Tema
Laba diena su arkliena
(2013-02-13)
Tikiuosi, nemažai Anglija.lt skaitytojų prisimena vaikiškus pasierzinimus, kada į pasisveikinimą laba diena atšaudavome su vištiena. Nežinau kodėl su vištiena, ne kiauliena ar kuria kita lietuviškam stalui įprasta mėsa. Ir jokiu būdu ne su arkliena. Man asmeniškai nė karto Lietuvoj gyvenant nė mintis neatėjo, kad arkliena valgoma. Bet šiandien, kai Anglijoje iš lentynų traukiama vis daugiau produktų su arklio mėsa, nenustebčiau, jei ir man jos teko paragauti.
Plačiau
Komentarų: 14
Kam gėjams bažnyčia?
(2013-02-07)
Londonas jau seniai laikomas gėjų sostine. Net Anglija.lt komentatorių, dažnai besipiktinančių gėjais, nestebina už rankučių susikibusios įvairaus amžiaus vyriškių ir moteriškių poros. Paskalų leidiniai diskutuoja apie žinomų gėjų asmeninių santykių peripetijas. Gėjų poros gali įsivaikinti ar įsigyti surogatinės motinos pagimdytą kūdikį, gali sudaryti civilinės partnerystės sutartį. O nuo kitų metų Anglijos gėjai galės ir tuoktis.
Plačiau
Komentarų: 38
Užduok klausimą pačiam Marijonui Mikutavičiui!
(2013-02-01)
Vasario 16 d. Marijonas su grupe koncertuos Londone. Ta proga jis pažadėjo atsakyti į Anglija.lt skaitytojų klausimus. Rašyk klausimą Anglija.lt "Facebook" grupėje arba po šia naujiena esančiame komentarų skyriuje - geriausius klausimus išsiųsime kitą savaitę Marijonui.
Plačiau
Komentarų: 26
Kas žino, kokia mano pilietybė?
(2013-01-31)
Britų valdžia paskelbė ketinanti rengti referendumą dėl narystės Europos Sąjungoje. Naujausi apklausų rezultatai rodo, kad daugiau kaip pusė piliečių pasisako už tai, kad Britanija išstotų iš ES. Kas tada? Šis klausimas ne vienam čia gyvenančiam lietuviui jau šiandien neduoda ramybės. Ir dvigubos pilietybės klausimas tampa kaip niekad aktualus.
Plačiau
Komentarų: 10
Anglija.lt apžvalgininkė Z.Čepaitė: Emigracija padeda suprasti, ką reiškia gyventi
(2013-01-23)
Nuo 2007-ųjų metų Londono lietuviams Zita Čepaitė buvo pažįstama kaip savaitraščio Infozona redaktorė. O dabar ji yra neatskiriama portalo Anglija.lt dalis. Vieni smerkia jos savaitinius komentarus dėl dažnai nemalonios tiesos, kiti dėkoja, jog ji drąsiai reiškia savo nuomonę apie opias problemas. Pati rašytoja sako, kad būtent tada ir atsiranda įkvėpimas rašyti vėl.
Plačiau
Komentarų: 15
Kaip greitai ir be vargo praturtėti
(2013-01-17)
Turbūt teko girdėti labai sklandžiai sudėtą posakį - jei biednas, tai ir durnas, jei durnas, tai ir biednas. Nežinau, ar tai tiesa, bet tame biednumo-durnumo rate būti niekas nenori. Net aš. Tad jei pasitaiko kas pažada, kad išmokys kaip praturtėti valio. Ir ypač jeigu pamokos už dyka. Labai lietuviška, ar ne?
Plačiau
Komentarų: 30
Londono metro viską ištveria
(2013-01-10)
Londono metro švenčia 150-metį, ir ta proga sumaniau suskaičiuoti, kiek laiko per 6 gyvenimo Londone metus praleidau požeminiame traukiny. Tiksliai pasakyti būtų sunku, bet kokį porą mėnesių garantuotai. Kasdienės kelionės į darbą - iš darbo, plius važinėjimai į susitikimus, savaitgaliniai draugų lankymai. Net tie, kas važinėja nuosava mašina, be metro neišsiverčia. Ir manau, kad kiekvienas turim nekenčiamų metro dalykėlių sąrašą.
Plačiau
Komentarų: 15
Ar vis dar verta emigruoti į Angliją?
(2013-01-02)
Nauji Metai skatina susimąstyti - kada gyvensim geriau? Kažkas paskaičiavo, kad 2013 metais Britanijoje gimusiųjų gyvenimas bus blogesnis nei tų, kurie gims Taivane, Čilėje ar kitose trečiuoju pasauliu tebelaikomose šalyse. Taigi, ar vis dar verta emigruoti į Britaniją?
Plačiau
Komentarų: 52
Sveiki sulaukę pasaulio pabaigos!
(2012-12-21)
Pats laikas rašyti sveikinimus. Kalėdinius ar pasaulio pabaigos koks skirtumas? Juk Anglijoje, kaip rodo gyventojų surašymo duomenys, kas ketvirtas žmogus ateistas, tad kodėl jie taip įsikibę į Kalėdas? Galėtų įsivesti pasaulio pabaigos šventę ir per naktį ūžus išaušęs rytas būtų kaip naujas gimimas pasaulio pabaiga neįvyko, pagirios kamuoja, bet galiausiai turim dar vieną šansą.
Plačiau
Komentarų: 17
Kaip aš padėjau sutramdyti Starbucksą
(2012-12-13)
Pažįstu žmonių, kurie yra tikri Starbuckso fanai. Jeigu jiems prireikia porą šimtų metrų paėjėti gatve, būtinai pakeliui pagriebs plastikinį Starbuckso indelį su kava ar arbata, kad eidami galėtų sriūbčioti. Kai kas sako Lietuvon negrįšią, kol ten Starbuckso nebus. Tokio aistringo prieraišumo minėtam kavinių tinklui tikrai neturiu, todėl išgirdusi apie iniciatyvą boikotuoti Starbucksą, nes jie nemoka mokesčių, pamaniau prisidėsiu ir aš.
Plačiau
Komentarų: 21

3_2.jpg&contenttype=jpeg)
In English
Į viršų