Atskleidė, kaip pasikeitė britų mitybos įpročiai per 40 metų - Anglija.lt
 

Atskleidė, kaip pasikeitė britų mitybos įpročiai per 40 metų 

Oficialūs duomenys atskleidė, kaip pasikeitė Didžiosios Britanijos gyventojų mitybos įpročiai per praėjusius keturis dešimtmečius. Jie valgo mažiau kiaušinių, bulvių ir sviesto ir renkasi egzotiškesnių produktų.

Prieš 40 metų kiaušiniai, bulvės ir sviestas buvo „pagrindiniai produktai“, o „mėsą ir dviejų rūšių daržovės“ buvo standartinis patiekalas. Tačiau dabar ant britų stalų atsirado tokie produktai, kaip baklažanai ir humusas. Taip pat daug žmonių mėgsta valgyti ne namie.

Palyginę britų mitybos įpročius 1974 ir 2014 metais ekspertai taip pat nustatė, kad britai valgo mažiau cukraus ir įvairių konservų, miltų, konservuotos mėsos, kiaušinių ir bulvių. Taip pat perkama mažiau riebalų, duonos, pieno, sausainių.

Savo ruožtu JK gyventojai ėmė daugiau naudoti įvairių pagardų ir prieskonių, grūdinių produktų, vaisių ir šviežios mėsos. Beje, nuo 1992 metų pradėti kaupti duomenys apie alkoholio suvartojimą taip pat rodo, kad britai ėmė ir gerokai daugiau gerti.

Ekspertai pastebi, kad britų mityba „sueuropėjo“: jie valgo daugiau egzotiškų ir kosmopolitiškų produktų.

„Mes vartojame daugiau alyvuogių aliejaus, mažiau „mėsos ir dviejų rūšių daržovių“. Valgome kosmopolitiškiau. Ir tai sutapo su prisijungimu prie Europos Sąjungos. Valgome daugiau vaisių ir daržovių ir daug produktų importuojame iš žemyninės Europos“, – sakė Londono miesto universiteto Maisto politikos centro profesorius Timas Langas.

„Britai taip pat mėgaujasi laisvesne maisto kultūra, jie mėgaujasi maistu. Žmonės daugiau eksperimentuoja“, – pridūrė jis.

Oficialūs duomenys atskleidė, kaip pasikeitė Didžiosios Britanijos gyventojų mitybos įpročiai per praėjusius keturis dešimtmečius. Jie valgo mažiau kiaušinių, bulvių ir sviesto ir renkasi egzotiškesnių produktų.

Prieš 40 metų kiaušiniai, bulvės ir sviestas buvo „pagrindiniai produktai“, o „mėsą ir dviejų rūšių daržovės“ buvo standartinis patiekalas. Tačiau dabar ant britų stalų atsirado tokie produktai, kaip baklažanai ir humusas. Taip pat daug žmonių mėgsta valgyti ne namie.

Palyginę britų mitybos įpročius 1974 ir 2014 metais ekspertai taip pat nustatė, kad britai valgo mažiau cukraus ir įvairių konservų, miltų, konservuotos mėsos, kiaušinių ir bulvių. Taip pat perkama mažiau riebalų, duonos, pieno, sausainių.

Savo ruožtu JK gyventojai ėmė daugiau naudoti įvairių pagardų ir prieskonių, grūdinių produktų, vaisių ir šviežios mėsos. Beje, nuo 1992 metų pradėti kaupti duomenys apie alkoholio suvartojimą taip pat rodo, kad britai ėmė ir gerokai daugiau gerti.

Ekspertai pastebi, kad britų mityba „sueuropėjo“: jie valgo daugiau egzotiškų ir kosmopolitiškų produktų.

„Mes vartojame daugiau alyvuogių aliejaus, mažiau „mėsos ir dviejų rūšių daržovių“. Valgome kosmopolitiškiau. Ir tai sutapo su prisijungimu prie Europos Sąjungos. Valgome daugiau vaisių ir daržovių ir daug produktų importuojame iš žemyninės Europos“, – sakė Londono miesto universiteto Maisto politikos centro profesorius Timas Langas.

„Britai taip pat mėgaujasi laisvesne maisto kultūra, jie mėgaujasi maistu. Žmonės daugiau eksperimentuoja“, – pridūrė jis.

 (Komentarų: 3)

Susiję straipsniai:

Susiję straipsniai: