Brightone – pirmasis JK visiškai atliekų nepaliekantis restoranas - Anglija.lt
 

Brightone – pirmasis JK visiškai atliekų nepaliekantis restoranas 

Mažiau nei per dvi valandas Jungtinės Karalystės gyventojai išmeta tiek šiukšlių, kiek užtektų užpildyti visą Žalgirio areną Kaune. Ši statistika neduoda ramybės ir tiesiog pykdo virtuvės šefą Douglasą McMasterį, todėl jis nutarė visa tai pakeisti ir pradėti nuo 50-ties vietų visiškai atliekų nepaliekančio restorano atidarymo tylioje Brightono gatvėje.
Douglasas McMasteris, Anglijoje gimęs virtuvės šefas, 12 metų dirbęs liukso klasės restoranuose visame pasaulyje, grįžo į Jungtinė Karalystę atidaryti pirmąjį šalyje „Silo“ – visiškai atliekų nepaliekantį restoraną.

,,Nepatikėsite, bet atsikratyti 95 procentais pagrindinių atliekų buvo labai paprasta’’, – teigė Douglasas. Virtuvės šefas sakė, jog svarbiausia yra susitarti su maisto produktų tiekėjais, vietiniais ūkininkais ir augintojais, kad šie visą produkciją atvežtų daugkartinio naudojimo induose: trumpai tariant – jokių pakuočių ar maišelių. Komposto įrenginys, kainavęs 22 tūkstančius svarų, irgi labai praverčia, kai reikia atsikratyti nesuvalgytu maistu, restorano paslaptimis dalinosi Douglasas.

Naujasis restoranas atsidarys šį rugsėjį ir kiekvieną dieną restorano meniu siūlys tik 6 pagrindinius patiekalus. Bus galima rinktis iš mėsos, žuvies, veganiškų (be gyvulinės kilmės produktų) patiekalų arba rinktis slaptą, specialų patiekalą. Ką tik paruoštą maistą jums ant stalo atneš patys virtuvės šefai – taip bus išvengta bereikalingo, jau pagaminto maisto šildymo. Miltai bus malami restorane, o tualetuose vanduo bus nuleidžiamas naudojant vandens nuotekas iš kavos aparato, praneša ,,The Independent‘‘.

Mažiau nei per dvi valandas Jungtinės Karalystės gyventojai išmeta tiek šiukšlių, kiek užtektų užpildyti visą Žalgirio areną Kaune. Ši statistika neduoda ramybės ir tiesiog pykdo virtuvės šefą Douglasą McMasterį, todėl jis nutarė visa tai pakeisti ir pradėti nuo 50-ties vietų visiškai atliekų nepaliekančio restorano atidarymo tylioje Brightono gatvėje.
Douglasas McMasteris, Anglijoje gimęs virtuvės šefas, 12 metų dirbęs liukso klasės restoranuose visame pasaulyje, grįžo į Jungtinė Karalystę atidaryti pirmąjį šalyje „Silo“ – visiškai atliekų nepaliekantį restoraną.

,,Nepatikėsite, bet atsikratyti 95 procentais pagrindinių atliekų buvo labai paprasta’’, – teigė Douglasas. Virtuvės šefas sakė, jog svarbiausia yra susitarti su maisto produktų tiekėjais, vietiniais ūkininkais ir augintojais, kad šie visą produkciją atvežtų daugkartinio naudojimo induose: trumpai tariant – jokių pakuočių ar maišelių. Komposto įrenginys, kainavęs 22 tūkstančius svarų, irgi labai praverčia, kai reikia atsikratyti nesuvalgytu maistu, restorano paslaptimis dalinosi Douglasas.

Naujasis restoranas atsidarys šį rugsėjį ir kiekvieną dieną restorano meniu siūlys tik 6 pagrindinius patiekalus. Bus galima rinktis iš mėsos, žuvies, veganiškų (be gyvulinės kilmės produktų) patiekalų arba rinktis slaptą, specialų patiekalą. Ką tik paruoštą maistą jums ant stalo atneš patys virtuvės šefai – taip bus išvengta bereikalingo, jau pagaminto maisto šildymo. Miltai bus malami restorane, o tualetuose vanduo bus nuleidžiamas naudojant vandens nuotekas iš kavos aparato, praneša ,,The Independent‘‘.

 (Komentarų: 0)

Susiję straipsniai:

Susiję straipsniai: