Britai kaltina europiečius dėl ... „Brexit“ viruso“ - Anglija.lt
 

Britai kaltina europiečius dėl ... „Brexit“ viruso“ 

Britai kaltina europiečius užkrečiant jos potencialiai pavojinga ilga, kurios sukėlėjas tūno iš žemyninės Europos importuojamose mėsos gaminiuose. Tokį užkratą britai jau pakrikštijo „Brexit“ virusu“.

Skelbiama, kad hepatito E atmaina, kuri anksčiau buvo laikoma tropine liga, dabar mutavo ir užkrečia gyvulius bei žmonėms sukelia į gripą panašius simptomus. Itin sunkiais atvejais žmogus gali net mirti.

Ekspertai sako, kad šio hepatito sukėlėjas yra dešimtyje procentų iš Europos importuojamoje kiaulienoje ir perspėja besilaukiančias moteris ir žmones, kuriems buvo persodinti organai, visai atsisakyti mėsos.

Ši hepatito atmaina yra siejama su kiaulių fermomis Prancūzijoje, Olandijoje, Vokietijoje ir Danijoje. Skaičiuojama, kad juo kasmet užsikrečia daugiau nei 60 tūkst. britų. Teigiama, kad užkratas sunaikinamas tuo atveju, jeigu mėsa termiškai apdorojama ilgiau nei įprastai.

Virusus galima užsikrėsti valgant nepakankamai termiškai apdorotos mėsos – dešrelių, kumpio ir pan. Patekęs į žmogaus organizmą virusas puola kepenis ir nervų sistemą ir yra itin pavojingas žmonėms su supresuota imunine sistema (kam persodinti organai ar kas serga vėžiu).

Gydytojai perspėja nevalgyti „rožinės spalvos“ kiaulienos. Šoninė reikėtų kepti iki traškumo, o dešreles virti mažiausiai 20 minučių.

Britai kaltina europiečius užkrečiant jos potencialiai pavojinga ilga, kurios sukėlėjas tūno iš žemyninės Europos importuojamose mėsos gaminiuose. Tokį užkratą britai jau pakrikštijo „Brexit“ virusu“.

Skelbiama, kad hepatito E atmaina, kuri anksčiau buvo laikoma tropine liga, dabar mutavo ir užkrečia gyvulius bei žmonėms sukelia į gripą panašius simptomus. Itin sunkiais atvejais žmogus gali net mirti.

Ekspertai sako, kad šio hepatito sukėlėjas yra dešimtyje procentų iš Europos importuojamoje kiaulienoje ir perspėja besilaukiančias moteris ir žmones, kuriems buvo persodinti organai, visai atsisakyti mėsos.

Ši hepatito atmaina yra siejama su kiaulių fermomis Prancūzijoje, Olandijoje, Vokietijoje ir Danijoje. Skaičiuojama, kad juo kasmet užsikrečia daugiau nei 60 tūkst. britų. Teigiama, kad užkratas sunaikinamas tuo atveju, jeigu mėsa termiškai apdorojama ilgiau nei įprastai.

Virusus galima užsikrėsti valgant nepakankamai termiškai apdorotos mėsos – dešrelių, kumpio ir pan. Patekęs į žmogaus organizmą virusas puola kepenis ir nervų sistemą ir yra itin pavojingas žmonėms su supresuota imunine sistema (kam persodinti organai ar kas serga vėžiu).

Gydytojai perspėja nevalgyti „rožinės spalvos“ kiaulienos. Šoninė reikėtų kepti iki traškumo, o dešreles virti mažiausiai 20 minučių.

 (Komentarų: 0)

Susiję straipsniai:

Susiję straipsniai: