Britai valgo mažiau, bet sveria – daugiau - Anglija.lt
 

Britai valgo mažiau, bet sveria – daugiau 

Šiandien Britanijos gyventojai suvartoja iki 600 kalorijų mažiau nei prieš 30 metų, tačiau sveria maždaug 14 kilogramų daugiau, rodo naujai atliktas tyrimas. Kodėl taip yra?

Mokslininkai teigia, kad mūsų dienomis vidutinio brito valgio racione yra mažiau riebalų, cukraus ir alkoholio nei jo bendraamžių devintajame dešimtmetyje. Tačiau jis sportuoja mažiau ir labiau tikėtina, jog dirba sėdimą darbą.

Palyginus, šiandieninė britų kalorijų suvartojimo norma yra mažesnė 20 procentų – maždaug tiek, kiek kalorijų yra viename hamburegeryje ir skrudintų bulvyčių porcijoje iš greitojo maisto užkandinės arba trijose pintose „Guinness“ alaus.

Taip pat nustatyta, jog didėjant žmonių amžiui, jiems vis sunkiau susitvarkyti su antsvorio problema.

Tačiau net penkerius metus užtrukusį tyrimą atlikusio Fiskalinių studijų instituto nuomone, gyventojų svorio augimas negali būti visiškai paaiškintas „sofos bulvės“ gyvenimo stiliaus išplitimu.

Anot mokslininkų, modernių laikų britai namuose valgo sveikesnį maistą nei prieš trisdešimt metų, tačiau jie tiesiog dažniau valgo užkandinėse, kavinėse ir restoranuose, kur maistas yra gerokai riebesnis.

Tyrėjai apskaičiavo, kad vidutinis suaugęs britas kasmet pasunkėja 0,25 kilogramo. Tai reiškia, kad trisdešimt metų dar nesulaukęs vyras sveria 7 kg, o penkiasdešimties – net 14 kg daugiau nei jo bendraamžiai 1983 metais.

Šiandien Britanijos gyventojai suvartoja iki 600 kalorijų mažiau nei prieš 30 metų, tačiau sveria maždaug 14 kilogramų daugiau, rodo naujai atliktas tyrimas. Kodėl taip yra?

Mokslininkai teigia, kad mūsų dienomis vidutinio brito valgio racione yra mažiau riebalų, cukraus ir alkoholio nei jo bendraamžių devintajame dešimtmetyje. Tačiau jis sportuoja mažiau ir labiau tikėtina, jog dirba sėdimą darbą.

Palyginus, šiandieninė britų kalorijų suvartojimo norma yra mažesnė 20 procentų – maždaug tiek, kiek kalorijų yra viename hamburegeryje ir skrudintų bulvyčių porcijoje iš greitojo maisto užkandinės arba trijose pintose „Guinness“ alaus.

Taip pat nustatyta, jog didėjant žmonių amžiui, jiems vis sunkiau susitvarkyti su antsvorio problema.

Tačiau net penkerius metus užtrukusį tyrimą atlikusio Fiskalinių studijų instituto nuomone, gyventojų svorio augimas negali būti visiškai paaiškintas „sofos bulvės“ gyvenimo stiliaus išplitimu.

Anot mokslininkų, modernių laikų britai namuose valgo sveikesnį maistą nei prieš trisdešimt metų, tačiau jie tiesiog dažniau valgo užkandinėse, kavinėse ir restoranuose, kur maistas yra gerokai riebesnis.

Tyrėjai apskaičiavo, kad vidutinis suaugęs britas kasmet pasunkėja 0,25 kilogramo. Tai reiškia, kad trisdešimt metų dar nesulaukęs vyras sveria 7 kg, o penkiasdešimties – net 14 kg daugiau nei jo bendraamžiai 1983 metais.

 (Komentarų: 8)

Susiję straipsniai:

Susiję straipsniai: