Britanijoje atidaryta kavinė, kurioje patiekalai pagaminti iš ...„atliekų“ - Anglija.lt
 

Britanijoje atidaryta kavinė, kurioje patiekalai pagaminti iš ...„atliekų“ 

Ar valgytumėte kavinėje žinodami, kad patiekalai joje buvo pagaminti iš atliekų? Ir dar už tai mokėtumėte. Būtent tokia kavinė neseniai duris atvėrė Leeds'e. Tačiau neskubėkite raukytis. Reikalas tas, kad tos „atliekos“ iš tikrųjų nėra atliekos.

Iš tiesų „The Real Junkfood Project“ kavinėje patiekiami patiekalai, pagaminti iš įvairiausių maisto produktų, kuriuos Leeds'o kiti restoranai ir kavinės ketino išmesti. Tačiau juos dar galima panaudoti. Prie šio projekto prisijungė daugybė miesto maitinimo įstaigų. Savanorių komanda kiekvieną dieną iš jų gauna maisto produktų, iš kurių vėliau gaminami patiekalai minėtoje kavinėje.

Kavinės meniu būna tikrai įvairus, tačiau paprastai ruošiamas vienas mėsos ir vienas vegetariškas patiekalas. Taip pat čia galima užvalgyti sumuštinių, kartais ruošiami ir desertai. Įdomiausia, kad kavinei atiduodama tikrai įvairiausių produktų: nuo paprasčiausios duonos ir brokolių iki ikrų, triufelių, rūkytos lašišos, prabangių sūrių ir retų daržovių ir prieskonių.

O geriausia dalis yra ta, kad už patiekalus žmonės moka tiek, kiek nori.

„The Real Junkfood Project“ kavinę įkūrė virtuvės šefas Adam'as Smith'as norėdamas parodyti, kiek gerų maisto produktų iššvaistoma veltui.

Statistika rodo, kad kasmet Britanijoje išmetama 15 mln. tonų dar valgomų maisto produktų.

Ar valgytumėte kavinėje žinodami, kad patiekalai joje buvo pagaminti iš atliekų? Ir dar už tai mokėtumėte. Būtent tokia kavinė neseniai duris atvėrė Leeds'e. Tačiau neskubėkite raukytis. Reikalas tas, kad tos „atliekos“ iš tikrųjų nėra atliekos.

Iš tiesų „The Real Junkfood Project“ kavinėje patiekiami patiekalai, pagaminti iš įvairiausių maisto produktų, kuriuos Leeds'o kiti restoranai ir kavinės ketino išmesti. Tačiau juos dar galima panaudoti. Prie šio projekto prisijungė daugybė miesto maitinimo įstaigų. Savanorių komanda kiekvieną dieną iš jų gauna maisto produktų, iš kurių vėliau gaminami patiekalai minėtoje kavinėje.

Kavinės meniu būna tikrai įvairus, tačiau paprastai ruošiamas vienas mėsos ir vienas vegetariškas patiekalas. Taip pat čia galima užvalgyti sumuštinių, kartais ruošiami ir desertai. Įdomiausia, kad kavinei atiduodama tikrai įvairiausių produktų: nuo paprasčiausios duonos ir brokolių iki ikrų, triufelių, rūkytos lašišos, prabangių sūrių ir retų daržovių ir prieskonių.

O geriausia dalis yra ta, kad už patiekalus žmonės moka tiek, kiek nori.

„The Real Junkfood Project“ kavinę įkūrė virtuvės šefas Adam'as Smith'as norėdamas parodyti, kiek gerų maisto produktų iššvaistoma veltui.

Statistika rodo, kad kasmet Britanijoje išmetama 15 mln. tonų dar valgomų maisto produktų.

 (Komentarų: 6)

Susiję straipsniai:

Susiję straipsniai: