Britanijoje raginama įvardinti prekybininkus, parduodančius užkrėsta vištieną - Anglija.lt
 

Britanijoje raginama įvardinti prekybininkus, parduodančius užkrėsta vištieną 

Už vartotojų teises kovojanti Didžiosios Britanijos organizacija „Which?“ ragina šalies Maisto standartų agentūrą FSA paviešinti, kurie prekybininkai prekiauja apsinuodijimą sukeliančia bakterija užkrėsta vištiena. Dėl šios bakterijos kasmet Britanijoje apsinuodija maždaug 280 tūkst. žmonių.

Kaip rašo šalies spauda, FSA tyrimas parodė, kad 59-iuose procentuose mėginių buvo aptikta Campylobacter bakterija. 4-iuose procentuose atvejų šios bakterijos buvo aptikta net ir išorėje ant pakuotės.

Tačiau FDA atmeta raginimus paviešinti tokius prekybininkus teigdama, kad tyrimas dar negalutinis ir truks iki ateinančių metų vasario.

„FSA iki šiol atliktas tyrimas parodė, kad vištienoje yra nepriimtinai aukštas Campylobacter bakterijos lygis, todėl jie privalo dabar įvardinti prekybininkus, kad pirkėjai žinotų geriausias ir blogiausias parduotuves, – sakė „Which?“ vykdomasis direktorius Richardas Lloydas. – Dėl Campylobacter bakterijos kasmet apsinuodija tūkstančiai žmonių ir 100 žmonių miršta, todėl daug daugiau turi būti padaryta, kad būtų sumažinta užsikrėtimo rizika“.

FSA pabrėžia, kad visą vištieną saugu vartoti, jei tik ji yra tinkamai termiškai apdorota.

Už vartotojų teises kovojanti Didžiosios Britanijos organizacija „Which?“ ragina šalies Maisto standartų agentūrą FSA paviešinti, kurie prekybininkai prekiauja apsinuodijimą sukeliančia bakterija užkrėsta vištiena. Dėl šios bakterijos kasmet Britanijoje apsinuodija maždaug 280 tūkst. žmonių.

Kaip rašo šalies spauda, FSA tyrimas parodė, kad 59-iuose procentuose mėginių buvo aptikta Campylobacter bakterija. 4-iuose procentuose atvejų šios bakterijos buvo aptikta net ir išorėje ant pakuotės.

Tačiau FDA atmeta raginimus paviešinti tokius prekybininkus teigdama, kad tyrimas dar negalutinis ir truks iki ateinančių metų vasario.

„FSA iki šiol atliktas tyrimas parodė, kad vištienoje yra nepriimtinai aukštas Campylobacter bakterijos lygis, todėl jie privalo dabar įvardinti prekybininkus, kad pirkėjai žinotų geriausias ir blogiausias parduotuves, – sakė „Which?“ vykdomasis direktorius Richardas Lloydas. – Dėl Campylobacter bakterijos kasmet apsinuodija tūkstančiai žmonių ir 100 žmonių miršta, todėl daug daugiau turi būti padaryta, kad būtų sumažinta užsikrėtimo rizika“.

FSA pabrėžia, kad visą vištieną saugu vartoti, jei tik ji yra tinkamai termiškai apdorota.

 (Komentarų: 1)

Susiję straipsniai:

Susiję straipsniai: