Emigranto dienoraštis: gyvenimas su anglais kaimynystėje - Anglija.lt
 

Emigranto dienoraštis: gyvenimas su anglais kaimynystėje 

Tai yra skaitytojo įkelta informacija, ir Anglija.lt Ltd už turinį neatsako.

Anksčiau ar vėliau emigrantų gyvenimas svečioje šalyje, kai susipažįstama su svetima kultūra bei vietiniais žmonėmis, pradeda tekėti įprasta linkme. Taip atsitiko ir Anglija.lt skaitytojui, besidalijančiam savo gyvenimo emigracijoje istorijomis.

Apie kasdienybę ir santykius su vietiniais žmonėmis skaitykite dar vienoje emigranto dienoraščio dalyje.

*Kalba netaisyta

Gyvendami be žmonų įsitikinome, kad jei ne viską, tai daug ką galime pasidaryti patys: tvarkyti namus, skalbti rūbus, ruošti maistą ir t.t., net pradėjo suktis mintys, kad mes pilnai galime gyventi be žmonų. Kam ta papildoma ranka mūsų piniginėse.

Oi, atleiskite. Aš čia netyčia taip pasakiau. Aš kaip anglas per referendumą riktelėjau, kad galime būti savarankiški ir išsigandau to savarankiškumo. Mielos moterys, labai atsiprašau, juk mes be jūsų būtųme vargana šventų viengungių banda, todėl kad tokiu, bent jau morališkai nepasijusčiau, įsitaisiau draugę. Labai gerą, tikrą anglę.

Taip puikiai šnekančią senąją, tikrąją anglų kalba, kad mažai ką suprantu, bet, manau daugelis sutiksite, kad dažnai ir gimtąja kalba kalbančias moteris kartais labai sunku suprasti.

Kadangi mes gyvename grynai angliškame kvartale, tarp tikrų anglų, tai šefas paprašė palaikyti draugiškus santykius su priešais gyvenančia bobute. Kaip didžiausią laimėjimą ar paslaptį pasakė, kad ji be prašymo nupjovė mūsų kiemelyje žolę, o jis jai už tai be kvito davė net penkis svarus (žolės labai nedaug).

Pirmomis dienomis įsisukus į naujus darbus nebuvo kada ieškoti draugystės su bobute. Anksti keldavau, vėlai grįždavau, o kai nereikėdavo važiuoti, kiurksojau prie kompiuterio ir kariavau su įvairiomis lentelėmis.

Per darbų gausybę net nepastebėjau, kaip mūsų angliška pievelė pavirto į tokį žolės mišinį, kad net išbadėjusi ožka neėstų. Vieną pavakarę susimastęs žiūrėjau į linguojančius asiūklius, žydinčias pienes ir klastingai styrančias usnis. Skaičiavau kas pigiau, ar kažkokia ypatinga ožka ar bobutės nuoma. Netikėtai už nugaros išgirdau keistą krenkštimą. Atsisukau ir pamačiau.... šunį. Nedidelis, keršas, pusiau luptas pusiau skustas. Nors jis nepanašus į ožį, bet draugiškai pasiūliau žolės iš savo kiemo. Nepatiko pasiūlymas.

Įsižeidė, nemaloniu gerkliniu balsu aplojo ir nubėgo į kaimynės kiemą. Keletą minučių iš namo sklido tas keistas, labai nemalonus, monotoniškas amsėjimas, kol pagaliau pasirodė JI, kaimynė, tiksliau angliška bobutė su šuniuku. Netvirtas žingsnis, sudėjimas standartinis moteriškas, šviesūs plaukai, nežymus makijažas, miela angliška šypsena ir piktokas, smerkiantis žvilgsnis. Atsisėdo prie stalo savo kiemelyje ir užsirūkė.

Taip, gerbiamieji, kadangi mano šefas tinka man į sūnus, tai jam kaimynė gal ir tinka į bobutes, bet man.... na, bet apie tai kiek vėliau.

Priėjau prie tvoros. Šuo aplojo, o bobutė demonstratyviai pakreipus galvą nužvelgė mano pievelę. Gėda, rėkė jos nebylus žvilgsnis ir šuns lojimas.

Ištraukiau piniginę ir, kad ją velnias griebtų, ten tik dvidešimties svarų ir dvidešimties eurų kupiūros. Eurai mano, o svarai paimti iš įmonės kasos kanceliarinėms smulkmenoms.

Taip, be reikalo piniginės neištrauk, o jei ištraukei, tai jau ir duok. Šykštuolis pasakytų, kad žmona pinigus iškraustė. Pasipūtėlis pamojuotų kreditine kortele ir arogantiškai paklaustų ar ponia turi sąskaitą Šveicarijos banke. O geras kaimynas duos tai ką turi. Linktelėjau į pievelę ir pakilnojau piniginę. Šuo aplojo, bobutė priėjo. Pasiūliau savo eurus.

Iš jos žvilgsnio ir surauktų antakių supratau, kurią barikadų pusę kaimynė užėmė BREXIT_ referendume. Ištraukus anglišką pinigą, visi veido raumenys sugrįžo į ramybės būseną. Paėmė pinigus, o vietoje grąžos pasakė, kad vis tiek nupjaus tik vieną kartą. Nesuprasi tų moterų. Vienam už penkis svarus, kitam už dvidešimt, o trečiam gal ir už aukso kalną žolės nepjautų. Padėkojau, pasijutau turtingiau atrodantis už šefą ir nuskubėjau darbuotis.

Pažadėjo ir padarė, bet net nemačiau kada, tik pastebėjau, kad per langą truputį pasikeitė vaizdas. Kurį laiką kontaktą su kaimyne palaikydavau tik per jos šunėką. Jis mane aplodavo išeinant ir pareinat namo. Kelis kartus mačiau kaip kaimynė išsivarydavo iš garažo mažą mašiną, sėsdavo ant mini elektrinio triračio ir kažkur išvažiuodavo.

Kelis kartus susitikome, pasisveikinome, bet draugauti dar nepradėjome. Jei ne nenuorama šuo, tai visai nepastebėčiau kaimynų kiemo.

Atleiskite, aš ir vėl pakalbėsiu apie žolę, nes ji tapo ta grandine, surišusia mūsų tolimesnį bendravimą. Be jos nieko nebūtų buvę.

Ir vėl atėjo diena kai mano angliškoje pievelėje suvešėjo asiūkliai ir visa kita žolė. Stovėjau, kasiau pakaušį ir skaičiavau kas pigiau ar bobutę pasikvieti, ar pagaliau pačiam nusipirkti žoliapjovę. Kolega traukė dūmą prie durų, o už nugaros vėl išgirdau gerai pažįstamus garsus.

Priėjo kolega, kaimynė, šuo ir visi, kad juos kur velniai, kaip apsirūkę žiūrėjo į mano pievelę.

– Aš pažįstu dieduką, kuris gali atnešti pigesnių cigarečių,- netikėtai tarė bobutė žiūrėdama į mane, nors rūkė kolega.

– Ne, – nukirtau kaip kirviu, – paskui dieduką su pigiomis cigaretėmis anksčiau ar vėliau ateis dėdė su antrankiais. Jei norite bizniauti, susiraskite kitą kiemą- pridūriau labai griežtai ir pavaizdavau surakintas rankas.

Nesitikėjau. Šuo akimirksniu dingo už tvoros. Bobutė sukėlė iki pakaušio antakius ir taip jų nenuleidus nuskubėjo namo. Kolega kažką sumurmėjęs susirinko daiktus ir nuėjo į mašiną. Likau kieme vienui vienas. Net šuo nebekaišiojo per tvoros plyšį savo nosies. Tikriausiai per griežtai pasakiau, bet geriau vienam laisvėje, negu kolektyviai už grotų, padariau išvadą ir nuvažiavau pirkti žoliapjovės.

Jau sekančią dieną atėjo keršto valanda. Mūsų kaime nupjauta žolė yra dedama į konteinerį ir ją išveža komunalininkai. Jūs nepatikėsite kaip buvo pikta, kai visų konteinerius iškratė, o mano paliko pilnas. Na taip, žolė buvo didelė, bet neviršijo nurodytų standartų. Tempiant atgal konteinerį pastebėjau per langą žiūrinčią kaimynę. Drąsiai priėjau prie vartelių ir pabeldžiau. Akimirksniu prisistatė. Parodžiau pilną konteinerį ir paklausiau kame reikalas. Žolė bloga ar pjovikas kam neįtiko.

– Čia kažkoks nesusipratimas. Stumk atgal, aš tuoj paskambinsiu, jie po mūsų miestelį vis dar sukinėjasi,- atpylė bobutė nuolankiu balsu.

Taip ir padariau. Pastačiau konteinerį atgal ir numyniau į firmos aikštelę. Pažadėjo ir padarė. Grįžęs radau konteinerį ne tik tuščią, bet ir pastatytą prie namo. Tą vakarą pirmą kartą vienas kitam maloniai nusišypsojome ir aš paglosčiau šunį. Smulkmena, bet maloni.

Sekantį rytą, nieko neklausęs, prisukau kaimynės tvoroje dvi atšokusias lentas ir pirmą kartą trumpai šnektelėjome. Geriau įsižiūrėjau į moterį ir, atsiprašau gerbiamieji, mano šefui gal ji ir bobutė, bet man...

Vieną rytą pamačiau apie jos mašinėlę besisukiojančius kelis jaunuolius. Priėjau. Pasirodo norėjo pakeisti akumuliatorių, bet neatsinešė jokių raktų.

Aš dar niekada gyvenime nemačiau tokio susižavėjusios moters žvilgsnio, kai atsinešiau rimto profesionalo raktų rinkinį ir per kelias akimirkas pakeičiau akumuliatorių.

Jaunuoliai užsivedė ir išvažiavo, aš sugrįžau į ofisą, o bobutė dar ilgai stovėjo kieme žiūrėdama tai į mano namą, tai į gatvę, kuria nuvažiavo jos automobiliukas. „Pardavė mašiną“ – pagalvojau ir įnikau į savo darbus.

Sekančią dieną apie pietus visas kiemas suskambo nuo linksmų moteriškų balsų. Išėjau ir net išsižiojau. Mano bobutė su dar dviem draugėmis išsipusčiusios, pasidažiusios, šokinėja apie mašiną ir man moja.

– Mano mašinai pravarė techninę apžiūrą. Kaip puiku, mes dabar galėsime važinėti į centrą, parduotuves ir kavines, klegėjo linksmai moterys ir nuoširdžiai man padėkojusios išrovė į trasą. Va tau ir bobutės.

Vakare parėjęs iš darbo radau linksmą trijulę lauke prie stalo gurkšnojančią lengvą gėrimą. Pakvietė ir mane.

– Mes tau dovanėlę parvežėme,- tarė linksmai ir padavė gražią dėžutę su saldainiais ir visos trys draugiškai pabučiavo. Pasidalinau saldainiais ir tapome labai gerais, artimais kaimynais. Smulkmena, bet maloni.

Po to jau drąsiai eidavau pas kaimynę kai ne viską suprasdavau angliškuose popieriuose. Ponia suorganizavo stacionaraus interneto pajungimą, padėjo užpildyti blankus, parnešė prisiregistravimo blankus pas vietinį šeimos gydytoją ir visada paaiškindavo mums nesuprantamus angliškus dalykus, nes juk ji tikra angliška kaimynė arba tiesiog bobutė su šuniuku.

Jį visada į mane kreipdavosi kai reikėdavo ką nors patvarkyti jos mašinėlei. Ją labai žavėjo mano instrumentų dėžė, o kai grįždavau iš mūsų aikštelės, murzinas ir pavargęs visada išeidavo, pašnekindavo, paklausinėdavo apie transportą,(ji dirbo vairavimo instruktore ir turi net autobuso vairuotojo teises) ir atsisveikinat pagarbiai palinkėdavo „ good night, boss“. Smulkmena, bet maloni.

Po truputėlį susidraugavome taip artimai, kad ji net pasipasakojo apie savo gyvenimą, vargus, netektis, patirtą rimtą traumą, skausmus, pasakė savo tikrą amžių ir sutarėme kartu atšvęsti gimtadienį. Mūsų gimtadieniai tą pačia savaitę.

Nežinau ar daug mūsų tautiečių gali pasigirti artimai bendraujantys su tikrais angliškais kaimynas. Man pavyko rasti bendrą kalbą ne tik su artimiausia kaimyne, bet ir su visais aplinkiniais. Visi maloniai sveikinasi, šypsosi, kai manęs nėra namie paima mano siuntą, aš paimu kaimynų. Mūsų kvartale tai įprasta. O jei reikia ką pasiimti iš netoliese esančio pašto, tai duoda net paso neprašę, nors kartais siunta būna kolegos vardu. Matyt mano bobutė pasistengė.

Kai viena vakarą po eilinio pasakojimo žmonai apie savo kaimynę, mano brangiausioji netikėtai užklausė, o kiek tai tavo bobutei metų. Paskiau tiesą. Žmonos reakcija buvo audringa.

– Jei ji jau bobutė tai kas aš!- suriko desperatiškai.

Net ne susimąstęs atsakiau: – Tu mano brangiausia ir vienintelė bo..., ai, koks skirtumas kaip pavadinsiu, svarbu, kad tai būtų sakoma nuoširdžiai, su pagarba ir nesumeluota meile. Tai jau ne smulkmena ir ne tik maloni, bet ir privaloma.

Anglija.lt skaitytojas Tiesiog emigrantas

Tai yra skaitytojo įkelta informacija, ir Anglija.lt Ltd už turinį neatsako.

Anksčiau ar vėliau emigrantų gyvenimas svečioje šalyje, kai susipažįstama su svetima kultūra bei vietiniais žmonėmis, pradeda tekėti įprasta linkme. Taip atsitiko ir Anglija.lt skaitytojui, besidalijančiam savo gyvenimo emigracijoje istorijomis.

Apie kasdienybę ir santykius su vietiniais žmonėmis skaitykite dar vienoje emigranto dienoraščio dalyje.

*Kalba netaisyta

Gyvendami be žmonų įsitikinome, kad jei ne viską, tai daug ką galime pasidaryti patys: tvarkyti namus, skalbti rūbus, ruošti maistą ir t.t., net pradėjo suktis mintys, kad mes pilnai galime gyventi be žmonų. Kam ta papildoma ranka mūsų piniginėse.

Oi, atleiskite. Aš čia netyčia taip pasakiau. Aš kaip anglas per referendumą riktelėjau, kad galime būti savarankiški ir išsigandau to savarankiškumo. Mielos moterys, labai atsiprašau, juk mes be jūsų būtųme vargana šventų viengungių banda, todėl kad tokiu, bent jau morališkai nepasijusčiau, įsitaisiau draugę. Labai gerą, tikrą anglę.

Taip puikiai šnekančią senąją, tikrąją anglų kalba, kad mažai ką suprantu, bet, manau daugelis sutiksite, kad dažnai ir gimtąja kalba kalbančias moteris kartais labai sunku suprasti.

Kadangi mes gyvename grynai angliškame kvartale, tarp tikrų anglų, tai šefas paprašė palaikyti draugiškus santykius su priešais gyvenančia bobute. Kaip didžiausią laimėjimą ar paslaptį pasakė, kad ji be prašymo nupjovė mūsų kiemelyje žolę, o jis jai už tai be kvito davė net penkis svarus (žolės labai nedaug).

Pirmomis dienomis įsisukus į naujus darbus nebuvo kada ieškoti draugystės su bobute. Anksti keldavau, vėlai grįždavau, o kai nereikėdavo važiuoti, kiurksojau prie kompiuterio ir kariavau su įvairiomis lentelėmis.

Per darbų gausybę net nepastebėjau, kaip mūsų angliška pievelė pavirto į tokį žolės mišinį, kad net išbadėjusi ožka neėstų. Vieną pavakarę susimastęs žiūrėjau į linguojančius asiūklius, žydinčias pienes ir klastingai styrančias usnis. Skaičiavau kas pigiau, ar kažkokia ypatinga ožka ar bobutės nuoma. Netikėtai už nugaros išgirdau keistą krenkštimą. Atsisukau ir pamačiau.... šunį. Nedidelis, keršas, pusiau luptas pusiau skustas. Nors jis nepanašus į ožį, bet draugiškai pasiūliau žolės iš savo kiemo. Nepatiko pasiūlymas.

Įsižeidė, nemaloniu gerkliniu balsu aplojo ir nubėgo į kaimynės kiemą. Keletą minučių iš namo sklido tas keistas, labai nemalonus, monotoniškas amsėjimas, kol pagaliau pasirodė JI, kaimynė, tiksliau angliška bobutė su šuniuku. Netvirtas žingsnis, sudėjimas standartinis moteriškas, šviesūs plaukai, nežymus makijažas, miela angliška šypsena ir piktokas, smerkiantis žvilgsnis. Atsisėdo prie stalo savo kiemelyje ir užsirūkė.

Taip, gerbiamieji, kadangi mano šefas tinka man į sūnus, tai jam kaimynė gal ir tinka į bobutes, bet man.... na, bet apie tai kiek vėliau.

Priėjau prie tvoros. Šuo aplojo, o bobutė demonstratyviai pakreipus galvą nužvelgė mano pievelę. Gėda, rėkė jos nebylus žvilgsnis ir šuns lojimas.

Ištraukiau piniginę ir, kad ją velnias griebtų, ten tik dvidešimties svarų ir dvidešimties eurų kupiūros. Eurai mano, o svarai paimti iš įmonės kasos kanceliarinėms smulkmenoms.

Taip, be reikalo piniginės neištrauk, o jei ištraukei, tai jau ir duok. Šykštuolis pasakytų, kad žmona pinigus iškraustė. Pasipūtėlis pamojuotų kreditine kortele ir arogantiškai paklaustų ar ponia turi sąskaitą Šveicarijos banke. O geras kaimynas duos tai ką turi. Linktelėjau į pievelę ir pakilnojau piniginę. Šuo aplojo, bobutė priėjo. Pasiūliau savo eurus.

Iš jos žvilgsnio ir surauktų antakių supratau, kurią barikadų pusę kaimynė užėmė BREXIT_ referendume. Ištraukus anglišką pinigą, visi veido raumenys sugrįžo į ramybės būseną. Paėmė pinigus, o vietoje grąžos pasakė, kad vis tiek nupjaus tik vieną kartą. Nesuprasi tų moterų. Vienam už penkis svarus, kitam už dvidešimt, o trečiam gal ir už aukso kalną žolės nepjautų. Padėkojau, pasijutau turtingiau atrodantis už šefą ir nuskubėjau darbuotis.

Pažadėjo ir padarė, bet net nemačiau kada, tik pastebėjau, kad per langą truputį pasikeitė vaizdas. Kurį laiką kontaktą su kaimyne palaikydavau tik per jos šunėką. Jis mane aplodavo išeinant ir pareinat namo. Kelis kartus mačiau kaip kaimynė išsivarydavo iš garažo mažą mašiną, sėsdavo ant mini elektrinio triračio ir kažkur išvažiuodavo.

Kelis kartus susitikome, pasisveikinome, bet draugauti dar nepradėjome. Jei ne nenuorama šuo, tai visai nepastebėčiau kaimynų kiemo.

Atleiskite, aš ir vėl pakalbėsiu apie žolę, nes ji tapo ta grandine, surišusia mūsų tolimesnį bendravimą. Be jos nieko nebūtų buvę.

Ir vėl atėjo diena kai mano angliškoje pievelėje suvešėjo asiūkliai ir visa kita žolė. Stovėjau, kasiau pakaušį ir skaičiavau kas pigiau ar bobutę pasikvieti, ar pagaliau pačiam nusipirkti žoliapjovę. Kolega traukė dūmą prie durų, o už nugaros vėl išgirdau gerai pažįstamus garsus.

Priėjo kolega, kaimynė, šuo ir visi, kad juos kur velniai, kaip apsirūkę žiūrėjo į mano pievelę.

– Aš pažįstu dieduką, kuris gali atnešti pigesnių cigarečių,- netikėtai tarė bobutė žiūrėdama į mane, nors rūkė kolega.

– Ne, – nukirtau kaip kirviu, – paskui dieduką su pigiomis cigaretėmis anksčiau ar vėliau ateis dėdė su antrankiais. Jei norite bizniauti, susiraskite kitą kiemą- pridūriau labai griežtai ir pavaizdavau surakintas rankas.

Nesitikėjau. Šuo akimirksniu dingo už tvoros. Bobutė sukėlė iki pakaušio antakius ir taip jų nenuleidus nuskubėjo namo. Kolega kažką sumurmėjęs susirinko daiktus ir nuėjo į mašiną. Likau kieme vienui vienas. Net šuo nebekaišiojo per tvoros plyšį savo nosies. Tikriausiai per griežtai pasakiau, bet geriau vienam laisvėje, negu kolektyviai už grotų, padariau išvadą ir nuvažiavau pirkti žoliapjovės.

Jau sekančią dieną atėjo keršto valanda. Mūsų kaime nupjauta žolė yra dedama į konteinerį ir ją išveža komunalininkai. Jūs nepatikėsite kaip buvo pikta, kai visų konteinerius iškratė, o mano paliko pilnas. Na taip, žolė buvo didelė, bet neviršijo nurodytų standartų. Tempiant atgal konteinerį pastebėjau per langą žiūrinčią kaimynę. Drąsiai priėjau prie vartelių ir pabeldžiau. Akimirksniu prisistatė. Parodžiau pilną konteinerį ir paklausiau kame reikalas. Žolė bloga ar pjovikas kam neįtiko.

– Čia kažkoks nesusipratimas. Stumk atgal, aš tuoj paskambinsiu, jie po mūsų miestelį vis dar sukinėjasi,- atpylė bobutė nuolankiu balsu.

Taip ir padariau. Pastačiau konteinerį atgal ir numyniau į firmos aikštelę. Pažadėjo ir padarė. Grįžęs radau konteinerį ne tik tuščią, bet ir pastatytą prie namo. Tą vakarą pirmą kartą vienas kitam maloniai nusišypsojome ir aš paglosčiau šunį. Smulkmena, bet maloni.

Sekantį rytą, nieko neklausęs, prisukau kaimynės tvoroje dvi atšokusias lentas ir pirmą kartą trumpai šnektelėjome. Geriau įsižiūrėjau į moterį ir, atsiprašau gerbiamieji, mano šefui gal ji ir bobutė, bet man...

Vieną rytą pamačiau apie jos mašinėlę besisukiojančius kelis jaunuolius. Priėjau. Pasirodo norėjo pakeisti akumuliatorių, bet neatsinešė jokių raktų.

Aš dar niekada gyvenime nemačiau tokio susižavėjusios moters žvilgsnio, kai atsinešiau rimto profesionalo raktų rinkinį ir per kelias akimirkas pakeičiau akumuliatorių.

Jaunuoliai užsivedė ir išvažiavo, aš sugrįžau į ofisą, o bobutė dar ilgai stovėjo kieme žiūrėdama tai į mano namą, tai į gatvę, kuria nuvažiavo jos automobiliukas. „Pardavė mašiną“ – pagalvojau ir įnikau į savo darbus.

Sekančią dieną apie pietus visas kiemas suskambo nuo linksmų moteriškų balsų. Išėjau ir net išsižiojau. Mano bobutė su dar dviem draugėmis išsipusčiusios, pasidažiusios, šokinėja apie mašiną ir man moja.

– Mano mašinai pravarė techninę apžiūrą. Kaip puiku, mes dabar galėsime važinėti į centrą, parduotuves ir kavines, klegėjo linksmai moterys ir nuoširdžiai man padėkojusios išrovė į trasą. Va tau ir bobutės.

Vakare parėjęs iš darbo radau linksmą trijulę lauke prie stalo gurkšnojančią lengvą gėrimą. Pakvietė ir mane.

– Mes tau dovanėlę parvežėme,- tarė linksmai ir padavė gražią dėžutę su saldainiais ir visos trys draugiškai pabučiavo. Pasidalinau saldainiais ir tapome labai gerais, artimais kaimynais. Smulkmena, bet maloni.

Po to jau drąsiai eidavau pas kaimynę kai ne viską suprasdavau angliškuose popieriuose. Ponia suorganizavo stacionaraus interneto pajungimą, padėjo užpildyti blankus, parnešė prisiregistravimo blankus pas vietinį šeimos gydytoją ir visada paaiškindavo mums nesuprantamus angliškus dalykus, nes juk ji tikra angliška kaimynė arba tiesiog bobutė su šuniuku.

Jį visada į mane kreipdavosi kai reikėdavo ką nors patvarkyti jos mašinėlei. Ją labai žavėjo mano instrumentų dėžė, o kai grįždavau iš mūsų aikštelės, murzinas ir pavargęs visada išeidavo, pašnekindavo, paklausinėdavo apie transportą,(ji dirbo vairavimo instruktore ir turi net autobuso vairuotojo teises) ir atsisveikinat pagarbiai palinkėdavo „ good night, boss“. Smulkmena, bet maloni.

Po truputėlį susidraugavome taip artimai, kad ji net pasipasakojo apie savo gyvenimą, vargus, netektis, patirtą rimtą traumą, skausmus, pasakė savo tikrą amžių ir sutarėme kartu atšvęsti gimtadienį. Mūsų gimtadieniai tą pačia savaitę.

Nežinau ar daug mūsų tautiečių gali pasigirti artimai bendraujantys su tikrais angliškais kaimynas. Man pavyko rasti bendrą kalbą ne tik su artimiausia kaimyne, bet ir su visais aplinkiniais. Visi maloniai sveikinasi, šypsosi, kai manęs nėra namie paima mano siuntą, aš paimu kaimynų. Mūsų kvartale tai įprasta. O jei reikia ką pasiimti iš netoliese esančio pašto, tai duoda net paso neprašę, nors kartais siunta būna kolegos vardu. Matyt mano bobutė pasistengė.

Kai viena vakarą po eilinio pasakojimo žmonai apie savo kaimynę, mano brangiausioji netikėtai užklausė, o kiek tai tavo bobutei metų. Paskiau tiesą. Žmonos reakcija buvo audringa.

– Jei ji jau bobutė tai kas aš!- suriko desperatiškai.

Net ne susimąstęs atsakiau: – Tu mano brangiausia ir vienintelė bo..., ai, koks skirtumas kaip pavadinsiu, svarbu, kad tai būtų sakoma nuoširdžiai, su pagarba ir nesumeluota meile. Tai jau ne smulkmena ir ne tik maloni, bet ir privaloma.

Anglija.lt skaitytojas Tiesiog emigrantas

 (Komentarų: 10)

Susiję straipsniai:

Susiję straipsniai: