Geriausia pasaulyje vieta pavalgyti yra Tokijas - Anglija.lt
 

Geriausia pasaulyje vieta pavalgyti yra Tokijas 

Japonijos sostinė aplenkė Paryžių kaip miestas, kuriame yra daugiausia po tris „Michelin“ žvaigždutes turinčių restoranų.

BBC rašo, kad tokia permaina suteikia Tokijui teisę vadintis „pasaulio gastronomijos sostine“.

Šiame mieste dabar yra 11 restoranų (Paryžiuje – 10), kurių kokybę pripažino „Michelin“ gidas, pasaulyje laikomas gurmanų biblija.

Tokijas taip pa
t turi daugiau „Michelin“ žvaigždučių kartu sudėjus įvairių lygių restoranų įvertinimus – jam priklauso 261 žvaigždutė, kurias uždirbo 197 restoranai.

Palyginimui – Niujorkas turi keturis trimis žvaigždurėmis įvertintus restoranus.

Pirmasis „Michelin“ gidas apie Tokiją buvo išleistas 2007 metais.

Jau tada Japonijos sostinė gavo didžiausią bendrą žvaigždučių sumą, bet dabar ji pirmauja ir pagal net trimis žvaigždutėmis įvertintus restoranus.

Kai ankstesniuose savo giduose japonų restoranams vertinti „Michelin“ naudojosi tikrintojais ne japonais, buvo kilusi tam tikra kontroversija, nes restoranų vadovai abejojo, ar šie galės tinkamai vertinti vietos virtuvę.

Sudarant naujausią gido leidimą naudotasi tik japonų tikrintojų paslaugomis.

„Tokijas akivaizdžiai išlieka pasaulio gastronomijos sostinė ir taip pat turi daugiausia trijų žvaigždučių restoranų“, – sakė „Michelin“ gido vadovas Jeanas Lucas Laret.

BBC rašo, kad tokią daugybę žvaigždučių galima bandyti aiškinti ir milžinišku Tokijo dydžiu. Jis yra gerokai didesnis nei Paryžius ir turi 160 tūkst. restoranų, kai Prancūzijos sostinėje jų yra 40 tūkst.

Du trečdaliai Tokijuje geriausiai įvertintų restoranų patiekia japonų virtuvės patiekalus, o kiti siūlo prancūzišką, ispanišką, kinų ir italų maistą.

Prancūzai gali guostis, kad visoje jų šalyje yra net 25 trimis „Michelin“ žvaigždutėmis įvertinti restoranai, kai visoje Japonijoje jų yra 18.

Japonijos sostinė aplenkė Paryžių kaip miestas, kuriame yra daugiausia po tris „Michelin“ žvaigždutes turinčių restoranų.

BBC rašo, kad tokia permaina suteikia Tokijui teisę vadintis „pasaulio gastronomijos sostine“.

Šiame mieste dabar yra 11 restoranų (Paryžiuje – 10), kurių kokybę pripažino „Michelin“ gidas, pasaulyje laikomas gurmanų biblija.

Tokijas taip pa
t turi daugiau „Michelin“ žvaigždučių kartu sudėjus įvairių lygių restoranų įvertinimus – jam priklauso 261 žvaigždutė, kurias uždirbo 197 restoranai.

Palyginimui – Niujorkas turi keturis trimis žvaigždurėmis įvertintus restoranus.

Pirmasis „Michelin“ gidas apie Tokiją buvo išleistas 2007 metais.

Jau tada Japonijos sostinė gavo didžiausią bendrą žvaigždučių sumą, bet dabar ji pirmauja ir pagal net trimis žvaigždutėmis įvertintus restoranus.

Kai ankstesniuose savo giduose japonų restoranams vertinti „Michelin“ naudojosi tikrintojais ne japonais, buvo kilusi tam tikra kontroversija, nes restoranų vadovai abejojo, ar šie galės tinkamai vertinti vietos virtuvę.

Sudarant naujausią gido leidimą naudotasi tik japonų tikrintojų paslaugomis.

„Tokijas akivaizdžiai išlieka pasaulio gastronomijos sostinė ir taip pat turi daugiausia trijų žvaigždučių restoranų“, – sakė „Michelin“ gido vadovas Jeanas Lucas Laret.

BBC rašo, kad tokią daugybę žvaigždučių galima bandyti aiškinti ir milžinišku Tokijo dydžiu. Jis yra gerokai didesnis nei Paryžius ir turi 160 tūkst. restoranų, kai Prancūzijos sostinėje jų yra 40 tūkst.

Du trečdaliai Tokijuje geriausiai įvertintų restoranų patiekia japonų virtuvės patiekalus, o kiti siūlo prancūzišką, ispanišką, kinų ir italų maistą.

Prancūzai gali guostis, kad visoje jų šalyje yra net 25 trimis „Michelin“ žvaigždutėmis įvertinti restoranai, kai visoje Japonijoje jų yra 18.

 (Komentarų: 0)

Susiję straipsniai:

Susiję straipsniai: