II turas: Puodai užkaisti, šaukštai išblizginti, pradedam! - Anglija.lt
 

II turas: Puodai užkaisti, šaukštai išblizginti, pradedam!  

Kiek pavėlavęs, pagaliau prasidėjo antrasis Britanijos lietuvių realybės šou „Kviečiu jus vakarienei“ etapas. Šiame etape savo kulinarinę išmonę demonstruos 3 Londone gyvenantys dalyviai. Naujiena yra tai, kad tautiečių mėgiamame šou dalyvauja jaunas vyrukas, nepabūgęs mesti virėjo pirštinę dviems merginoms.
Bare dirbantis Andrius vakar pakvietė vakarienės savo „konkurentes“ - automobilių pardavimų vadybininkę Vandą ir lituanistę Virginiją. Ir aš ten buvau...

Daugiau nuotraukų iš Andriaus vakarienės galite peržiūrėti Anglija.lt Nuotraukų galerijoje paspaudę čia...

Vaizdo įrašą su vakarienės akimirkomis rasite svetainėje "Youtube" paspaudę čia.
Toliau skaitykite redakcijos atstovo įspūdžius.

Andriaus meniu:

Užkandis – Lašišos karpačio
Pagrindinis patiekalas – Rūkytos lašišos suktinukas su menkės ir špinatų įdaru, ir su savojos kopūstų garnyru
Desertas – Lipnusis irisų pudingas
Gėrimas – Chardonnay 2008 /baltas

Kaip sakė antrąjį šou turą pradėjęs Andrius, nors ir labai jaudinosi, bet vakarienės paruošimui sugaišo kiek daugiau nei dvi valandas. „Peiliai ir puodai iš rankų nekrito, bet jauduliuką jaučiau visą dieną“, - sakė atvirumui nusiteikęs vaikinas. Be to, indus ir stalo įrankius Andriui padėjo išblizginti dvi žavios jo kaimynės, šiuo metu dar tik stebinčios jaunuolį. O toliau, kas žino...

Andrius visus tris vakaro svečius pakvietė į asketiška aplinka dvelkiančią svetainę prie ne mažiau asketiškai, bet pakankamai subtiliai serviruoto stalo. Jis prisipažino, kad dėl to teko pasukti galvą, bet sprendimą padiktavo jo neišlepęs gyvenimo būdas. Vienintelė geltona tulpė ant stalo švietė tarytum tikra žvakė.
Kai vakarienės atėjo Virginija, arčiau gyvenanti mergina Vanda jau betarpiškai bendravo su Andriumi lauko terasoje. Virginija šeimininkui padovanojo pilnas pipirinę ir druskinę, pasakodama sakmes apie princesę, kuri tėvą mylėjo, kaip druską ir pipirus, kurie seniau atstodavo auksinus.

Startinis smalsumas
Švytintis Andrius trumpai pristatė vakarienės meniu ir patiekė užkandį – lašišos karpačio. Net pačiam virėjui buvo smalsu kuo skubiau paragauti ir išgirsti svečių pritarimą arba ne.
Sprendžiant iš to, kaip greitai startinis patiekalas buvo „likviduotas“, galiu spėti, jog buvo du variantai: arba alkani, arba labai skanu. Vienintelė Virginija kiek ilgiau mėgavosi spalvingu patiekalu.

Pakvietęs paragauti pagrindinio patiekalo – rūkytos lašišos suktinuko – Andrius taip pat pasiūlė gurkštelėti baltojo Chardonnay 2008-jų metų derliaus. Visai pamiršęs pradinį jaudulį, virėjas pasakojo, jog ši vakarienė daugiau prancūziškos pakraipos, nes jis pats labai mėgsta žuvies patiekalus, tik desertas yra angliškas.
Po švelnaus karpačio suktinukas skleidė lengvą rūkytos lašišos aromatą ir kiek pikantiškesnį įdaro skonį.

Svečiai patiekalą valgė su pauzėmis, per kurias lauko terasoje buvo gurkšnojamas vynas ir pasakojamos įvairios istorijos bei dalyvių nuotykiai. Andrius pasakojo, kad jis kilęs nuo Ukmergės, o į Britaniją atvyko per „įdarbinimo“ (vėliau išaiškėjo) agentūrą. Kaip ir nemažai kitų tautiečių, suprato esąs „išdurtas“ vos tik atsiradęs pagal adresą kažkur Šiaurės Anglijoje.

Pirmąją naktį miegojo lauke, galvą padėjęs ant savo lagamino prie kažkokio barako. Dieną dvi valandas tepadirbo, o kitą rytą skubiai išrūko į geležinkelio stotį. Kišenėje turėjo 20 svarų, o bilietui į Londoną reikėjo dar tiek. Pusę dienos bergždžiai bandė stoties taksistams parduoti už 20 svarų „Marlboro“ cigarečių bloką, kurį pagaliau nupirko atsitiktinis rūkalius.
Vakare atvykęs į Londoną už likusius kelis svarus paskambino savo pusbroliui, kuris Andrių priglaudė. Kitą rytą surašė jo CV, pasodino prie kompiuterio ir liepė siuntinėti savo CV. Po kelių dienų jis jau turėjo darbą.
Praėjus pusantrų metų, šią istoriją jis prisimena su šypsena, nors tada buvo strioko. Dabar Andrius dirba bare „Youngs Pub“ virėju (second shef) Londono šiaurės vakaruose.

Pasilinksminę svečiai sėdo skanauti deserto – lipniojo irisų pudingo. Tai grynai anglikas receptas. Šeimininkas pasakojo, jog kartą draugams buvo prikepęs to pudingo tiek, kad bičiuliai nesuvalgė jo per dvi dienas. Bevalgant desertą, svečiams Andrius pasiūlė pažaisti žaidimą „klausimas – atsakymas“, kai vienas žaidėjas popieriuje parašo klausimą ir užlenkia kraštelį, kitas rašo atsakymą, užlenkia ir t.t. Po nuotaikingos žaidimo kulminacijos atsirado pasiūlymų žaisti kortomis arba dar kitokius žaidimus.
Tačiau laikas nenumaldomai artėjo prie ribos, kai svečiai ėmė žvilgčioti į laikrodžius, nors iš vyravusios visų nuotaikos buvo matyti, kad „ech, galėtumėm dar pasėdėti!“

Kiek pavėlavęs, pagaliau prasidėjo antrasis Britanijos lietuvių realybės šou „Kviečiu jus vakarienei“ etapas. Šiame etape savo kulinarinę išmonę demonstruos 3 Londone gyvenantys dalyviai. Naujiena yra tai, kad tautiečių mėgiamame šou dalyvauja jaunas vyrukas, nepabūgęs mesti virėjo pirštinę dviems merginoms.
Bare dirbantis Andrius vakar pakvietė vakarienės savo „konkurentes“ - automobilių pardavimų vadybininkę Vandą ir lituanistę Virginiją. Ir aš ten buvau...

Daugiau nuotraukų iš Andriaus vakarienės galite peržiūrėti Anglija.lt Nuotraukų galerijoje paspaudę čia...

Vaizdo įrašą su vakarienės akimirkomis rasite svetainėje "Youtube" paspaudę čia.
Toliau skaitykite redakcijos atstovo įspūdžius.

Andriaus meniu:

Užkandis – Lašišos karpačio
Pagrindinis patiekalas – Rūkytos lašišos suktinukas su menkės ir špinatų įdaru, ir su savojos kopūstų garnyru
Desertas – Lipnusis irisų pudingas
Gėrimas – Chardonnay 2008 /baltas

Kaip sakė antrąjį šou turą pradėjęs Andrius, nors ir labai jaudinosi, bet vakarienės paruošimui sugaišo kiek daugiau nei dvi valandas. „Peiliai ir puodai iš rankų nekrito, bet jauduliuką jaučiau visą dieną“, - sakė atvirumui nusiteikęs vaikinas. Be to, indus ir stalo įrankius Andriui padėjo išblizginti dvi žavios jo kaimynės, šiuo metu dar tik stebinčios jaunuolį. O toliau, kas žino...

Andrius visus tris vakaro svečius pakvietė į asketiška aplinka dvelkiančią svetainę prie ne mažiau asketiškai, bet pakankamai subtiliai serviruoto stalo. Jis prisipažino, kad dėl to teko pasukti galvą, bet sprendimą padiktavo jo neišlepęs gyvenimo būdas. Vienintelė geltona tulpė ant stalo švietė tarytum tikra žvakė.
Kai vakarienės atėjo Virginija, arčiau gyvenanti mergina Vanda jau betarpiškai bendravo su Andriumi lauko terasoje. Virginija šeimininkui padovanojo pilnas pipirinę ir druskinę, pasakodama sakmes apie princesę, kuri tėvą mylėjo, kaip druską ir pipirus, kurie seniau atstodavo auksinus.

Startinis smalsumas
Švytintis Andrius trumpai pristatė vakarienės meniu ir patiekė užkandį – lašišos karpačio. Net pačiam virėjui buvo smalsu kuo skubiau paragauti ir išgirsti svečių pritarimą arba ne.
Sprendžiant iš to, kaip greitai startinis patiekalas buvo „likviduotas“, galiu spėti, jog buvo du variantai: arba alkani, arba labai skanu. Vienintelė Virginija kiek ilgiau mėgavosi spalvingu patiekalu.

Pakvietęs paragauti pagrindinio patiekalo – rūkytos lašišos suktinuko – Andrius taip pat pasiūlė gurkštelėti baltojo Chardonnay 2008-jų metų derliaus. Visai pamiršęs pradinį jaudulį, virėjas pasakojo, jog ši vakarienė daugiau prancūziškos pakraipos, nes jis pats labai mėgsta žuvies patiekalus, tik desertas yra angliškas.
Po švelnaus karpačio suktinukas skleidė lengvą rūkytos lašišos aromatą ir kiek pikantiškesnį įdaro skonį.

Svečiai patiekalą valgė su pauzėmis, per kurias lauko terasoje buvo gurkšnojamas vynas ir pasakojamos įvairios istorijos bei dalyvių nuotykiai. Andrius pasakojo, kad jis kilęs nuo Ukmergės, o į Britaniją atvyko per „įdarbinimo“ (vėliau išaiškėjo) agentūrą. Kaip ir nemažai kitų tautiečių, suprato esąs „išdurtas“ vos tik atsiradęs pagal adresą kažkur Šiaurės Anglijoje.

Pirmąją naktį miegojo lauke, galvą padėjęs ant savo lagamino prie kažkokio barako. Dieną dvi valandas tepadirbo, o kitą rytą skubiai išrūko į geležinkelio stotį. Kišenėje turėjo 20 svarų, o bilietui į Londoną reikėjo dar tiek. Pusę dienos bergždžiai bandė stoties taksistams parduoti už 20 svarų „Marlboro“ cigarečių bloką, kurį pagaliau nupirko atsitiktinis rūkalius.
Vakare atvykęs į Londoną už likusius kelis svarus paskambino savo pusbroliui, kuris Andrių priglaudė. Kitą rytą surašė jo CV, pasodino prie kompiuterio ir liepė siuntinėti savo CV. Po kelių dienų jis jau turėjo darbą.
Praėjus pusantrų metų, šią istoriją jis prisimena su šypsena, nors tada buvo strioko. Dabar Andrius dirba bare „Youngs Pub“ virėju (second shef) Londono šiaurės vakaruose.

Pasilinksminę svečiai sėdo skanauti deserto – lipniojo irisų pudingo. Tai grynai anglikas receptas. Šeimininkas pasakojo, jog kartą draugams buvo prikepęs to pudingo tiek, kad bičiuliai nesuvalgė jo per dvi dienas. Bevalgant desertą, svečiams Andrius pasiūlė pažaisti žaidimą „klausimas – atsakymas“, kai vienas žaidėjas popieriuje parašo klausimą ir užlenkia kraštelį, kitas rašo atsakymą, užlenkia ir t.t. Po nuotaikingos žaidimo kulminacijos atsirado pasiūlymų žaisti kortomis arba dar kitokius žaidimus.
Tačiau laikas nenumaldomai artėjo prie ribos, kai svečiai ėmė žvilgčioti į laikrodžius, nors iš vyravusios visų nuotaikos buvo matyti, kad „ech, galėtumėm dar pasėdėti!“

 (Komentarų: 32)

Susiję straipsniai:

Susiję straipsniai: