Ką mano britai apie kylančias maisto kainas?  

Anot vartotojų nuomonių tyrimų tinklalapio „Which?“, ketveriems iš dešimties britų augančios maisto kainos „kelia stresą“, skelbia BBC.

Tyrimo metu apklausus 2 028 žmones, 41 procentas iš jų nurodė, kad šis klausimas jiems kelia stresą, o 29 procentai teigė „vargstantys“ tam, kad galėtų išmaitinti save ar savo šeimas.

78 procentai nurodė esantys „susirūpinę“ dėl maisto produktų brangimo.

Nacionalinio statistikos biuro duomenimis, per pastaruosius šešerius metus maisto kainų brangimas Britanijoje dvylika ir šešiomis dešimtosiomis procento viršijo infliaciją. O žmonių pajamos per tą patį laikotarpį išliko tame pačiame lygyje.

„Which?“ vykdantysis direktorius Richardas Lloydas teigė, kad žmonės suvokia, kad maisto kainos turi didėti, tačiau jų „šovimas į viršų“ kelia stresą ir verčia juos nerimauti dėl to, kaip pavyks susidoroti su šia problema.

Labdaros organizacijos „Maisto etikos taryba“ direktorius Danas Crossley pažymėjo, kad maisto produktų brangimas yra beveik neišvengiamas dėl senkančių resursų, klimato kaitos ir augančio gyventojų skaičiaus.

Tačiau jis paragino valdžią imtis priemonių paversti sveiką maistą labiau prieinamu, o ne švaistyti lėšas pigiausiems maisto produktams, kurie kelia žalą jų vartotojams.

www.anglija.lt

Anglija.lt naujienas ar jų dalį publikuoti ir/ar kitaip naudoti be raštiško "Anglija.lt Ltd." sutikimo draudžiama.

Anot vartotojų nuomonių tyrimų tinklalapio „Which?“, ketveriems iš dešimties britų augančios maisto kainos „kelia stresą“, skelbia BBC.

Tyrimo metu apklausus 2 028 žmones, 41 procentas iš jų nurodė, kad šis klausimas jiems kelia stresą, o 29 procentai teigė „vargstantys“ tam, kad galėtų išmaitinti save ar savo šeimas.

78 procentai nurodė esantys „susirūpinę“ dėl maisto produktų brangimo.

Nacionalinio statistikos biuro duomenimis, per pastaruosius šešerius metus maisto kainų brangimas Britanijoje dvylika ir šešiomis dešimtosiomis procento viršijo infliaciją. O žmonių pajamos per tą patį laikotarpį išliko tame pačiame lygyje.

„Which?“ vykdantysis direktorius Richardas Lloydas teigė, kad žmonės suvokia, kad maisto kainos turi didėti, tačiau jų „šovimas į viršų“ kelia stresą ir verčia juos nerimauti dėl to, kaip pavyks susidoroti su šia problema.

Labdaros organizacijos „Maisto etikos taryba“ direktorius Danas Crossley pažymėjo, kad maisto produktų brangimas yra beveik neišvengiamas dėl senkančių resursų, klimato kaitos ir augančio gyventojų skaičiaus.

Tačiau jis paragino valdžią imtis priemonių paversti sveiką maistą labiau prieinamu, o ne švaistyti lėšas pigiausiems maisto produktams, kurie kelia žalą jų vartotojams.

 (Komentarų: 4)

Susiję straipsniai:

Susiję straipsniai: