Kaip praėjo antrasis "Kviečiu jus vakarienei" vakaras? - Anglija.lt
 

Kaip praėjo antrasis "Kviečiu jus vakarienei" vakaras? 

Ar antrajai realybės šou dalyvei Vitalijai iš Rytų Londono pavyko išlaikyti aukštai iškeltus pirmosios vakarienės šeimininkės Rimos standartus? Tai sužinosite perskaitę pasakojimą iš Vitalijos vakarienės.

Nuotraukas iš Vitalijos vakarienės galite peržiūrėti Anglija.lt nuotraukų galerijoje, paspaudę čia...

Vaizdo įrašą su vakarienės akimirkomis rasite penktadienį svetainėje "Youtube" adresu: http://www.youtube.com/anglijaLT

Žemiau - mūsų atstovės įspūdžiai iš pirmosios vakarienės


Šeimyniška Vitalijos vakarienė

Vitalijos meniu
Užkandis: mocarelos sūrio, pomidorų ir avokado salotos.
Pagrindinis patiekalas: viščiuko krūtinėlė įdaryta mėlynuoju sūriu, patiekta su ryžiais ir apelsino griežinėliais.
Desertas: biskvitiniai torčiukai pagal Jamie Olivierio receptą.

Kad įvertinčiau dar nelankytą vietovę Londone, man užtenka trijų dalykų: pirma – ar neriečia nosies kebabinių kvapsniai, antra – kiek tirštai kramtomąja guma apspjaudyti šaligatviai, ir trečia – ar daug praeivių slepia akis po užmaukšlintu gobtuvu. Ieškant gatvės, kur gyvena Vitalija, su tais trimis dalykais neišvengiamai teko susidurti. Nieko nepadarysi, rytinėje Londono dalyje tamsaus gymio gyventojų daugumą tik neseniai praskiedė baltieji atvykėliai iš Rytų Europos. Vieną jų sutikau ir pasiklausiau kelio. Kalbėjomės angliškai, abi su ryškiu rytų europietišku akcentu. Ji parodė man, kaip per kiemus pasiekti ieškomą gatvę – atrodė išdidi, kad susigaudo ir gali padėti pasiklydėlei. Geltonplaukė ir mėlynakė, pagal viską panašu, kad lietuvaitė. Bet nesiteiravau, iš kur ji, nenorėjau suardyti akivaizdžiai trapaus, dar neseniai susiformavusio vietinės gyventojos savivaizdžio.

Tačiau aplinka yra aplinka - savo namų viduje, kur begyventų, kiekvienas gali sukurti šilumos ir jaukumo atmosferą. Tuo įsitikinau apsilankiusi pas Vitaliją.

Vakarienės metu Vitalija minėjo, jog ji su vyru buvo vieni pirmųjų lietuvių, atsikėlusių gyventi į „City Airport“ prieigas. Dabar ji sakė vis dažniau išgirstanti čia lietuvišką šneką. „Netoli yra kinų maisto prekių bazė, tai dažniausiai ten gali sutikti kinus ir lietuvius“, – juokiasi Vitalija, ir prisipažįsta pati ten irgi dažnai apsiperkanti.
Dvi dukras auginanti mama vaišintis pakvietė į erdvią nuomojamojo būsto virtuvę, atstojančią ir valgomąjį. Stalui puošnumo teikė vyšninės spalvos staltiesė ir to stalo viduryje ant baltų servetėlių išrikiuotos žvakutės. Valgymas virtuvėje visada sukuria jaukaus šeimyniškumo atmosferą – taip ir jautėmės. Ir nenuostabu, kad šios vakarienės pokalbiai sukosi apie vaikus, vyrus, santuokas, šeimyninio gyvenimo santarvę ir nesantarvę.

Vakarienės pradžioje Vitalija prisipažino baisiai bijanti. „Skambino mama, palinkėjo sėkmės, o aš ir sakau – jei iš baimės nenumirsiu, tai ir bus sėkmė“, – neslėpė emocijų jauna moteris.

Ji pasakojo užkandžiui pirkusi net keturis avokadus. Ir neapsiriko, nes iš jų tik vienas buvo pakankamai gerai sunokęs, kad tiktų valgyti. „O į mėlynuoju sūriu įdarytą krūtinėlę mano šeima ir kaimynai pažiūrėti nebenori, nes bene visą savaitę tuo patiekalu buvo maitinami – norėjau įsipratinti gaminti, kad gerai gautųsi.“
Desertą Vitalija prisipažino nusižiūrėjusi nuo Jimie Olivierio receptų knygos. „Tik jis ten siūlė naudoti pirktinį biskvitą, aš tokio neradau, tai pati išsikepiau“.
Vitalijos vakarienė buvo tikrai šeimyniška – patiekta virtuvėje, porcijos didelės. Kalorijų neskaičiavau, bet įtariu, kad mažiausiai poros dienų norma. Jei dar keli tokie sotūs priėmimai, teks pirkti abonementą į sporto salę.

Ar antrajai realybės šou dalyvei Vitalijai iš Rytų Londono pavyko išlaikyti aukštai iškeltus pirmosios vakarienės šeimininkės Rimos standartus? Tai sužinosite perskaitę pasakojimą iš Vitalijos vakarienės.

Nuotraukas iš Vitalijos vakarienės galite peržiūrėti Anglija.lt nuotraukų galerijoje, paspaudę čia...

Vaizdo įrašą su vakarienės akimirkomis rasite penktadienį svetainėje "Youtube" adresu: http://www.youtube.com/anglijaLT

Žemiau - mūsų atstovės įspūdžiai iš pirmosios vakarienės


Šeimyniška Vitalijos vakarienė

Vitalijos meniu
Užkandis: mocarelos sūrio, pomidorų ir avokado salotos.
Pagrindinis patiekalas: viščiuko krūtinėlė įdaryta mėlynuoju sūriu, patiekta su ryžiais ir apelsino griežinėliais.
Desertas: biskvitiniai torčiukai pagal Jamie Olivierio receptą.

Kad įvertinčiau dar nelankytą vietovę Londone, man užtenka trijų dalykų: pirma – ar neriečia nosies kebabinių kvapsniai, antra – kiek tirštai kramtomąja guma apspjaudyti šaligatviai, ir trečia – ar daug praeivių slepia akis po užmaukšlintu gobtuvu. Ieškant gatvės, kur gyvena Vitalija, su tais trimis dalykais neišvengiamai teko susidurti. Nieko nepadarysi, rytinėje Londono dalyje tamsaus gymio gyventojų daugumą tik neseniai praskiedė baltieji atvykėliai iš Rytų Europos. Vieną jų sutikau ir pasiklausiau kelio. Kalbėjomės angliškai, abi su ryškiu rytų europietišku akcentu. Ji parodė man, kaip per kiemus pasiekti ieškomą gatvę – atrodė išdidi, kad susigaudo ir gali padėti pasiklydėlei. Geltonplaukė ir mėlynakė, pagal viską panašu, kad lietuvaitė. Bet nesiteiravau, iš kur ji, nenorėjau suardyti akivaizdžiai trapaus, dar neseniai susiformavusio vietinės gyventojos savivaizdžio.

Tačiau aplinka yra aplinka - savo namų viduje, kur begyventų, kiekvienas gali sukurti šilumos ir jaukumo atmosferą. Tuo įsitikinau apsilankiusi pas Vitaliją.

Vakarienės metu Vitalija minėjo, jog ji su vyru buvo vieni pirmųjų lietuvių, atsikėlusių gyventi į „City Airport“ prieigas. Dabar ji sakė vis dažniau išgirstanti čia lietuvišką šneką. „Netoli yra kinų maisto prekių bazė, tai dažniausiai ten gali sutikti kinus ir lietuvius“, – juokiasi Vitalija, ir prisipažįsta pati ten irgi dažnai apsiperkanti.
Dvi dukras auginanti mama vaišintis pakvietė į erdvią nuomojamojo būsto virtuvę, atstojančią ir valgomąjį. Stalui puošnumo teikė vyšninės spalvos staltiesė ir to stalo viduryje ant baltų servetėlių išrikiuotos žvakutės. Valgymas virtuvėje visada sukuria jaukaus šeimyniškumo atmosferą – taip ir jautėmės. Ir nenuostabu, kad šios vakarienės pokalbiai sukosi apie vaikus, vyrus, santuokas, šeimyninio gyvenimo santarvę ir nesantarvę.

Vakarienės pradžioje Vitalija prisipažino baisiai bijanti. „Skambino mama, palinkėjo sėkmės, o aš ir sakau – jei iš baimės nenumirsiu, tai ir bus sėkmė“, – neslėpė emocijų jauna moteris.

Ji pasakojo užkandžiui pirkusi net keturis avokadus. Ir neapsiriko, nes iš jų tik vienas buvo pakankamai gerai sunokęs, kad tiktų valgyti. „O į mėlynuoju sūriu įdarytą krūtinėlę mano šeima ir kaimynai pažiūrėti nebenori, nes bene visą savaitę tuo patiekalu buvo maitinami – norėjau įsipratinti gaminti, kad gerai gautųsi.“
Desertą Vitalija prisipažino nusižiūrėjusi nuo Jimie Olivierio receptų knygos. „Tik jis ten siūlė naudoti pirktinį biskvitą, aš tokio neradau, tai pati išsikepiau“.
Vitalijos vakarienė buvo tikrai šeimyniška – patiekta virtuvėje, porcijos didelės. Kalorijų neskaičiavau, bet įtariu, kad mažiausiai poros dienų norma. Jei dar keli tokie sotūs priėmimai, teks pirkti abonementą į sporto salę.

 (Komentarų: 20)

Susiję straipsniai:

Susiję straipsniai: