Kovai su nutukimu JK siūlomos naujoviškos maisto etiketės - Anglija.lt
 

Kovai su nutukimu JK siūlomos naujoviškos maisto etiketės 

Didžiojoje Britanijoje maždaug 13 mln. žmonių yra nutukę, ką ekspertai vadina „didžiausia grėsme visuomenės sveikatai“. Todėl neseniai buvo pasiūlytas naujas būdas kovoti su šia problema.

Ekspertai iš Karališkosios visuomenės sveikatos draugijos sako, kad dauguma žmonių nesupranta kalorijų ir riebalų kiekio reikšmės energijos balanse. Todėl jie siūlo ant maisto produktų klijuoti etiketes, kuriose būtų nurodoma, kiek minučių reikėtų sportuoti ar kokį atstumą nubėgti ar nueiti, kad būtų sudegintos kartu su konkrečiu produktu gautos kalorijos.

Neseniai Loughborougho universiteto mokslininkai neseniai atliko tyrimas, kuris paremia tokį siūlymą. Jie panaudojo keturiolikos tyrimų duomenis ir nustatė, kad tokia sistema leistų žmogui per dieną suvartoti vidutiniškai 200 kalorijų mažiau.

Nors šis kiekis atrodo nedidelis, mokslininkai sako, kad jis gali duoti puikių rezultatų, nes nuolatinis nedidelis suvartojamų kalorijų perteklius yra vienas iš pagrindinių veiksnių, prisidedančių prie žmonių nutukimo.

„Tokios etiketės yra paprasta strategija, kurią gamintojai, prekybininkai ir kavinės bei restoranai gali lengvai įgyvendinti. Visuomenės sveikatos institucijos turėtų apsvarstyti galimybę įtraukti jas į savo strategija nutikimo ir susijusių ligų prevencijai ir gydymui“, – sakė minėto universiteto mokslininkai.

Didžiojoje Britanijoje maždaug 13 mln. žmonių yra nutukę, ką ekspertai vadina „didžiausia grėsme visuomenės sveikatai“. Todėl neseniai buvo pasiūlytas naujas būdas kovoti su šia problema.

Ekspertai iš Karališkosios visuomenės sveikatos draugijos sako, kad dauguma žmonių nesupranta kalorijų ir riebalų kiekio reikšmės energijos balanse. Todėl jie siūlo ant maisto produktų klijuoti etiketes, kuriose būtų nurodoma, kiek minučių reikėtų sportuoti ar kokį atstumą nubėgti ar nueiti, kad būtų sudegintos kartu su konkrečiu produktu gautos kalorijos.

Neseniai Loughborougho universiteto mokslininkai neseniai atliko tyrimas, kuris paremia tokį siūlymą. Jie panaudojo keturiolikos tyrimų duomenis ir nustatė, kad tokia sistema leistų žmogui per dieną suvartoti vidutiniškai 200 kalorijų mažiau.

Nors šis kiekis atrodo nedidelis, mokslininkai sako, kad jis gali duoti puikių rezultatų, nes nuolatinis nedidelis suvartojamų kalorijų perteklius yra vienas iš pagrindinių veiksnių, prisidedančių prie žmonių nutukimo.

„Tokios etiketės yra paprasta strategija, kurią gamintojai, prekybininkai ir kavinės bei restoranai gali lengvai įgyvendinti. Visuomenės sveikatos institucijos turėtų apsvarstyti galimybę įtraukti jas į savo strategija nutikimo ir susijusių ligų prevencijai ir gydymui“, – sakė minėto universiteto mokslininkai.

 (Komentarų: 0)

Susiję straipsniai:

Susiję straipsniai: