Kulinariniuose „Oskaruose” įvertinti ir lietuviai - Anglija.lt
 

Kulinariniuose „Oskaruose” įvertinti ir lietuviai 

Šį savaitgalį Paryžiuje, Luvro muziejuje, vyko prestižiniai pasaulio maisto ir vyno knygų apdovanojimai „Gourmand World Cookbook Awards 2013“, neatsitiktinai vadinami kulinariniais „Oskarais”. Juose „Virtuvės mitų griovėjų” trijulė pristatė pirmąją savo knygą “7 ingredientai”, kuri pripažinta pernai metų geriausia kulinarine knyga Lietuvoje ir antra geriausia kulinarine knyga Rytų Europoje.

Iš Paryžiuje vykusios parodos Alfas Ivanauskas, Ali Gadžijevas ir knygos fotografas Robertas Daskevičius grįžo su naujausių kulinarijos knygų pundu, užmegztomis pažintimis su kulinarijos pasaulio žvaigždėmis bei dovanotu kanapių sėklų maišeliu.

„Prestižiniai apdovanojimai kasmet į vieną vietą suburia net 160-ies pasaulio šalių kulinarijos profesionalų, leidžiančių knygas apie maisto gaminimą. Todėl neįtikėtinai vertinga patirtimi tapo ne tik mūsų knygos pripažinimas, bet ir tai, jog šis renginys atsivėrė galimybes susipažinti su pasaulyje labiausiai vertinamais kulinarijos knygų leidėjais bei autoriais.

Jie yra tarsi uždaras klubas, vienijantis žmones, kurie kasmet susitinka aptarti kulinarijos naujoves ir projektus – nebūtinai tik išleistas knygas. Dažniausiai patys garsiausi šalių kulinarai turi ir televizijos laidas, leidžia žurnalus kulinarijos temomis ir vykdo įvairiausius edukacinius projektus, taigi ir mes, nors renginyje buvome naujokai, susidomėjimo sulaukėme ne tik dėl knygos, bet ir dėl kitų Lietuvoje vykdomų kūrybinių projektų”, - pasakojo iš Paryžiaus sekmadienį sugrįžęs A. Ivanauskas.

Apdovanojimuose dalyvavo apie 1000 kviestinių svečių iš viso pasaulio. Ryšius su Kanados, Belgijos, Rusijos, Prancūzijos, Italijos, Vokietijos, Kinijos ir kitų šalių kulinarijos knygų, televizijos ir radijo laidų, žurnalų leidėjais, autoriais, redaktoriais, fotografais, prodiuseriais užmezgę „Virtuvės mitų griovėjai” ypač džiaugiasi pažintimis su keliomis kulinarijos pasaulio žvaigždėmis.

Šį savaitgalį Paryžiuje, Luvro muziejuje, vyko prestižiniai pasaulio maisto ir vyno knygų apdovanojimai „Gourmand World Cookbook Awards 2013“, neatsitiktinai vadinami kulinariniais „Oskarais”. Juose „Virtuvės mitų griovėjų” trijulė pristatė pirmąją savo knygą “7 ingredientai”, kuri pripažinta pernai metų geriausia kulinarine knyga Lietuvoje ir antra geriausia kulinarine knyga Rytų Europoje.

Iš Paryžiuje vykusios parodos Alfas Ivanauskas, Ali Gadžijevas ir knygos fotografas Robertas Daskevičius grįžo su naujausių kulinarijos knygų pundu, užmegztomis pažintimis su kulinarijos pasaulio žvaigždėmis bei dovanotu kanapių sėklų maišeliu.

„Prestižiniai apdovanojimai kasmet į vieną vietą suburia net 160-ies pasaulio šalių kulinarijos profesionalų, leidžiančių knygas apie maisto gaminimą. Todėl neįtikėtinai vertinga patirtimi tapo ne tik mūsų knygos pripažinimas, bet ir tai, jog šis renginys atsivėrė galimybes susipažinti su pasaulyje labiausiai vertinamais kulinarijos knygų leidėjais bei autoriais.

Jie yra tarsi uždaras klubas, vienijantis žmones, kurie kasmet susitinka aptarti kulinarijos naujoves ir projektus – nebūtinai tik išleistas knygas. Dažniausiai patys garsiausi šalių kulinarai turi ir televizijos laidas, leidžia žurnalus kulinarijos temomis ir vykdo įvairiausius edukacinius projektus, taigi ir mes, nors renginyje buvome naujokai, susidomėjimo sulaukėme ne tik dėl knygos, bet ir dėl kitų Lietuvoje vykdomų kūrybinių projektų”, - pasakojo iš Paryžiaus sekmadienį sugrįžęs A. Ivanauskas.

Apdovanojimuose dalyvavo apie 1000 kviestinių svečių iš viso pasaulio. Ryšius su Kanados, Belgijos, Rusijos, Prancūzijos, Italijos, Vokietijos, Kinijos ir kitų šalių kulinarijos knygų, televizijos ir radijo laidų, žurnalų leidėjais, autoriais, redaktoriais, fotografais, prodiuseriais užmezgę „Virtuvės mitų griovėjai” ypač džiaugiasi pažintimis su keliomis kulinarijos pasaulio žvaigždėmis.

 (Komentarų: 0)

Susiję straipsniai:

Susiję straipsniai: