Lapkritį vyksiantys lietuviški renginiai Londone ir visoje JK - Anglija.lt
 

Lapkritį vyksiantys lietuviški renginiai Londone ir visoje JK 

Lietuvos Ambasada JK kviečia į lietuviškus renginius, visą lapkritį vyksiančius Jungtinėje Karalystėje.

Baltijos muzikos festivalis Londone

Festivalyje skambės Baltijos šalių muzika. Koncertų ciklą rengia Baltic Music Society. Festivalis tęsis iki gruodžio 10 dienos.

Laikas: Lapkričio 5 - gruodžio 10 d.
Vieta: St John’s Church, Lansdowne Crescent, London W11 2NN
Daugiau informacijos: http://www.lrt.lt/mediateka/irasas/155172#wowzaplaystart=0&wowzaplayduration=1550000.


Susitikimas su rašytoja Kristina Sabaliauskaite

Lietuvos ambasadoje Londone su savo skaitytojais susitiks rašytoja, dailės istorikė, menotyros mokslų daktarė Kristina Sabaliauskaitė. Rašytoja debiutavo istorinių romanų trilogija Silva rerum. Knygos Lietuvoje tapo bestseleriais ir buvo teigiamai įvertintos kritikų bei kultūros istorikų dėl autentiškai perteiktos XVII-XVIII a. atmosferos.

Laikas: Lapkričio 8 d., antradienis, 19:00 val.
Vieta: Lietuvos ambasada Londone, Lithuania House, 2 Bessborough Gardens, London SW1V 2JE.
Daugiau informacijos: el. paštu avilcinskas@aol.com.


Šiuolaikinės Lietuvos fotografijos pristatymas CALVERT22 galerijoje

Kuratorius ir menininkas Paulius Petraitis kviečia į šiuolaikinei Lietuvos fotografijai pristatyti skirtą renginį. Renginyje P. Petraitis apžvelgs dabartinės lietuviškos fotografijos tendencijas ir pristatys šešis jaunus fotomenininkus bei jų kūrybą. Paskaita vyks anglų kalba.

Bendradarbiaujant su Calvert knygynu, menininkų išleistas publikacijas bus galima įsigyti galerijos knygyne. Calvert 22 fondo misija - skatinti dialogą ir tarptautinį regiono pažinimą pristatant meno kūrinius.

Laikas: Lapkričio 10 d., ketvirtadienis, 19:00 val.
Vieta: CALVERT22 Gallery, Leyton House, 22 Calvert Ave, London E2 7JP.
Daugiau informacijos ir registracija: http://calvert22.org/events/lithuanian-photography-today.


Vyskupo Kęstučio Kėvalo paskaita apie laisvosios rinkos šaltinius ir tikslus

Kauno Vyskupo Kęstučio Kėvalo paskaita tęsia Londono „Santaros-Šviesos“ klubo diskusijų ciklą. Pranešimo tema - „Laisvosios rinkos šaltiniai ir tikslai: krikščioniškosios antropologijos žvilgsnis”.

Vyskupas K. Kėvalas gimė Kaune. Mokėsi Kauno kunigų seminarijoje, vėliau Baltimorės universitete JAV įgijo teologijos mokslo licenciato laipsnį, Vytauto Didžiojo universitete apgynė teologijos daktaro disertaciją. 2012 m. įšventintas į vyskupus.

Laikas: Lapkričio 11 d., penktadienis, 19:00 val.
Vieta: Lietuvos ambasada Londone, Lithuania House, 2 Bessborough Gardens, London SW1V 2JE.
Bilietai:
Daugiau informacijos ir registracija: https://www.eventbrite.com/e/vyskupo-kkevalo-paskaita-apie-laisvosios-rinkos-saltinius-ir-tikslus-tickets-28689017624?aff=efbeventtix.


Kembridžo Baltijos konferencija ,,Technologijos ir valdymas“

Jungtinės Karalystės lietuvių jaunimo sąjunga kviečia apsilankyti kasmetinėje Kembridžo universiteto lietuvių draugijos organizuojamoje ,,Kembridžo Baltijos konferencijoje 2016”. Šių metų renginio tema - "Technologijos ir valdymas”. Konferencijoje bus nagrinėjamos elektroninio duomenų valdymo, talentų gimtosiose šalyse realizavimo ir kitos temos.

Laikas: Lapkričio 12 d., šeštadienis, pradžia - 9:45 val.
Vieta: The Cambridge Union, 9a Bridge Street, Cambridge, C32 1.
Bilietai:
Daugiau informacijos ir bilietų rezervacija: http://cambridgebalticconference.eu/2016/.


Lietuvos roko grupės ,,Silverpieces” koncertas Kento grafystėje

2014-ais metais Kaune susikūrusi roko muzikos grupė ,,Silverpieces” kviečia į vieną pirmųjų savo koncertų. Šiuo metu grupė įrašinėja debiutinį albumą ir klausytojams pristatys naujausius savo kūrinius. Sceną ,,Silverpieces” dalinsi su Škotijos rokeriais ,,And Yet It Moves”.

Koncertas vyks Kento grafystėje Ramsgeite esančiame klube ,,Music Hall”. Erdvė jau pamėgta melomanų dėl mažos, intymumo įspūdį sukuriančios salės ir garso kokybės.

Laikas: Lapkričio 12 d., šeštadienis, 19:30 val.
Vieta: Ramsgate Music Hall, 13 Turner Street, CT11 8 Ramsgate.
Bilietai: https://www.facebook.com/events/1779487082292329/.
Daugiau informacijos: https://www.facebook.com/events/1779487082292329/.

Svajūno Dačkevičiaus eilės - poezijos vakaras

Kviečiame Jus į literatūrinį sekmadienio vakarą, prie židinio ir žvakių šviesos! Organizatoriai skaitys poeto Svajūno Dačkevičiaus eiles, atliks keletą jo žodžiais sukurtų dainų.

Renginys vyks antrajame baro "The Leather Exchange" aukšte, įėjimas - 7 svarai.

Atvykę į London Bridge stotį, išeikite iš jos į St.Thomas Street (prie Shard'o). Pasukite kairėn, trumpai paėję sukite dešinėn į Weston Street ir eikite ja keletą minučių iki prieisite du gyvenamuosius daugiaaukščius. "The Leather Exchange" baras yra visai šalia, kitoje nedidelės sankryžos pusėje.

Laikas: lapkričio 13 d., sekmadienis, 16.30 val.
Vieta: The Leather Exchange, 15 Leathermarket Street, SE1 3HN.
Daugiau informacijos: el. paštu aldas.kazlauskas@gmail.com.


Menininkės Birutės Nomedos Stankūnienės parodos ,,Pamišusi geltona” atidarymas

Menininkė Birutė Nomeda Stankūnienė gyvena ir kuria Vilniuje. Savo darbų parodas Lietuvoje ir užsienyje B.N. Stankūnienė surengė jau per 30 kartų. Autorė yra tarptautinių organizacijų IUOMA ir „Menas lėtai“ narė, taip pat dalyvauja tarptautiniame menininkui Jeronimus Bosch paminėti skirtame projekte.

,,Pamišusi Geltona“ - trečia B.N. Stankūnienės paroda Jungtinėje Karalystėje. 14-os tapybos darbų cikle menininkė siekė perteikti aštrių psichologinių išgyvenimų amplitudę – nuo skausmo iki egzistencinio džiaugsmo ir absurdo.

Laikas: Lapkričio 15 d., antradienis, 18:30 val.
Vieta: Westminster Reference Library, 1st Floor, 35 St Martin’s Street, London, WC2H 7HP.
Daugiau informacijos ir registracija: https://www.eventbrite.com/e/crazy-yellow-exhibition-opening-night-at-westminster-reference-library-tickets-28320335887?aff=media1.


Birmingemo simfoninio orkestro koncertas (diriguoja Mirga Gražinytė-Tyla)

Vienas pirmųjų dirigentės Mirgos Gražinytės-Tylos pasirodymų vadovaujant Birmingemo Simfoniniam Orkestrui.

Laikas: Lapkričio 16 d., trečiadienis, 19:30 val.
Vieta: Symphony Hall, Birmingham, Berkley Street, B1 2LF.
Daugiau informacijos: https://cbso.co.uk/event/mirga-conducts-mahlers-first.


Andriaus Ermino solo parodos ,,Mutacijos” atidarymas VANE galerijoje

,,Mutacijos” - pirmoji lietuvių menininko Andriaus Ermino personalinė paroda Jungtinėje Karalystėje. Autorius savo darbuose atskleidžia simbolių (su)keitimo bei paradoksalumo temas, kurias perteikia daugiasluoksnėmis kompozicijomis. Tarpusavyje jungdamas nieko bendro neturinčius buitinius objektus, rastus daiktus, statybines medžiagas, gamtinius elementus A. Erminas savo kūriniais reprezentuoja pakitimus, vadinamąsias mutacijas. Parodą bus galima pamatyti iki gruodžio 17 d. Įėjimas nemokamas.

VANE galerija jau dešimt metų Šiaurės Anglijos meno scenoje žinoma kaip erdvė, kurioje pristatomi kylantys ir jau gerai žinomi novatoriški šiuolaikinio meno kūrėjai iš viso pasaulio.

Laikas: Lapkričio 16 d., trečiadienis, 17:00 val.
Vieta: VANE Gallery, First Floor, Commercial Union House, 39 Pilgrim Street, Newcastle, NE1 6QE.
Daugiau informacijos: http://vane.org.uk/exhibitions.


Paskaita mokiniams apie Mikalojų Konstantiną Čiurlionį

Paskaitos moderatorius - lietuvių pianistas ir Mikalojaus Konstantino Čiurlionio proanūkis Rokas Zubovas. Menininkas supažindins Londono Ellen Wilkinson pradinės mokyklos mokinius, su Čiurlionio gyvenimu ir kūryba.

Laikas: Lapkričio 17 d., ketvirtadienis, 9:30 val.
Vieta: Ellen Wilkinson Primary School, Tollgate road, Beckton, London E6 5UP.


Paskaita ,,Gyvenimas Jungtinėje Karalystėje, studijos Lietuvoje – suderinama”

Lietuvos ambasadoje Londone vyks susitikimas su Kazimiero Simonavičiaus universiteto (KSU) atstovais, kurie kalbės apie galimybę studijuoti Lietuvoje Jungtinėje Karalystėje gyvenantiems lietuviams.

Kazimiero Simonavičiaus universitetas, įkurtas 2003-iais metais, yra akredituota privati aukštojo mokslo institucija, turinti padalinius Vilniuje ir Klaipėdoje.

Laikas: Lapkričio 18 d., penktadienis, 18:30 val.
Vieta: Lietuvos ambasada Londone, Lithuania House, 2 Bessborough Gardens, London SW1V 2JE.
Daugiau informacijos ir registracija: https://www.eventbrite.co.uk/e/gyvenimas-jungtineje-karalysteje-studijos-lietuvoje-suderinama-tickets-28657079095?utm-medium=discovery&utm-campaign=social&utm-content=attendeeshare&aff=esfb&utm-source=fb&utm-term=listing.

Lituanistinių mokyklų darbuotojų kvalifikacijos kėlimo seminaras ,,Kūrybiškas ugdymas – teorija, kasdienybė, atradimai”

Lietuvos ambasadoje Londone vyks tradicinis Jungtinės Karalystės lituanistinėse mokyklose dirbančių mokytojų kvalifikacijos tobulinimo seminaras, kurio tikslas - suburti pedagogus, gerinti lituanistinių mokyklų veiklą, saugoti ir puoselėti lietuvių kalbą bei kultūrą.

Seminare savo patirtimi dalinsis lituanistinio švietimo bei vaikų ugdymo specialistai iš Lietuvos, vyks praktiniai užsiėmimai. Renginį organizuoja Jungtinės Karalystės lietuvių bendruomenė kartu su Lietuvos ambasada Londone.

Laikas: Lapkričio 20 d., sekmadienis, pradžia - 9:00 val.
Vieta: Lietuvos ambasada Londone, Lithuania House, 2 Bessborough Gardens, London SW1V 2JE.


Šeštosios Litvakų dienos Londone. 1 diena – atlikėjos Polinos Schepherd koncertas

Lietuvos ambasada Londone ir Londono Universitetas Koledžas (UCL) kviečia į šeštąsias Litvakų dienas. Lapkričio 30-ąją rengiamas atlikėjos Polinos Schepherd koncertas, gruodžio 1-ąją vyks akademinė konferencija ,,Jewish Languages in Lithuanian Context” (,,Žydų kalbos Lietuvos kontekste”). Litvakų dienos - kasmetinis Lietuvos žydų kultūrai ir paveldui skirtas renginys Londone.

Polina Schepherd - Sibire gimusi dainininkė ir kompozitorė, keturių oktavų balso savininkė, sukūrusi per 100 muzikinių kompozicijų.

Laikas: lapkričio 30 d., trečiadienis, 18:30 val.
Vieta: University College London, Gower Street, Haldane Room (Wilkins Building), London WC1E 6BT.
Bilietai:
Daugiau informacijos ir registracija: https://www.eventbrite.co.uk/e/6th-litvak-days-in-london-day-1-concert-by-polina-shepherd-tickets-28257626321.


Šeštosios Litvakų dienos Londone. 2 diena - konferencija ,,Žydų kalbos Lietuvos kontekste”

Antrasis Litvakų dienų Londone renginys - konferencija ,,Jewish Languages in Lithuanian Context” (,,Žydų kalbos Lietuvos kontekste”). Renginyje bus apžvelgiami žydų kalbų Lietuvos kontekste ypatumai ir jų svarba Litvakų kultūriniam gyvenimui.

Litvakų dienų organizatoriai - Londono Universitetas Koledžas ir Lietuvos ambasada Londone.

Laikas: gruodžio 1 d., ketvirtadienis, pradžia - 10 val.
Vieta: Lietuvos ambasada Londone, Lithuania House, 2 Bessborough Gardens, London SW1V 2JE.
Bilietai:
Daugiau informacijos ir registracija: https://www.eventbrite.co.uk/e/6th-litvak-days-in-london-day-2-conference-tickets-28255650411.

Lietuvos Ambasada JK kviečia į lietuviškus renginius, visą lapkritį vyksiančius Jungtinėje Karalystėje.

Baltijos muzikos festivalis Londone

Festivalyje skambės Baltijos šalių muzika. Koncertų ciklą rengia Baltic Music Society. Festivalis tęsis iki gruodžio 10 dienos.

Laikas: Lapkričio 5 - gruodžio 10 d.
Vieta: St John’s Church, Lansdowne Crescent, London W11 2NN
Daugiau informacijos: http://www.lrt.lt/mediateka/irasas/155172#wowzaplaystart=0&wowzaplayduration=1550000.


Susitikimas su rašytoja Kristina Sabaliauskaite

Lietuvos ambasadoje Londone su savo skaitytojais susitiks rašytoja, dailės istorikė, menotyros mokslų daktarė Kristina Sabaliauskaitė. Rašytoja debiutavo istorinių romanų trilogija Silva rerum. Knygos Lietuvoje tapo bestseleriais ir buvo teigiamai įvertintos kritikų bei kultūros istorikų dėl autentiškai perteiktos XVII-XVIII a. atmosferos.

Laikas: Lapkričio 8 d., antradienis, 19:00 val.
Vieta: Lietuvos ambasada Londone, Lithuania House, 2 Bessborough Gardens, London SW1V 2JE.
Daugiau informacijos: el. paštu avilcinskas@aol.com.


Šiuolaikinės Lietuvos fotografijos pristatymas CALVERT22 galerijoje

Kuratorius ir menininkas Paulius Petraitis kviečia į šiuolaikinei Lietuvos fotografijai pristatyti skirtą renginį. Renginyje P. Petraitis apžvelgs dabartinės lietuviškos fotografijos tendencijas ir pristatys šešis jaunus fotomenininkus bei jų kūrybą. Paskaita vyks anglų kalba.

Bendradarbiaujant su Calvert knygynu, menininkų išleistas publikacijas bus galima įsigyti galerijos knygyne. Calvert 22 fondo misija - skatinti dialogą ir tarptautinį regiono pažinimą pristatant meno kūrinius.

Laikas: Lapkričio 10 d., ketvirtadienis, 19:00 val.
Vieta: CALVERT22 Gallery, Leyton House, 22 Calvert Ave, London E2 7JP.
Daugiau informacijos ir registracija: http://calvert22.org/events/lithuanian-photography-today.


Vyskupo Kęstučio Kėvalo paskaita apie laisvosios rinkos šaltinius ir tikslus

Kauno Vyskupo Kęstučio Kėvalo paskaita tęsia Londono „Santaros-Šviesos“ klubo diskusijų ciklą. Pranešimo tema - „Laisvosios rinkos šaltiniai ir tikslai: krikščioniškosios antropologijos žvilgsnis”.

Vyskupas K. Kėvalas gimė Kaune. Mokėsi Kauno kunigų seminarijoje, vėliau Baltimorės universitete JAV įgijo teologijos mokslo licenciato laipsnį, Vytauto Didžiojo universitete apgynė teologijos daktaro disertaciją. 2012 m. įšventintas į vyskupus.

Laikas: Lapkričio 11 d., penktadienis, 19:00 val.
Vieta: Lietuvos ambasada Londone, Lithuania House, 2 Bessborough Gardens, London SW1V 2JE.
Bilietai:
Daugiau informacijos ir registracija: https://www.eventbrite.com/e/vyskupo-kkevalo-paskaita-apie-laisvosios-rinkos-saltinius-ir-tikslus-tickets-28689017624?aff=efbeventtix.


Kembridžo Baltijos konferencija ,,Technologijos ir valdymas“

Jungtinės Karalystės lietuvių jaunimo sąjunga kviečia apsilankyti kasmetinėje Kembridžo universiteto lietuvių draugijos organizuojamoje ,,Kembridžo Baltijos konferencijoje 2016”. Šių metų renginio tema - "Technologijos ir valdymas”. Konferencijoje bus nagrinėjamos elektroninio duomenų valdymo, talentų gimtosiose šalyse realizavimo ir kitos temos.

Laikas: Lapkričio 12 d., šeštadienis, pradžia - 9:45 val.
Vieta: The Cambridge Union, 9a Bridge Street, Cambridge, C32 1.
Bilietai:
Daugiau informacijos ir bilietų rezervacija: http://cambridgebalticconference.eu/2016/.


Lietuvos roko grupės ,,Silverpieces” koncertas Kento grafystėje

2014-ais metais Kaune susikūrusi roko muzikos grupė ,,Silverpieces” kviečia į vieną pirmųjų savo koncertų. Šiuo metu grupė įrašinėja debiutinį albumą ir klausytojams pristatys naujausius savo kūrinius. Sceną ,,Silverpieces” dalinsi su Škotijos rokeriais ,,And Yet It Moves”.

Koncertas vyks Kento grafystėje Ramsgeite esančiame klube ,,Music Hall”. Erdvė jau pamėgta melomanų dėl mažos, intymumo įspūdį sukuriančios salės ir garso kokybės.

Laikas: Lapkričio 12 d., šeštadienis, 19:30 val.
Vieta: Ramsgate Music Hall, 13 Turner Street, CT11 8 Ramsgate.
Bilietai: https://www.facebook.com/events/1779487082292329/.
Daugiau informacijos: https://www.facebook.com/events/1779487082292329/.

Svajūno Dačkevičiaus eilės - poezijos vakaras

Kviečiame Jus į literatūrinį sekmadienio vakarą, prie židinio ir žvakių šviesos! Organizatoriai skaitys poeto Svajūno Dačkevičiaus eiles, atliks keletą jo žodžiais sukurtų dainų.

Renginys vyks antrajame baro "The Leather Exchange" aukšte, įėjimas - 7 svarai.

Atvykę į London Bridge stotį, išeikite iš jos į St.Thomas Street (prie Shard'o). Pasukite kairėn, trumpai paėję sukite dešinėn į Weston Street ir eikite ja keletą minučių iki prieisite du gyvenamuosius daugiaaukščius. "The Leather Exchange" baras yra visai šalia, kitoje nedidelės sankryžos pusėje.

Laikas: lapkričio 13 d., sekmadienis, 16.30 val.
Vieta: The Leather Exchange, 15 Leathermarket Street, SE1 3HN.
Daugiau informacijos: el. paštu aldas.kazlauskas@gmail.com.


Menininkės Birutės Nomedos Stankūnienės parodos ,,Pamišusi geltona” atidarymas

Menininkė Birutė Nomeda Stankūnienė gyvena ir kuria Vilniuje. Savo darbų parodas Lietuvoje ir užsienyje B.N. Stankūnienė surengė jau per 30 kartų. Autorė yra tarptautinių organizacijų IUOMA ir „Menas lėtai“ narė, taip pat dalyvauja tarptautiniame menininkui Jeronimus Bosch paminėti skirtame projekte.

,,Pamišusi Geltona“ - trečia B.N. Stankūnienės paroda Jungtinėje Karalystėje. 14-os tapybos darbų cikle menininkė siekė perteikti aštrių psichologinių išgyvenimų amplitudę – nuo skausmo iki egzistencinio džiaugsmo ir absurdo.

Laikas: Lapkričio 15 d., antradienis, 18:30 val.
Vieta: Westminster Reference Library, 1st Floor, 35 St Martin’s Street, London, WC2H 7HP.
Daugiau informacijos ir registracija: https://www.eventbrite.com/e/crazy-yellow-exhibition-opening-night-at-westminster-reference-library-tickets-28320335887?aff=media1.


Birmingemo simfoninio orkestro koncertas (diriguoja Mirga Gražinytė-Tyla)

Vienas pirmųjų dirigentės Mirgos Gražinytės-Tylos pasirodymų vadovaujant Birmingemo Simfoniniam Orkestrui.

Laikas: Lapkričio 16 d., trečiadienis, 19:30 val.
Vieta: Symphony Hall, Birmingham, Berkley Street, B1 2LF.
Daugiau informacijos: https://cbso.co.uk/event/mirga-conducts-mahlers-first.


Andriaus Ermino solo parodos ,,Mutacijos” atidarymas VANE galerijoje

,,Mutacijos” - pirmoji lietuvių menininko Andriaus Ermino personalinė paroda Jungtinėje Karalystėje. Autorius savo darbuose atskleidžia simbolių (su)keitimo bei paradoksalumo temas, kurias perteikia daugiasluoksnėmis kompozicijomis. Tarpusavyje jungdamas nieko bendro neturinčius buitinius objektus, rastus daiktus, statybines medžiagas, gamtinius elementus A. Erminas savo kūriniais reprezentuoja pakitimus, vadinamąsias mutacijas. Parodą bus galima pamatyti iki gruodžio 17 d. Įėjimas nemokamas.

VANE galerija jau dešimt metų Šiaurės Anglijos meno scenoje žinoma kaip erdvė, kurioje pristatomi kylantys ir jau gerai žinomi novatoriški šiuolaikinio meno kūrėjai iš viso pasaulio.

Laikas: Lapkričio 16 d., trečiadienis, 17:00 val.
Vieta: VANE Gallery, First Floor, Commercial Union House, 39 Pilgrim Street, Newcastle, NE1 6QE.
Daugiau informacijos: http://vane.org.uk/exhibitions.


Paskaita mokiniams apie Mikalojų Konstantiną Čiurlionį

Paskaitos moderatorius - lietuvių pianistas ir Mikalojaus Konstantino Čiurlionio proanūkis Rokas Zubovas. Menininkas supažindins Londono Ellen Wilkinson pradinės mokyklos mokinius, su Čiurlionio gyvenimu ir kūryba.

Laikas: Lapkričio 17 d., ketvirtadienis, 9:30 val.
Vieta: Ellen Wilkinson Primary School, Tollgate road, Beckton, London E6 5UP.


Paskaita ,,Gyvenimas Jungtinėje Karalystėje, studijos Lietuvoje – suderinama”

Lietuvos ambasadoje Londone vyks susitikimas su Kazimiero Simonavičiaus universiteto (KSU) atstovais, kurie kalbės apie galimybę studijuoti Lietuvoje Jungtinėje Karalystėje gyvenantiems lietuviams.

Kazimiero Simonavičiaus universitetas, įkurtas 2003-iais metais, yra akredituota privati aukštojo mokslo institucija, turinti padalinius Vilniuje ir Klaipėdoje.

Laikas: Lapkričio 18 d., penktadienis, 18:30 val.
Vieta: Lietuvos ambasada Londone, Lithuania House, 2 Bessborough Gardens, London SW1V 2JE.
Daugiau informacijos ir registracija: https://www.eventbrite.co.uk/e/gyvenimas-jungtineje-karalysteje-studijos-lietuvoje-suderinama-tickets-28657079095?utm-medium=discovery&utm-campaign=social&utm-content=attendeeshare&aff=esfb&utm-source=fb&utm-term=listing.

Lituanistinių mokyklų darbuotojų kvalifikacijos kėlimo seminaras ,,Kūrybiškas ugdymas – teorija, kasdienybė, atradimai”

Lietuvos ambasadoje Londone vyks tradicinis Jungtinės Karalystės lituanistinėse mokyklose dirbančių mokytojų kvalifikacijos tobulinimo seminaras, kurio tikslas - suburti pedagogus, gerinti lituanistinių mokyklų veiklą, saugoti ir puoselėti lietuvių kalbą bei kultūrą.

Seminare savo patirtimi dalinsis lituanistinio švietimo bei vaikų ugdymo specialistai iš Lietuvos, vyks praktiniai užsiėmimai. Renginį organizuoja Jungtinės Karalystės lietuvių bendruomenė kartu su Lietuvos ambasada Londone.

Laikas: Lapkričio 20 d., sekmadienis, pradžia - 9:00 val.
Vieta: Lietuvos ambasada Londone, Lithuania House, 2 Bessborough Gardens, London SW1V 2JE.


Šeštosios Litvakų dienos Londone. 1 diena – atlikėjos Polinos Schepherd koncertas

Lietuvos ambasada Londone ir Londono Universitetas Koledžas (UCL) kviečia į šeštąsias Litvakų dienas. Lapkričio 30-ąją rengiamas atlikėjos Polinos Schepherd koncertas, gruodžio 1-ąją vyks akademinė konferencija ,,Jewish Languages in Lithuanian Context” (,,Žydų kalbos Lietuvos kontekste”). Litvakų dienos - kasmetinis Lietuvos žydų kultūrai ir paveldui skirtas renginys Londone.

Polina Schepherd - Sibire gimusi dainininkė ir kompozitorė, keturių oktavų balso savininkė, sukūrusi per 100 muzikinių kompozicijų.

Laikas: lapkričio 30 d., trečiadienis, 18:30 val.
Vieta: University College London, Gower Street, Haldane Room (Wilkins Building), London WC1E 6BT.
Bilietai:
Daugiau informacijos ir registracija: https://www.eventbrite.co.uk/e/6th-litvak-days-in-london-day-1-concert-by-polina-shepherd-tickets-28257626321.


Šeštosios Litvakų dienos Londone. 2 diena - konferencija ,,Žydų kalbos Lietuvos kontekste”

Antrasis Litvakų dienų Londone renginys - konferencija ,,Jewish Languages in Lithuanian Context” (,,Žydų kalbos Lietuvos kontekste”). Renginyje bus apžvelgiami žydų kalbų Lietuvos kontekste ypatumai ir jų svarba Litvakų kultūriniam gyvenimui.

Litvakų dienų organizatoriai - Londono Universitetas Koledžas ir Lietuvos ambasada Londone.

Laikas: gruodžio 1 d., ketvirtadienis, pradžia - 10 val.
Vieta: Lietuvos ambasada Londone, Lithuania House, 2 Bessborough Gardens, London SW1V 2JE.
Bilietai:
Daugiau informacijos ir registracija: https://www.eventbrite.co.uk/e/6th-litvak-days-in-london-day-2-conference-tickets-28255650411.

 (Komentarų: 0)

Susiję straipsniai:

Susiję straipsniai: