Lietuviai ir Londone ieško cepelinų  

Ramunė Rubinaitė

Tautų katilu vadinamame Londone savo skonį patenkinti gali ne tik kiniško, indiško ar greito maisto užkandinių gerbėjai, bet ir lietuviškus patiekalus mėgstantys žmonės. Šiuo metu Londone veikia apie pusšimtis lietuviškais produktais prekiaujančių parduotuvių ir keletas lietuviškus patiekalus siūlančių restoranų.

Lietuviško maisto parduotuvės pardavėja Neringa, paklausta, kokie produktai populiariausi tarp parduotuvės klientų, vardija platų prekių asortimentą: „Daugiausiai lietuviai perka lietuvišką duoną, kefyrą, grietinę, šaldytus cepelinus, čeburekus, koldūnus...“. Dešimtį metų Londone gyvenanti pardavėja pasakoja, jog jos pačios valgymo tradicijos gyvenant šiame mieste keitėsi nedaug, nes lietuviškas maistas moteriai skaniausias: „Dažniausiai valgom namuose, gaminam šaltibarščius, bulvinius blynus, na, viską, kaip ir Lietuvoje. Į greito maisto užkandines einam labai retai. Ir produktai lietuviški man labiau patinka. Atsimenu, kartą vietinėj parduotuvėj nusipirkau grietinės, uždėjau ant koldūnų, tai išsileido ir neliko nė matyt, kad grietinės dėta“, – prisimena Neringa.

Lietuviškas maistas – pelningas verslas

Anglija.lt

Anglija.lt naujienas ar jų dalį publikuoti ir/ar kitaip naudoti be raštiško "Anglija.lt Ltd." sutikimo draudžiama.

Ramunė Rubinaitė

Tautų katilu vadinamame Londone savo skonį patenkinti gali ne tik kiniško, indiško ar greito maisto užkandinių gerbėjai, bet ir lietuviškus patiekalus mėgstantys žmonės. Šiuo metu Londone veikia apie pusšimtis lietuviškais produktais prekiaujančių parduotuvių ir keletas lietuviškus patiekalus siūlančių restoranų.

Lietuviško maisto parduotuvės pardavėja Neringa, paklausta, kokie produktai populiariausi tarp parduotuvės klientų, vardija platų prekių asortimentą: „Daugiausiai lietuviai perka lietuvišką duoną, kefyrą, grietinę, šaldytus cepelinus, čeburekus, koldūnus...“. Dešimtį metų Londone gyvenanti pardavėja pasakoja, jog jos pačios valgymo tradicijos gyvenant šiame mieste keitėsi nedaug, nes lietuviškas maistas moteriai skaniausias: „Dažniausiai valgom namuose, gaminam šaltibarščius, bulvinius blynus, na, viską, kaip ir Lietuvoje. Į greito maisto užkandines einam labai retai. Ir produktai lietuviški man labiau patinka. Atsimenu, kartą vietinėj parduotuvėj nusipirkau grietinės, uždėjau ant koldūnų, tai išsileido ir neliko nė matyt, kad grietinės dėta“, – prisimena Neringa.

Lietuviškas maistas – pelningas verslas

 (Komentarų: 19)

Susiję straipsniai:

Susiję straipsniai:

Kiti kategorijos straipsniai:

Kiti kategorijos straipsniai: