Iššūkis Lietuvos mėsos pramonei: iš kur gauti musulmoną skerdiką? 

"KG Group" paukštynas gavo sertifikatą halal, nes jo klientas restoranų tinklas KFC išreiškė norą pirkti brangesnę halal paukštieną. Toks sertifikatas bendrovei kainavo papildomas darbo ir laiko sąnaudas.

"KG Group" Kokybės vadybos sistemos specialistė Irena Škėrytė per konferenciją „Verslas su islamo pasauliu: galimybės, iššūkiai ir patirtis“, organizuotą mokymų bendrovės „Apertum“, pasakojo, su kokiais sunkumais bendrovei teko susidurti.

Bendrovė, paprašius jos klientui KFC, dėl sertifikavimo kreipėsi į „Halal food authority“. Įmonė turėjo įvykdyti ne vieną papildomą reikalavimą, kad produktas neprieštarautų islamo įstatymams ir būtų leidžiamas vartoti. Nuo šių metų balandžio Vilniaus paukštynas gavo „Halal food authority“ sertifikatą, kuris pripažįstamas JAV, Azijos šalyse, Afrikoje.

„Pirmas, svarbiausias reikalavimas, kuris sukėlė daugiausiai nerimo, tai, kad skerdikas turi būti musulmonas, nes skerdimą gali atlikti tik skerdiko licenciją turintis suaugęs praktikuojantis musulmonas, - sakė I. Škėrytė. - Lietuvoje surasti praktikuojantį musulmoną, kuris norėtų skersti gyvulius, patikėkite, yra didelė užduotis.“

Anglija.lt

"KG Group" paukštynas gavo sertifikatą halal, nes jo klientas restoranų tinklas KFC išreiškė norą pirkti brangesnę halal paukštieną. Toks sertifikatas bendrovei kainavo papildomas darbo ir laiko sąnaudas.

"KG Group" Kokybės vadybos sistemos specialistė Irena Škėrytė per konferenciją „Verslas su islamo pasauliu: galimybės, iššūkiai ir patirtis“, organizuotą mokymų bendrovės „Apertum“, pasakojo, su kokiais sunkumais bendrovei teko susidurti.

Bendrovė, paprašius jos klientui KFC, dėl sertifikavimo kreipėsi į „Halal food authority“. Įmonė turėjo įvykdyti ne vieną papildomą reikalavimą, kad produktas neprieštarautų islamo įstatymams ir būtų leidžiamas vartoti. Nuo šių metų balandžio Vilniaus paukštynas gavo „Halal food authority“ sertifikatą, kuris pripažįstamas JAV, Azijos šalyse, Afrikoje.

„Pirmas, svarbiausias reikalavimas, kuris sukėlė daugiausiai nerimo, tai, kad skerdikas turi būti musulmonas, nes skerdimą gali atlikti tik skerdiko licenciją turintis suaugęs praktikuojantis musulmonas, - sakė I. Škėrytė. - Lietuvoje surasti praktikuojantį musulmoną, kuris norėtų skersti gyvulius, patikėkite, yra didelė užduotis.“

 (Komentarų: 9)

Kiti kategorijos straipsniai:

Kiti kategorijos straipsniai: