Londono restoranas siūlo paragauti ... voverienos - Anglija.lt
 

Londono restoranas siūlo paragauti ... voverienos 

Kaip sakoma, kas patinka vienam, nebūtinai tiks ir kitam. Veikiausiai taip bus ir su viename Londono restorane siūlomu patiekalu. Ogi Wesminsterio rajone įsikūręs indiškos virtuvės restoranas „Cinnamon Club“ siūlo paragauti ... voverienos.

Kaip rašo britų spauda, Didžiosios Britanijos parlamento narių pamėgtas restoranas siūlo paskanauti iš voverienos pagaminto kario troškinio už £22. Šiam patiekalui naudojama pilkosios voverės mėsa, kuri iš pradžių marinuojama ananasų sultyse su kalendra, gvazdikėliais, česnaku, aitriaisiais pipirais, o vėliau troškinama.

„Pilkosios voverės mėsa nėra tai, ką iš karto sietumėte su aukštos lygio restoranu. Tačiau tarp Londono virtuvės šefų stebimas šios mėsos „renesansas“, – sakė „Cinnamon Club“ atstovas. – Voverienos vartojimas nėra kažkoks labai stebėtinas faktas. Sunkiais laikais voveriena labai dažnai būdavo ant britų stalų.“

Šio patiekalo jau paragavęs parlamento narys Frankas Fieldas pasidalino įspūdžiais: „Skonis primena kažką tarpinio tarp triušio ir balandžio. Nustebau, kad voverės yra tokios mėsingos. Manau, kad gurmanams šis patiekalas tikrai patiks. Tačiau, manau, mano vaikus ištiktų šokas nuo minties, kad kažkas valgo voverytę.“

Norintieji paragauti voverienos turėtų paskubėti, nes šis patiekalas minėtame restorane bus ruošiamas tik iki vasario 21 d.

Kaip sakoma, kas patinka vienam, nebūtinai tiks ir kitam. Veikiausiai taip bus ir su viename Londono restorane siūlomu patiekalu. Ogi Wesminsterio rajone įsikūręs indiškos virtuvės restoranas „Cinnamon Club“ siūlo paragauti ... voverienos.

Kaip rašo britų spauda, Didžiosios Britanijos parlamento narių pamėgtas restoranas siūlo paskanauti iš voverienos pagaminto kario troškinio už £22. Šiam patiekalui naudojama pilkosios voverės mėsa, kuri iš pradžių marinuojama ananasų sultyse su kalendra, gvazdikėliais, česnaku, aitriaisiais pipirais, o vėliau troškinama.

„Pilkosios voverės mėsa nėra tai, ką iš karto sietumėte su aukštos lygio restoranu. Tačiau tarp Londono virtuvės šefų stebimas šios mėsos „renesansas“, – sakė „Cinnamon Club“ atstovas. – Voverienos vartojimas nėra kažkoks labai stebėtinas faktas. Sunkiais laikais voveriena labai dažnai būdavo ant britų stalų.“

Šio patiekalo jau paragavęs parlamento narys Frankas Fieldas pasidalino įspūdžiais: „Skonis primena kažką tarpinio tarp triušio ir balandžio. Nustebau, kad voverės yra tokios mėsingos. Manau, kad gurmanams šis patiekalas tikrai patiks. Tačiau, manau, mano vaikus ištiktų šokas nuo minties, kad kažkas valgo voverytę.“

Norintieji paragauti voverienos turėtų paskubėti, nes šis patiekalas minėtame restorane bus ruošiamas tik iki vasario 21 d.

 (Komentarų: 3)

Susiję straipsniai:

Susiję straipsniai: