Emigrantas savo pastatytu plaustu plukdė žmones Nemunu: kelionės dalyvių įspūdžiai - Anglija.lt
 

Emigrantas savo pastatytu plaustu plukdė žmones Nemunu: kelionės dalyvių įspūdžiai 

Anglija.lt jau rašė apie JK gyvenantį Renatą, išpildžiusį svajonę, savo paties rankomis pastatyti plaustą ir juo Nemuno upe plukdyti visus, o ypatingai emigrantus, ir supažindinti su Lietuva, kokios dar niekas nėra matęs.

Daugiau apie JK lietuvio sumanymą galite paskaityti čia: https://www.anglija.lt/straipsniai/mano_anglija/emigrantas-ispilde-savo-svajone-paties-sukurtu-plaustu-nemunu-plauks-i-nida-18426-2

Išsvajotoji kelionė jau įvyko. Tiesa, laivas savo tikslo – Nidos – nepasiekė, tačiau joje dalyvavę žmonės sutiko pasidalinti savo įspūdžiais iš odisėjos Nemunu ir papasakoti, koks yra gyvenimas plauste.

Renatas Žyla, 37 metai, "Nemo" plausto konstruktorius bei kapitonas, Bournemouth, UK.

RiverWorld projektas tai yra kur kas daugiau nei tik vandens turizmo sritis. Į žodį RiverWorld įdėtos visos mano svajonės bei siekiai padaryti gyvenimą tikru, prasmingu ir idomiu. Šiandien šiuo stebuklu galiu dalintis ir su kitais.

Nuo pat projekto pradžių mano svajonė buvo, kad visi pasaulio lietuviai, viso pasaulio emigrantai būtinai praleistų nors 5 dienas savo atostogų Lietuvoje, plaukdami mūsų plaustu.

Jau antra vasara kaip plaustas “Nemo” plaukia didžiausia ir plačiausia Lietuvos upe Nemunu. Abu plaukimai buvo pasakiškai įsimintini. Tai plaukimai kupini nuotykių, juoko, džiaugsmo, ramybės, pilnatvės bei tikrų jausmų. Niekada neužmiršiu tų žmonių kurie plaukė su manimi, kurie pasirinko praleisti atostogas su RiverWorld komanda.

Šią vasarą mes norėjome pasiekti Nidą. Mums nepavyko, tačiau mus tai tik užgrūdino. Tikslas buvo labai didelis ir kilnus. Dabar jau žinome, ko mums pritrūko, kur buvo spragos ir jas ištaisėme. Ateinančių 2018 metų vasarai esame pasiruošę naujiems plaukimams ir nekantriai laukiame, kada vėl galėsime skleisti pasauliui žinią apie neeilines keliones Nemuno upe “Nemo” plaustu!

Negaliu neišreiksti dėkingumo pačiai šauniausiai įgulai! Be šių žmonių šios vasaros nepamirštamas nuotykis būtų buvęs neįmanomas. Ačiū Vilmai Žylienei, Ruslanui Lisovskiui, Romui Ramanauskui, Valdui Dancevičiui, Linai Pigagaitei ir Valentinui Marinionokui. Atskiras ačiū nerealiam pirtininkui Egidijui Dapkevičiui. Tai yra svajonių komanda. Tikiu, kad ir kitais metais mes plauksime kartu.

Taip pat noriu išreikšti padėką Švendubrės Pasienio Kontrolės punktui, Varėnos rinktinės vadovybei bei Kapčiavieščio užkardos vadovybei už suteiktą galimybę surinkti plaustą Nemuno pasienio kontrolės punkto prieplaukoje. Atskiras ačiū ir mano geram bičiuliui, RiverWorld projekto pagrindiniam dizaineriui Matteo Skrzypczak bei jo studijai "Matteo Design Studio".

Negaliu nepaminėti nuoširdaus ir šilto bendradarbiavimo su ANGLIJA.LT redakcija. Ačiū už puikią informacinę sklaidą. Neabejotinai bendradarbiausime ir ateityje!

Iki sekančios vasaros "Nemo" plauste :)

Ingrida, 42 metai, vyr. revizorė Klaipėda.

Tai buvo kelionė kupiną gerų įspūdžių. Kaip gera buvo "atsijungti" nuo pasaulio. Tu išplauki ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai.

Kiekvienas įguloje esantis žmogus savo buvimu laive įnešdavo kažką naujo ir įdomaus. Tai juokas iki ašarų. Tai šnekučiavimasis iki saulėtekio. Vienu žodžiu, buvo nerealu.

Kai kažkada klausiau, ką reikia pasiimti į kelionę, man atsakė - nieko nereikia, svarbiausia gerą nuotaiką. Galvoju, kad jeigu net ir nebūčiau pasiėmusi tos geros nuotaikos, jūs viską turėjote. Jūs geros nuotaikos turėjote tiek, kad užtektų jos suteikti kiekvienam. Galite atvažiuoti be nieko, jūs čia gausit visko.

Didžiausias kelionės atradimas - atsipalaidavimas, žiaurus žiaurus relax'as, aš netikėjau, kad galima taip "atsijungti" nuo visko ir tai yra nerealu.. Aš jau dabar laukiu kito plaukimo...

"Nemo" – tai mažas svajonių plaustas, kuriame rasite viską: nuo skanaus maisto iki juoko ar iki ašarų. Ačiū visai įgulai ir visiems keleiviams už puikią atmosferą plauste.

Dovilė, 33 metai, personalo specialistė, Vilnius

Tai ką mes čia patyrėme yra nepakartojama. Norėtųsi, kad tie įspūdžiai dar ilgai pasiliktų. Plaukti tikrai verta – susilieti su gamta, praskaidrinti mintis, atitrūkti nuo visko ir mėgautis tiesiog buvimu. O ką reiškia dar pirtelė plauste! Pojūčiai nerealūs, kiekvienas tai turi išbandyti. ;) O kur dar rytinė joga ir vakarinis koncertas! Negalėjau patikėti, kad tai gali vykti plauste! Bet svarbiausia šiame plauste - tai buvo žmonės - nuostabi įgula ir visa plaukimo komanda.

Mes daug bendravom, atradom labai daug bendrų temų, kiekvienas buvo atsipalaidavęs ir mėgavosi akimirkomis. Ir pagaliau – maistas, kuris buvo neįtikėtinai skanus. Didelis AČIŪ Romui. Buvo labai gerai!

Ačiū visiems, kad buvo kartu ir už visas tas nepamirštamas akimirkas. Tikiuosi, kad dar visi susitiksime Nidoje. ;)

Andžela, 62 metai, communication consultant, Los Andzeles, USA

Čia yra daug ramybės, labai gražu tiek lauke, tiek viduje su žmonėmis, dainomis, pirtimi, valgiu. Mes net turėjome čia šefą!

Tai penkios dienos, kurių aš niekados nepamiršiu.

Lina, 53 metai. jogos instruktore, Druskininkai

Aš visą gyvenimą keliavau po pasaulį: visokios šalis, kalnus, dykumas ir pan., esu baigusi gamtos fakultetą. Dabar pastaraisiais metais daugiau keliauju po save. Kas nuostabu šitame plauste, tai yra tai, kad tu gali pajausti žemės elementą, vandens elementą, eterio elementą.

Iš tikrųjų šitame plauste susirinko labai įdomūs žmonės, užsimezgė naujos pažintys. Buvo smagu susipažinti su tiek daug žmonių, besidominčių joga ir bent minimaliai, parodyti keletą pratimų, kurie atpalaiduoja. Vis dėlto buvom plauste, turim pakankamai daug komforto, žmonės mažai juda, o ilgai sėdėti nusibosta, tad čia gali medituoti vien užmerkęs akis. Taip kyla vidinis atsipalaidavimas, kuris labiau suartina žmones. Po to, jie tampa laisvesni, lengviau bendrauja.

Plauste buvau čia ir dabar. Pati gamta, pati aplinka čia savaime atpalaiduoja.

Aušra, 38 metai, dizaino grupes vadovė, Vilnius

Tai buvo svajonių atostogos!

Atėjau čia labai spontaniškai, nežinojau ko laukti, atvažiavau viena, nieko nepažinojau, nežinojau kokie čia žmonės bus, kokia kompanija, bet viskas gavosi taip nuostabiai ir žinau, kad to niekada niekada nepamiršiu.

Esu labai dėkinga kapitonui Renatui už idėją, už užsispyrimą kuriant plaustą Nemo, už pavyzdį kaip reikia siekti savo svajonių. Antrajam kapitonui Valentinui dėkoju už patį nuoširdžiausią rūpinimąsi visais ir kiekvienu atskirai :) , už šilumą ir už tą skambutį, kuris padėjo man apsispręsti leistis į ši nuotykį. Įgulos nariams – Ruslanui ir Valdui ačiū už tai, kad plaustas plaukė ten kur reikėjo ir taip, kaip reikėjo. Siunčiu bučkį šefui Romui – kuris pavertė plaustą restoranu ant vandens, gavome ne tik nuostabiausio maisto, bet ir pasakojimų, patarimų, gyvenimiškos patirties pasidalinimų.

Pavydžiu tiems kurie dar tik plauks Nemo, jie dar nežino kas per gėris jų laukia :D !

Samanta, 12 metu, moksleivė, Druskininkai

Man labai patinka plauste būti dėl to, kad gyvenimas ant vandens tiesiog nuostabus, žmonės čia tiesiog nuostabūs, mieli, visi nori bendrauti, o jeigu reikia pagalbos, padeda vieni kitiems.

Man čia buvo labai faina ir norėjau plauste pasilikti labai ilgam. Noriu, kad žmonės ir žmonės, esantys plauste, pasiliktų jame ilgiau.

Labai patiko Dovilė, su ja, Žaneta ir Egidijumi persikėlėme lynais per Nemuną, fainai prisibendravome. Visi dalyviai labai patiko! :)

Egidijus, 52 metai, pirtininkas, Šiauliai

Kai Facebook'e pirmą kartą pamačiau plaustą, pagalvojau, kad čia kokie nors aferistai – įkėlė iš kažkur paimtą nuotrauką, išvilios pinigus ir ate... Lietuvoje tokių stebuklų nebūna, pagalvojau. Bet mintis nepaleido, kažkas viduje užvirė, paskambinau, pasišnekėjom, pamačiau, kad plaustas statomas etapais, kad tai realybė ir VISKAS!!!

Pradėjau gyventi plaustu, skaičiavau dienas iki išplaukimo. SVAJONĖ!!!! Įlipęs į plaustą pasijutau tarsi kitam pasaulyje. Viskas sukurta taip, kad jame būtų galima gyventi atitrūkus nuo civilizacijos. Viskas apgalvota žmonių saugumui ir patogumui.

Atsišvartavus nuo kranto pajutau, kaip atsidavėm upės stichijai, bet įgula profesionaliai susitvarkė, patyrusiai valdė plaustą, todėl nusiraminau. Saugumo jausmas atėjo, galėjau atsipalaiduoti ir pasinerti į gamtos, upės ir nuostabių žmonių draugiją.

Žmonės plauste susirinko originalūs, kiekvienas su savo charizma, bet visi taip atrado savo vietą ir veiklą plauste, kad atrodė jog jų nėra. Visi kažką veikė, padėjo vienas kitam, bet nesimaišė vienas kitam po kojomis, plauste įsivyravo harmonija... Saugumas, ramybė, žmonių draugiškumas upės ir gamtos apsuptyje...

Kasdien vyko pasinėrimas į tą harmoniją ir atitrūkimas nuo civilizacijos. Žmonės pradėjo jausti savo vidinį pasaulį, išlindo iš savo rėmų, tapo patys savimi.

Visiems kažkas įvyko, iš plausto visi išlipo kitokie – laimingi, su ašarom akyse, su meile ir gėriu širdyse. Kas įvyko plauste???...kas???...koks skirtumas kas. Žmonės tapo kitokie, laimingesni!!!!...

Renatai, ar tu žinai ką tu padarei??!! Steikei žmonėms vidinės laimės. AČIŪ TAU, AČIŪ ĮGULAI, AČIŪ VISIEMS KAS DALYVAVOT!!!

Žaneta, 24 metai, FOTOGRAFĖ, Vilnius.

Tiems, ką kviečiau važiuoti kartu, ir dėl savo priežasčių negalėjote... Ir žinoma, tiems, kas ten buvo, viską matė, jautė, prisimena, ir įsitikinusi - dar ilgai prisimins su šypsena ir malonia nostalgija... ? Taigi, kaip tai buvo:

Atsibundi ryte, rūkas, lengva ryto gaiva, upės tekmė, vandens čiurlenimas, paukščių garsai...
Virtuvės šefas jau gamina pusryčius, kvepia skaniai, skanūs bus - jaučiasi... ?
Bunda komanda, gyvenimo tempas greitėja, juk pradedam ruoštis išplaukimui.

Pajudėjom. Aplink vaizdai, vaizdai, vaizdai. Žodžiais neišpasakojama, Nemuno krantai skęsta žalumoje. Pašoko žuvis, pašoko, bet neužkibo... O galėjo... Kiekvienas užsiėmęs savo reikalais, vieni kažką aktyviai veikia pirmam aukšte, kiti atsipalaidavę šildosi saulėje antrame, stipriausieji, žinoma, irkluoja bei ruošia šedevrus pietums (rimtai, kiekvieną kartą - restorano meniu, pagaminta su profesionalumu ir meile).
Vėl sujudimas, nuplaukėm daug, dabar švartuojamės - pietausime. Galime nusiimti gelbėjimosi liemenes, susiburti pietų ritualui. Virtuvės meistras džiaugiasi, akivaizdu, kad visi kaifuoja (kitaip nepasakysi) nuo skanėstų.

Sustojimas ne šiaip sau, apylinkėse yra objektų, kuriuos verta aplankyti. Ir mes ten...
Laikas bėga, laikas į upę. Tokios akimirkos mobilizuoja, kiekvienas jaučia atsakomybę už save ir už kitus, bet mes operatyvūs ir pasiruošę - išplaukiame.

Galėčiau tęsti ir tęsti apie kiekvieną dieną. Oi, dar nepaminėjau įspūdingų vakarų: dainų, gitaros (kaip jie dainuoja, kaip jie dainuoja!)..pirties, maudynių, linksmybių... Juokas visą parą... Žodžiu, viskas - kaip turi būti.

Tai tik mažytė kruopelytė to, kas buvo. Bet patikėkit, tai kas buvo, nepalyginamai daugiau. Paskutinė diena buvo sunkiausia. Realiai, pati sunkiausia. Kodėl? Matytumėt jūs mūsų veidus, nebuvo nė vieno žmogaus, kurio šypsenoje neatsispindėtų liūdesio gaidelė. Nes mums patiko, nes mums buvo gera kartu. Nes mes atitrūkome nuo rūpesčių, atsipalaidavome, pajutome kitą gyvenimo ritmą, kito gyvenimo tėkmę. Ne pasroviui, o su srove (kaip ir turi būti mūsų gyvenime). Nauji žmonės, nauji požiūriai, nauji atradimai. Naujas įkvėpimas.

Grįžtame į asmeninę kasdienybę, bet prisipildę to, kas praskaidrina, paryškina kasdienybę ryškiom gamtos spalvom...

Pailsėjau. Žinot, nemaniau, kad ne užsienyje galima TAIP pailsėti.

Sakau Jums visiems AČIŪ, visiems tiems, kas sugalvojo šį plaustą, kas padėjo žmogui, kuris sugalvojo šį plaustą, tiems, kas meistravo bare, irklavo, visaip kitaip padėjo ir dalyvavo, dainavo, muzikavo, treniravo, linksmino ir buvo kartu. Ačiū Jums ir linkiu visą gyvenimą užpildyti taip, kaip mes tai padarėme plauste.

Ramunė, 42 metai, kūno kultūros mokytoja, Jonava.

Plaukimas plaustu - tai kažkas nerealaus ir fantastiško. Niekada netikėjau, kad galiu patirti tokių stipri ispūdžių, kurie dar maloniai šildo ir šiandien.

Plaukimas plaustu ruko tik savaitę, o įspūdžiai lieka ilgam. Kas nebandė - pabandykit, ir patys sužinosit.

Plaukimas nerealus, komanda nereali, vaizdai nerealūs, ispūdžiai nerealūs, kapitonas nerealus! Žodžiu - viskas NEREALIAI!!!

Romas, 52 metai, verslininkas, Druskininkai.

Ispūdžiai – nerealūs. Žmonės kiekvieną dieną gyvena savo rutinoje, mieste, jie vykdo ar vienokias ar kitokias funkcijas, dirba savo darbus.

Toks išvažiavimas į gamtos kraštą ir atitrūkimas nuo tų visų darbų yra neapsakomas. Plaukiant Nemunu nematai gyvenviečių, nematai miestelių, miestų, tik laikas nuo laiko praplauki vienišus kaimelius. Net ir tie kaimeliai tik tokie, kuriuose vienas ar du nameliai ant Nemuno šlaito.

Gamta pati atvėrė savo grožį. Negalima prilyginti jokių kurortų, jokio šurmulio, netgi jūros negalima sulyginti su Nemuno plaukimo. Tai yra plaukimas su srove, plaukimas su gamta, plaukimas su paukščiais, žvėrimis, stirnomis, viskuo, ką tik įmanoma pamatyti. Viskuo, ko negalima pamatyti net būnant medžioklėje, stebint bokštelyje ar žvejojant naktimis, paromis, savaitėmis. Tai, ką žmogus patiria plaukdamas Nemunu ir tai, ką mato nuo ryto iki vakaro, nuo vakaro iki ryto – tai neapsakoma, tai reikia patirti,

Plauste iš pradžių susirinkome visi svetimi, tačiau pabendravus ir susipažinus tapome artimesni, vienas kitam daugiau atsivėrėme. Vidury plaukimo tapome beveik šeima, o pabaigoje išsiskiriant buvo be galo be krašto skaudu, emocijų tiek daug ir jas net sunku įvardinti.

Iš tikrųjų tapome didele didele šeima, viskuo dalijomės, vienas kitą papildėme, suteikėme vienas kitam naujos patirties, padėjome eiti į priekį.

Tie, kas žada plaukti kitais metais, tikrai nepasigailės savo pasirinkimo, nes tokio grožio, tokios nuostabios gamtos ir tokios atmosferos, nežinau kur kitur galėtumėte rasti.

Tau, Renatai, linkiu ištvermės, sėkmės, turėti savo tikslą, kliautis tik vidiniu balsu, nes tavo siekiai tikslūs, geri, nuostabūs. Ir aš nuo vaikystės turėjau savus tikslus ir siekiu jų iki šios dienos, taip manau, kad ir tu įgyvendinsi savuosius be problemų. Ačiū tau ir didelės sėkmės.

Anglija.lt jau rašė apie JK gyvenantį Renatą, išpildžiusį svajonę, savo paties rankomis pastatyti plaustą ir juo Nemuno upe plukdyti visus, o ypatingai emigrantus, ir supažindinti su Lietuva, kokios dar niekas nėra matęs.

Daugiau apie JK lietuvio sumanymą galite paskaityti čia: https://www.anglija.lt/straipsniai/mano_anglija/emigrantas-ispilde-savo-svajone-paties-sukurtu-plaustu-nemunu-plauks-i-nida-18426-2

Išsvajotoji kelionė jau įvyko. Tiesa, laivas savo tikslo – Nidos – nepasiekė, tačiau joje dalyvavę žmonės sutiko pasidalinti savo įspūdžiais iš odisėjos Nemunu ir papasakoti, koks yra gyvenimas plauste.

Renatas Žyla, 37 metai, "Nemo" plausto konstruktorius bei kapitonas, Bournemouth, UK.

RiverWorld projektas tai yra kur kas daugiau nei tik vandens turizmo sritis. Į žodį RiverWorld įdėtos visos mano svajonės bei siekiai padaryti gyvenimą tikru, prasmingu ir idomiu. Šiandien šiuo stebuklu galiu dalintis ir su kitais.

Nuo pat projekto pradžių mano svajonė buvo, kad visi pasaulio lietuviai, viso pasaulio emigrantai būtinai praleistų nors 5 dienas savo atostogų Lietuvoje, plaukdami mūsų plaustu.

Jau antra vasara kaip plaustas “Nemo” plaukia didžiausia ir plačiausia Lietuvos upe Nemunu. Abu plaukimai buvo pasakiškai įsimintini. Tai plaukimai kupini nuotykių, juoko, džiaugsmo, ramybės, pilnatvės bei tikrų jausmų. Niekada neužmiršiu tų žmonių kurie plaukė su manimi, kurie pasirinko praleisti atostogas su RiverWorld komanda.

Šią vasarą mes norėjome pasiekti Nidą. Mums nepavyko, tačiau mus tai tik užgrūdino. Tikslas buvo labai didelis ir kilnus. Dabar jau žinome, ko mums pritrūko, kur buvo spragos ir jas ištaisėme. Ateinančių 2018 metų vasarai esame pasiruošę naujiems plaukimams ir nekantriai laukiame, kada vėl galėsime skleisti pasauliui žinią apie neeilines keliones Nemuno upe “Nemo” plaustu!

Negaliu neišreiksti dėkingumo pačiai šauniausiai įgulai! Be šių žmonių šios vasaros nepamirštamas nuotykis būtų buvęs neįmanomas. Ačiū Vilmai Žylienei, Ruslanui Lisovskiui, Romui Ramanauskui, Valdui Dancevičiui, Linai Pigagaitei ir Valentinui Marinionokui. Atskiras ačiū nerealiam pirtininkui Egidijui Dapkevičiui. Tai yra svajonių komanda. Tikiu, kad ir kitais metais mes plauksime kartu.

Taip pat noriu išreikšti padėką Švendubrės Pasienio Kontrolės punktui, Varėnos rinktinės vadovybei bei Kapčiavieščio užkardos vadovybei už suteiktą galimybę surinkti plaustą Nemuno pasienio kontrolės punkto prieplaukoje. Atskiras ačiū ir mano geram bičiuliui, RiverWorld projekto pagrindiniam dizaineriui Matteo Skrzypczak bei jo studijai "Matteo Design Studio".

Negaliu nepaminėti nuoširdaus ir šilto bendradarbiavimo su ANGLIJA.LT redakcija. Ačiū už puikią informacinę sklaidą. Neabejotinai bendradarbiausime ir ateityje!

Iki sekančios vasaros "Nemo" plauste :)

Ingrida, 42 metai, vyr. revizorė Klaipėda.

Tai buvo kelionė kupiną gerų įspūdžių. Kaip gera buvo "atsijungti" nuo pasaulio. Tu išplauki ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai.

Kiekvienas įguloje esantis žmogus savo buvimu laive įnešdavo kažką naujo ir įdomaus. Tai juokas iki ašarų. Tai šnekučiavimasis iki saulėtekio. Vienu žodžiu, buvo nerealu.

Kai kažkada klausiau, ką reikia pasiimti į kelionę, man atsakė - nieko nereikia, svarbiausia gerą nuotaiką. Galvoju, kad jeigu net ir nebūčiau pasiėmusi tos geros nuotaikos, jūs viską turėjote. Jūs geros nuotaikos turėjote tiek, kad užtektų jos suteikti kiekvienam. Galite atvažiuoti be nieko, jūs čia gausit visko.

Didžiausias kelionės atradimas - atsipalaidavimas, žiaurus žiaurus relax'as, aš netikėjau, kad galima taip "atsijungti" nuo visko ir tai yra nerealu.. Aš jau dabar laukiu kito plaukimo...

"Nemo" – tai mažas svajonių plaustas, kuriame rasite viską: nuo skanaus maisto iki juoko ar iki ašarų. Ačiū visai įgulai ir visiems keleiviams už puikią atmosferą plauste.

Dovilė, 33 metai, personalo specialistė, Vilnius

Tai ką mes čia patyrėme yra nepakartojama. Norėtųsi, kad tie įspūdžiai dar ilgai pasiliktų. Plaukti tikrai verta – susilieti su gamta, praskaidrinti mintis, atitrūkti nuo visko ir mėgautis tiesiog buvimu. O ką reiškia dar pirtelė plauste! Pojūčiai nerealūs, kiekvienas tai turi išbandyti. ;) O kur dar rytinė joga ir vakarinis koncertas! Negalėjau patikėti, kad tai gali vykti plauste! Bet svarbiausia šiame plauste - tai buvo žmonės - nuostabi įgula ir visa plaukimo komanda.

Mes daug bendravom, atradom labai daug bendrų temų, kiekvienas buvo atsipalaidavęs ir mėgavosi akimirkomis. Ir pagaliau – maistas, kuris buvo neįtikėtinai skanus. Didelis AČIŪ Romui. Buvo labai gerai!

Ačiū visiems, kad buvo kartu ir už visas tas nepamirštamas akimirkas. Tikiuosi, kad dar visi susitiksime Nidoje. ;)

Andžela, 62 metai, communication consultant, Los Andzeles, USA

Čia yra daug ramybės, labai gražu tiek lauke, tiek viduje su žmonėmis, dainomis, pirtimi, valgiu. Mes net turėjome čia šefą!

Tai penkios dienos, kurių aš niekados nepamiršiu.

Lina, 53 metai. jogos instruktore, Druskininkai

Aš visą gyvenimą keliavau po pasaulį: visokios šalis, kalnus, dykumas ir pan., esu baigusi gamtos fakultetą. Dabar pastaraisiais metais daugiau keliauju po save. Kas nuostabu šitame plauste, tai yra tai, kad tu gali pajausti žemės elementą, vandens elementą, eterio elementą.

Iš tikrųjų šitame plauste susirinko labai įdomūs žmonės, užsimezgė naujos pažintys. Buvo smagu susipažinti su tiek daug žmonių, besidominčių joga ir bent minimaliai, parodyti keletą pratimų, kurie atpalaiduoja. Vis dėlto buvom plauste, turim pakankamai daug komforto, žmonės mažai juda, o ilgai sėdėti nusibosta, tad čia gali medituoti vien užmerkęs akis. Taip kyla vidinis atsipalaidavimas, kuris labiau suartina žmones. Po to, jie tampa laisvesni, lengviau bendrauja.

Plauste buvau čia ir dabar. Pati gamta, pati aplinka čia savaime atpalaiduoja.

Aušra, 38 metai, dizaino grupes vadovė, Vilnius

Tai buvo svajonių atostogos!

Atėjau čia labai spontaniškai, nežinojau ko laukti, atvažiavau viena, nieko nepažinojau, nežinojau kokie čia žmonės bus, kokia kompanija, bet viskas gavosi taip nuostabiai ir žinau, kad to niekada niekada nepamiršiu.

Esu labai dėkinga kapitonui Renatui už idėją, už užsispyrimą kuriant plaustą Nemo, už pavyzdį kaip reikia siekti savo svajonių. Antrajam kapitonui Valentinui dėkoju už patį nuoširdžiausią rūpinimąsi visais ir kiekvienu atskirai :) , už šilumą ir už tą skambutį, kuris padėjo man apsispręsti leistis į ši nuotykį. Įgulos nariams – Ruslanui ir Valdui ačiū už tai, kad plaustas plaukė ten kur reikėjo ir taip, kaip reikėjo. Siunčiu bučkį šefui Romui – kuris pavertė plaustą restoranu ant vandens, gavome ne tik nuostabiausio maisto, bet ir pasakojimų, patarimų, gyvenimiškos patirties pasidalinimų.

Pavydžiu tiems kurie dar tik plauks Nemo, jie dar nežino kas per gėris jų laukia :D !

Samanta, 12 metu, moksleivė, Druskininkai

Man labai patinka plauste būti dėl to, kad gyvenimas ant vandens tiesiog nuostabus, žmonės čia tiesiog nuostabūs, mieli, visi nori bendrauti, o jeigu reikia pagalbos, padeda vieni kitiems.

Man čia buvo labai faina ir norėjau plauste pasilikti labai ilgam. Noriu, kad žmonės ir žmonės, esantys plauste, pasiliktų jame ilgiau.

Labai patiko Dovilė, su ja, Žaneta ir Egidijumi persikėlėme lynais per Nemuną, fainai prisibendravome. Visi dalyviai labai patiko! :)

Egidijus, 52 metai, pirtininkas, Šiauliai

Kai Facebook'e pirmą kartą pamačiau plaustą, pagalvojau, kad čia kokie nors aferistai – įkėlė iš kažkur paimtą nuotrauką, išvilios pinigus ir ate... Lietuvoje tokių stebuklų nebūna, pagalvojau. Bet mintis nepaleido, kažkas viduje užvirė, paskambinau, pasišnekėjom, pamačiau, kad plaustas statomas etapais, kad tai realybė ir VISKAS!!!

Pradėjau gyventi plaustu, skaičiavau dienas iki išplaukimo. SVAJONĖ!!!! Įlipęs į plaustą pasijutau tarsi kitam pasaulyje. Viskas sukurta taip, kad jame būtų galima gyventi atitrūkus nuo civilizacijos. Viskas apgalvota žmonių saugumui ir patogumui.

Atsišvartavus nuo kranto pajutau, kaip atsidavėm upės stichijai, bet įgula profesionaliai susitvarkė, patyrusiai valdė plaustą, todėl nusiraminau. Saugumo jausmas atėjo, galėjau atsipalaiduoti ir pasinerti į gamtos, upės ir nuostabių žmonių draugiją.

Žmonės plauste susirinko originalūs, kiekvienas su savo charizma, bet visi taip atrado savo vietą ir veiklą plauste, kad atrodė jog jų nėra. Visi kažką veikė, padėjo vienas kitam, bet nesimaišė vienas kitam po kojomis, plauste įsivyravo harmonija... Saugumas, ramybė, žmonių draugiškumas upės ir gamtos apsuptyje...

Kasdien vyko pasinėrimas į tą harmoniją ir atitrūkimas nuo civilizacijos. Žmonės pradėjo jausti savo vidinį pasaulį, išlindo iš savo rėmų, tapo patys savimi.

Visiems kažkas įvyko, iš plausto visi išlipo kitokie – laimingi, su ašarom akyse, su meile ir gėriu širdyse. Kas įvyko plauste???...kas???...koks skirtumas kas. Žmonės tapo kitokie, laimingesni!!!!...

Renatai, ar tu žinai ką tu padarei??!! Steikei žmonėms vidinės laimės. AČIŪ TAU, AČIŪ ĮGULAI, AČIŪ VISIEMS KAS DALYVAVOT!!!

Žaneta, 24 metai, FOTOGRAFĖ, Vilnius.

Tiems, ką kviečiau važiuoti kartu, ir dėl savo priežasčių negalėjote... Ir žinoma, tiems, kas ten buvo, viską matė, jautė, prisimena, ir įsitikinusi - dar ilgai prisimins su šypsena ir malonia nostalgija... ? Taigi, kaip tai buvo:

Atsibundi ryte, rūkas, lengva ryto gaiva, upės tekmė, vandens čiurlenimas, paukščių garsai...
Virtuvės šefas jau gamina pusryčius, kvepia skaniai, skanūs bus - jaučiasi... ?
Bunda komanda, gyvenimo tempas greitėja, juk pradedam ruoštis išplaukimui.

Pajudėjom. Aplink vaizdai, vaizdai, vaizdai. Žodžiais neišpasakojama, Nemuno krantai skęsta žalumoje. Pašoko žuvis, pašoko, bet neužkibo... O galėjo... Kiekvienas užsiėmęs savo reikalais, vieni kažką aktyviai veikia pirmam aukšte, kiti atsipalaidavę šildosi saulėje antrame, stipriausieji, žinoma, irkluoja bei ruošia šedevrus pietums (rimtai, kiekvieną kartą - restorano meniu, pagaminta su profesionalumu ir meile).
Vėl sujudimas, nuplaukėm daug, dabar švartuojamės - pietausime. Galime nusiimti gelbėjimosi liemenes, susiburti pietų ritualui. Virtuvės meistras džiaugiasi, akivaizdu, kad visi kaifuoja (kitaip nepasakysi) nuo skanėstų.

Sustojimas ne šiaip sau, apylinkėse yra objektų, kuriuos verta aplankyti. Ir mes ten...
Laikas bėga, laikas į upę. Tokios akimirkos mobilizuoja, kiekvienas jaučia atsakomybę už save ir už kitus, bet mes operatyvūs ir pasiruošę - išplaukiame.

Galėčiau tęsti ir tęsti apie kiekvieną dieną. Oi, dar nepaminėjau įspūdingų vakarų: dainų, gitaros (kaip jie dainuoja, kaip jie dainuoja!)..pirties, maudynių, linksmybių... Juokas visą parą... Žodžiu, viskas - kaip turi būti.

Tai tik mažytė kruopelytė to, kas buvo. Bet patikėkit, tai kas buvo, nepalyginamai daugiau. Paskutinė diena buvo sunkiausia. Realiai, pati sunkiausia. Kodėl? Matytumėt jūs mūsų veidus, nebuvo nė vieno žmogaus, kurio šypsenoje neatsispindėtų liūdesio gaidelė. Nes mums patiko, nes mums buvo gera kartu. Nes mes atitrūkome nuo rūpesčių, atsipalaidavome, pajutome kitą gyvenimo ritmą, kito gyvenimo tėkmę. Ne pasroviui, o su srove (kaip ir turi būti mūsų gyvenime). Nauji žmonės, nauji požiūriai, nauji atradimai. Naujas įkvėpimas.

Grįžtame į asmeninę kasdienybę, bet prisipildę to, kas praskaidrina, paryškina kasdienybę ryškiom gamtos spalvom...

Pailsėjau. Žinot, nemaniau, kad ne užsienyje galima TAIP pailsėti.

Sakau Jums visiems AČIŪ, visiems tiems, kas sugalvojo šį plaustą, kas padėjo žmogui, kuris sugalvojo šį plaustą, tiems, kas meistravo bare, irklavo, visaip kitaip padėjo ir dalyvavo, dainavo, muzikavo, treniravo, linksmino ir buvo kartu. Ačiū Jums ir linkiu visą gyvenimą užpildyti taip, kaip mes tai padarėme plauste.

Ramunė, 42 metai, kūno kultūros mokytoja, Jonava.

Plaukimas plaustu - tai kažkas nerealaus ir fantastiško. Niekada netikėjau, kad galiu patirti tokių stipri ispūdžių, kurie dar maloniai šildo ir šiandien.

Plaukimas plaustu ruko tik savaitę, o įspūdžiai lieka ilgam. Kas nebandė - pabandykit, ir patys sužinosit.

Plaukimas nerealus, komanda nereali, vaizdai nerealūs, ispūdžiai nerealūs, kapitonas nerealus! Žodžiu - viskas NEREALIAI!!!

Romas, 52 metai, verslininkas, Druskininkai.

Ispūdžiai – nerealūs. Žmonės kiekvieną dieną gyvena savo rutinoje, mieste, jie vykdo ar vienokias ar kitokias funkcijas, dirba savo darbus.

Toks išvažiavimas į gamtos kraštą ir atitrūkimas nuo tų visų darbų yra neapsakomas. Plaukiant Nemunu nematai gyvenviečių, nematai miestelių, miestų, tik laikas nuo laiko praplauki vienišus kaimelius. Net ir tie kaimeliai tik tokie, kuriuose vienas ar du nameliai ant Nemuno šlaito.

Gamta pati atvėrė savo grožį. Negalima prilyginti jokių kurortų, jokio šurmulio, netgi jūros negalima sulyginti su Nemuno plaukimo. Tai yra plaukimas su srove, plaukimas su gamta, plaukimas su paukščiais, žvėrimis, stirnomis, viskuo, ką tik įmanoma pamatyti. Viskuo, ko negalima pamatyti net būnant medžioklėje, stebint bokštelyje ar žvejojant naktimis, paromis, savaitėmis. Tai, ką žmogus patiria plaukdamas Nemunu ir tai, ką mato nuo ryto iki vakaro, nuo vakaro iki ryto – tai neapsakoma, tai reikia patirti,

Plauste iš pradžių susirinkome visi svetimi, tačiau pabendravus ir susipažinus tapome artimesni, vienas kitam daugiau atsivėrėme. Vidury plaukimo tapome beveik šeima, o pabaigoje išsiskiriant buvo be galo be krašto skaudu, emocijų tiek daug ir jas net sunku įvardinti.

Iš tikrųjų tapome didele didele šeima, viskuo dalijomės, vienas kitą papildėme, suteikėme vienas kitam naujos patirties, padėjome eiti į priekį.

Tie, kas žada plaukti kitais metais, tikrai nepasigailės savo pasirinkimo, nes tokio grožio, tokios nuostabios gamtos ir tokios atmosferos, nežinau kur kitur galėtumėte rasti.

Tau, Renatai, linkiu ištvermės, sėkmės, turėti savo tikslą, kliautis tik vidiniu balsu, nes tavo siekiai tikslūs, geri, nuostabūs. Ir aš nuo vaikystės turėjau savus tikslus ir siekiu jų iki šios dienos, taip manau, kad ir tu įgyvendinsi savuosius be problemų. Ačiū tau ir didelės sėkmės.

 (Komentarų: 1)

Susiję straipsniai:

Susiję straipsniai: