Britų mokslininkai mano atradę koronaviruso silpnąją vietą, skatina viltis dėl vakcinos 

Britų mokslininkai mano atradę koronaviruso silpnąją vietą, skatina viltis dėl vakcinos
123RF nuotr.

Didžiosios Britanijos Southamptono universiteto mokslininkai skelbia aptikę koronaviruso silpnąją vietą. Jų teigimu, tyrimo rezultatai yra „labai daug žadantys“ ir skatina viltis, jo vakciną nuo šio viruso bus galima sukurti lengviau.

Mokslininkai sukūrė COVID-19 viruso modelį, kuris parodo, kaip jis slepiasi ir nepastebėtas patenka į mūsų ląsteles. Modelis parodė, kad virusas savo paviršiuje turi kelis smaigus, kurie leidžia jam įsiskverbti į ląstelę.

Tyrimui vadovavęs profesorius Maxas Crispinas sakė, kad šie smaigai yra padengti glikanais vadinamais cukrais, kuriuose yra slepiami virusiniai baltymai, kad virusas išvengtų mūsų imuninės sistemos.

„Šie cukrai paverčia virusą tarsi vilku avies kailyje, – paaiškino profesorius. – Tačiau vienas pagrindinių mūsų tyrimo atradimų yra tas, kad nepaisant tų cukrų kiekio, koronavirusas nėra toks smarkiai apsisaugoję, kaip kiti virusai. Virusai, kaip ŽIV, nuolat turi išvengti imuninės sistemos, todėl turi labai storą glikanų sluoksnį. Tačiau koronaviruso cukrų sluoksnis yra plonesnis.“

Britų mokslininkai mano atradę koronaviruso silpnąją vietą, skatina viltis dėl vakcinos
123RF nuotr.

Didžiosios Britanijos Southamptono universiteto mokslininkai skelbia aptikę koronaviruso silpnąją vietą. Jų teigimu, tyrimo rezultatai yra „labai daug žadantys“ ir skatina viltis, jo vakciną nuo šio viruso bus galima sukurti lengviau.

Mokslininkai sukūrė COVID-19 viruso modelį, kuris parodo, kaip jis slepiasi ir nepastebėtas patenka į mūsų ląsteles. Modelis parodė, kad virusas savo paviršiuje turi kelis smaigus, kurie leidžia jam įsiskverbti į ląstelę.

Tyrimui vadovavęs profesorius Maxas Crispinas sakė, kad šie smaigai yra padengti glikanais vadinamais cukrais, kuriuose yra slepiami virusiniai baltymai, kad virusas išvengtų mūsų imuninės sistemos.

„Šie cukrai paverčia virusą tarsi vilku avies kailyje, – paaiškino profesorius. – Tačiau vienas pagrindinių mūsų tyrimo atradimų yra tas, kad nepaisant tų cukrų kiekio, koronavirusas nėra toks smarkiai apsisaugoję, kaip kiti virusai. Virusai, kaip ŽIV, nuolat turi išvengti imuninės sistemos, todėl turi labai storą glikanų sluoksnį. Tačiau koronaviruso cukrų sluoksnis yra plonesnis.“

 (Komentarų: 0)

Susiję straipsniai:

Susiję straipsniai:

Kiti kategorijos straipsniai:

Kiti kategorijos straipsniai: