JK pagaminta mėsa – įperkama tik turčiams? - Anglija.lt
 

JK pagaminta mėsa – įperkama tik turčiams?  

Tačiau migrantai grįžo į savo šalis dėl „Brexit“ padarinių, įskaitant silpnesnį svarą - šią tendenciją sustiprino koronaviruso krizė, pranešė Britanijos paukščių taryba (BPC).

Grįžę namo, daugelis nusprendžia negrįžti.

Mėsos gamintojai bandė įveikti šiuos padarinius didindami automatizavimą ir didindami darbuotojų atlyginimus.

Nepaisant to, vis dar trūksta įgūdžių, ypač kaimo vietovėse, kuriose yra didelis užimtumas, pranešė BPC.

Pramonės grupė paragino vyriausybę palengvinti imigracijos taisykles po „Brexit“, kad būtų lengviau pritraukti ES darbuotojus.

Generalinis direktorius Richardas Griffithsas sakė: „Paprastai mes dirbame vietovėse, kuriose užimtumas yra aukštas, todėl JK darbuotojus tai riboja.

„Kalbant apie ne JK darbo jėgą - tiek iš ES, tiek iš už jos ribų - pastebėjome, kad norinčių atvykti į JK skaičius sumažėjo, o atlyginimo ir įgūdžių imigracijos barjerai buvo iškelti kur kas daugiau, nei mes galime valdyti, ir išlaidos atvežti žmones yra draudžiamos“.

Ponas Griffithsas perspėjo, kad dėl tiekimo trūkumo gali pakilti britų mėsos kaina.

Tai rizikuoja sukurti „dviejų pakopų“ sistemą, kai JK iš JAV importuoja maistą, pagamintą pagal žemesnius standartus, pavyzdžiui, chloruotą vištieną, o tik turtingi žmonės gali sau leisti aukštesnės kokybės britišką mėsą, pranešė BPC.

Aplinkos, maisto ir kaimo reikalų departamentas (Defra) teigė, kad sunkiai dirba, kad gamintojai visoje JK turėtų jiems reikalingą paramą ir darbo jėgą “.

"Mes norėtume, kad sektorius išryškintų turimas vidaus galimybes. Maisto ir žemės ūkio įmonės taip pat galės įdarbinti ES piliečius, turinčius nuolatinį ar iš anksto nusistovėjusį statusą, kad padėtų patenkinti jų darbo jėgos poreikį", - priduriama jame.

„Tikra problema“

Jautienos, kiaulienos ir ėrienos mėsos sektoriuje taip pat trūksta darbo jėgos, pranešė pramonės įstaiga.

Mėsos pramonė yra „dvi ar tris savaites atokiau nuo tikros problemos“, sakė Didžiosios Britanijos mėsos perdirbėjų asociacijos vadovas Nickas Allenas.

Kai kurie iš didžiausių mėsos gamintojų yra linkę pasakyti ūkininkams, kad jie neturi galimybių perdirbti savo gyvulių, sakė jis.

Nors tai yra gera žinia, kad svetingumo pramonė atsiveria, kai koronaviruso apribojimai atsipalaiduoja, tai dar labiau apkrauna mėsos gamybą, sakė jis.

Tačiau Veganų draugija teigė, kad padėtis gali turėti naudos ekologinei ir gyvūnų gerovei.

Jame teigiama, kad žemas arba be mėsos gyvenimo būdas, įskaitant veganizmą, tampa vis populiaresnis, nes žmonės supranta augalinių baltymų valgymo naudą aplinkai.

„Kaip ir pandemija, skatinusi didžiulį skaičių britų sumažinti valgomų gyvūninių produktų kiekį, šis darbo jėgos trūkumas gali sukelti labai reikalingų pokyčių ir būti teigiamas rezultatas gyvūnams ir aplinkai“, - sako veganų atstovė.

"Mes tikimės, kad ūkininkai palaipsniui pereis nuo gyvulių auginimo prie žmonių auginamų pasėlių auginimo, teikdami maistą augančiai veganų populiacijai."

Tačiau migrantai grįžo į savo šalis dėl „Brexit“ padarinių, įskaitant silpnesnį svarą - šią tendenciją sustiprino koronaviruso krizė, pranešė Britanijos paukščių taryba (BPC).

Grįžę namo, daugelis nusprendžia negrįžti.

Mėsos gamintojai bandė įveikti šiuos padarinius didindami automatizavimą ir didindami darbuotojų atlyginimus.

Nepaisant to, vis dar trūksta įgūdžių, ypač kaimo vietovėse, kuriose yra didelis užimtumas, pranešė BPC.

Pramonės grupė paragino vyriausybę palengvinti imigracijos taisykles po „Brexit“, kad būtų lengviau pritraukti ES darbuotojus.

Generalinis direktorius Richardas Griffithsas sakė: „Paprastai mes dirbame vietovėse, kuriose užimtumas yra aukštas, todėl JK darbuotojus tai riboja.

„Kalbant apie ne JK darbo jėgą - tiek iš ES, tiek iš už jos ribų - pastebėjome, kad norinčių atvykti į JK skaičius sumažėjo, o atlyginimo ir įgūdžių imigracijos barjerai buvo iškelti kur kas daugiau, nei mes galime valdyti, ir išlaidos atvežti žmones yra draudžiamos“.

Ponas Griffithsas perspėjo, kad dėl tiekimo trūkumo gali pakilti britų mėsos kaina.

Tai rizikuoja sukurti „dviejų pakopų“ sistemą, kai JK iš JAV importuoja maistą, pagamintą pagal žemesnius standartus, pavyzdžiui, chloruotą vištieną, o tik turtingi žmonės gali sau leisti aukštesnės kokybės britišką mėsą, pranešė BPC.

Aplinkos, maisto ir kaimo reikalų departamentas (Defra) teigė, kad sunkiai dirba, kad gamintojai visoje JK turėtų jiems reikalingą paramą ir darbo jėgą “.

"Mes norėtume, kad sektorius išryškintų turimas vidaus galimybes. Maisto ir žemės ūkio įmonės taip pat galės įdarbinti ES piliečius, turinčius nuolatinį ar iš anksto nusistovėjusį statusą, kad padėtų patenkinti jų darbo jėgos poreikį", - priduriama jame.

„Tikra problema“

Jautienos, kiaulienos ir ėrienos mėsos sektoriuje taip pat trūksta darbo jėgos, pranešė pramonės įstaiga.

Mėsos pramonė yra „dvi ar tris savaites atokiau nuo tikros problemos“, sakė Didžiosios Britanijos mėsos perdirbėjų asociacijos vadovas Nickas Allenas.

Kai kurie iš didžiausių mėsos gamintojų yra linkę pasakyti ūkininkams, kad jie neturi galimybių perdirbti savo gyvulių, sakė jis.

Nors tai yra gera žinia, kad svetingumo pramonė atsiveria, kai koronaviruso apribojimai atsipalaiduoja, tai dar labiau apkrauna mėsos gamybą, sakė jis.

Tačiau Veganų draugija teigė, kad padėtis gali turėti naudos ekologinei ir gyvūnų gerovei.

Jame teigiama, kad žemas arba be mėsos gyvenimo būdas, įskaitant veganizmą, tampa vis populiaresnis, nes žmonės supranta augalinių baltymų valgymo naudą aplinkai.

„Kaip ir pandemija, skatinusi didžiulį skaičių britų sumažinti valgomų gyvūninių produktų kiekį, šis darbo jėgos trūkumas gali sukelti labai reikalingų pokyčių ir būti teigiamas rezultatas gyvūnams ir aplinkai“, - sako veganų atstovė.

"Mes tikimės, kad ūkininkai palaipsniui pereis nuo gyvulių auginimo prie žmonių auginamų pasėlių auginimo, teikdami maistą augančiai veganų populiacijai."

 (Komentarų: 1)

Susiję straipsniai:

Susiję straipsniai: