JK pradedama prekiauti svogūnais „be ašarų” - Anglija.lt
 

JK pradedama prekiauti svogūnais „be ašarų” 

Teigiama, kad „sunions“, kurios JAV parduodamos nuo 2018 m., yra saldi daržovių atmaina, kuri „nepriveda virėjų iki ašarų”.

Užaugintus Ispanijoje, jie bus parduodami už 1,50 GBP už tris vientetus, kai nuo kitos savaitės antradienio bus parduodami internetu ir tam tikrose parduotuvėse.

Tai kainuoja 50 p už svogūną, palyginti su 14 p už įprastą 150 g svogūną, įsigytą atskirai iš prekybos centro.

Pirmą kartą produktus sukūrė žemės ūkio milžinė Bayer, o vėliau juos perėmė chemijos įmonė BASF, kai įsigijo dalį Bayer sėklų ir pasėlių verslo.

Jie buvo sukurti ne genetiškai modifikuojant, o po dešimtmečius trukusio ne tokių aštrių svogūnų atmainų kryžminimo.

Tinklalapyje, kuriame reklamuojami produktai, rašoma: „Svogūnuose esantys lakieji junginiai sukelia ašarų ir aštrų skonį, o tų junginių kiekis kituose svogūnuose išlieka toks pat arba ilgainiui didėja.

"Sunions šie junginiai veikia visiškai priešingai ir sumažėja, kad svogūnas būtų be ašarų, saldus ir švelnus."

Tačiau „Washington Post“ paskelbtoje apžvalgoje produktai buvo apibūdinti kaip „beskoniai“.

„Waitrose” teigė, kad be ašarų svogūnai „puikiai tinka tiems, kurių akys jautrios, taip pat tinka gaminti maistą virtuvėje su vaikais“.

Į klausimą, ar iš jų galima pagaminti aštrų patiekalą, „Waitrose” atstovas sakė: „Jie yra saldūs svogūnai, todėl jie vis dar tinka kariui, bet gali būti patiekiami ir žali.

Teigiama, kad „sunions“, kurios JAV parduodamos nuo 2018 m., yra saldi daržovių atmaina, kuri „nepriveda virėjų iki ašarų”.

Užaugintus Ispanijoje, jie bus parduodami už 1,50 GBP už tris vientetus, kai nuo kitos savaitės antradienio bus parduodami internetu ir tam tikrose parduotuvėse.

Tai kainuoja 50 p už svogūną, palyginti su 14 p už įprastą 150 g svogūną, įsigytą atskirai iš prekybos centro.

Pirmą kartą produktus sukūrė žemės ūkio milžinė Bayer, o vėliau juos perėmė chemijos įmonė BASF, kai įsigijo dalį Bayer sėklų ir pasėlių verslo.

Jie buvo sukurti ne genetiškai modifikuojant, o po dešimtmečius trukusio ne tokių aštrių svogūnų atmainų kryžminimo.

Tinklalapyje, kuriame reklamuojami produktai, rašoma: „Svogūnuose esantys lakieji junginiai sukelia ašarų ir aštrų skonį, o tų junginių kiekis kituose svogūnuose išlieka toks pat arba ilgainiui didėja.

"Sunions šie junginiai veikia visiškai priešingai ir sumažėja, kad svogūnas būtų be ašarų, saldus ir švelnus."

Tačiau „Washington Post“ paskelbtoje apžvalgoje produktai buvo apibūdinti kaip „beskoniai“.

„Waitrose” teigė, kad be ašarų svogūnai „puikiai tinka tiems, kurių akys jautrios, taip pat tinka gaminti maistą virtuvėje su vaikais“.

Į klausimą, ar iš jų galima pagaminti aštrų patiekalą, „Waitrose” atstovas sakė: „Jie yra saldūs svogūnai, todėl jie vis dar tinka kariui, bet gali būti patiekiami ir žali.

 (Komentarų: 0)

Susiję straipsniai:

Susiję straipsniai: