JK ekspertai patvirtino, kad Covid virusas ant kai kurių jau paruoštų maisto produktų gali išlikti kelias dienas.
Mokslininkai atliko tyrimus Maisto standartų agentūrai (FSA), specialiai perkeldami virusą ant pakuočių ir maisto produktų, įskaitant vaisius, pyragus bei į butelius išpilstytus gėrimus. Jie pasirinko daiktus, kuriuos žmonės galėtų vartoti neapdorotus, rašo BBC.
Pasak jų, rizika vartotojams išlieka labai maža. Ataskaitoje teigiama, kad „maisto produktai ir pakuotės, laikomos šio tyrimo dalimi, buvo dirbtinai užkrėstos virusu bei neatspindi jų užterštumo lygio mažmeninėje prekyboje“.
Daugumoje tirtų maisto produktų viruso lygis „žymiai sumažėjo“ per pirmąsias 24 valandas. Tačiau kai kuriais atvejais pėdsakai išliko maždaug savaitę, nustatė Sauthamptono universiteto komanda.
Komentarai