Odontologų paslaugos JK pasidarė nebeįkandamos? Geriausi specialistai jūsų laukia Lietuvoje! - Anglija.lt
 

Odontologų paslaugos JK pasidarė nebeįkandamos? Geriausi specialistai jūsų laukia Lietuvoje! 

Svečiose šalyse gyvenantiems lietuviams dažnai kyla dilema, ar rinktis šalies, kurioje gyvena, specialistus ir patikėti jiems savo dantų gydymą, ar visgi skirti laiko savo sveikatai grįžus atostogų į gimtąjį kraštą.

Dažnas emigrantas, paklaustas, kurios šalies specialistus rinktųsi, vienareikšmiškai atsako, jog Lietuvos. Kodėl? Pirma – dėl galimybės gimtąja kalba užduoti visus rūpimus klausimus ir į juos gauti aiškius atsakymus. Antra – dėl gydymo kokybės.

Žinoma, apsisprendimui įtakos turi ir kaina. Ne paslaptis, jog užsienyje neretai ta pati procedūra, taikant visame medicinos pasaulyje pripažintas medžiagas, gydymo sistemas bei priemones, gerokai lenkia lietuviškas kainas.

Bendravimo be svetimos kalbos barjero metu užsimezgantis ryšys tarp gydytojo bei paciento lemia tarpusavio pasitikėjimo atsiradimą

Dažnas Lietuvos išeivis, planuodamas kelionę į gimtąjį kraštą, susiplanuoja ne tik giminių bei draugų lankymą, bet ir apsilankymą pas įvairius medicinos specialistus. Viena iš lankomiausių emigrantų vietų – odontologo kabinetas. Nors profesionalių gydytojų, be jokios abejonės, yra ir svetur, tačiau Lietuvos specialistai kelia didesnį pasitikėjimą.

Žinoma, tai, kad gydytojas kalba gimtąja kalba, gali suprantamai, aiškiai atsakyti į visus pacientui rūpimus klausimus, yra vienas iš didžiausių privalumų. Bendravimo be svetimos kalbos barjero metu užsimezgantis ryšys tarp gydytojo bei paciento lemia tarpusavio pasitikėjimo atsiradimą, įvairių baimių išsisklaidymą, pacientas gali jaustis ramiau, todėl ir pats gydymo procesas būna sklandesnis.

„Svarbu suprasti, kad odontologas niekada nesistengs suteikti pacientui bereikalingo skausmo, tad tiesioginis bendravimas, išsikalbėjimas gali padėti tiek gydytojui, tiek pacientui tinkamai įvertinti situaciją. Visuomet suteikiame žmones dominančią informaciją, stengiamės viską paaiškinti kuo paprasčiau, pasiūlyti kelias alternatyvas, dėl kurių galutinį sprendimą visuomet priima pats pacientas.

Nors žmogus ir ilgą laiką gyvena užsienyje, tačiau gimtąja kalba duoti atsakymai į su sveikata susijusius klausimus visuomet bus suprantamesni ir pacientas jausis ramiau dėl jam atliekamų procedūrų aiškumo“, – pasakoja didžiausio odontologijos klinikų tinklo Lietuvoje CLINIC|DPC vyriausiasis gydytojas Simonas Bankauskas.

Kokybė, saugumas, greitis ir estetika – pagrindiniai privalumai renkantis patikimą odonotologijos kliniką

Didelę įtaką grįžtantiems lietuvaičiams turi dar keli papildomi aspektai. Pavyzdžiui, galimybė greitai bei kokybiškai susitvarkyti dantis, saugi sveikatai, maloni bei estetiška klinikos aplinka.

„Stebėdami klinikų darbo tendencijas matome, kad kiekvienų metų pabaigoje sulaukiame nemenko emigravusių tautiečių antplūdžio. Šiuo laikotarpiu sulaukiame didelio lietuvių emigrantų susidomėjimo apie mūsų teikiamas paslaugas. Tuo metu išeiviai registruojasi keliems vizitams iš karto, norėdami susitvarkyti visas dantų problemas vienu atvykimu. Paprastai emigrantai vizitus pas gydytojus derina su savo trumpais sugrįžimais į Lietuvą, kuomet atvyksta aplankyti artimųjų.

Daugiausiai tokių pacientų sulaukiame Kalėdiniu laikotarpiu, kuomet lietuviai stengiasi grįžti į Lietuvą didžiosioms metų šventėms. Tai žinodami iš anksto, stengiamės emigrantams sudaryti visas galimybes susitvarkyti dantis per kuo trumpesnį laikotarpį ir vizitus išdėliojame taip, kad žmonėms nereikėtų po kelis kartus skraidyti į Lietuvą“, – teigia implantuojantis gydytojas S. Bankauskas.

Grįžtantys į Lietuvą išeiviai jau būna matę itin aukšto lygio aptarnavimą bei pripratę prie malonios akiai aplinkos. Lietuvoje yra daugiau nei du tūkstančiai odontologijos įstaigų, tačiau tik nedaugelis gali pasigirti visapusiškai išvystyta infrastruktūra – malonia, estetiška aplinka, puikiu aptarnavimu, kokybišku darbu. Iš tiesų yra itin svarbu, kad gydymo įstaigos aplinka būtų sukurta taip, jog tiek gydytojai, tiek pacientai jaustųsi kuo patogiau. Žinoma, pagrindinis dėmesys visada privalo būti kreipiamas į patį gydymą ir jo kokybę.

S. Bankauskas pastebi, kad „vienas svarbiausių aspektų, kurį vertina mūsų pacientai – tai jauki, maloni ir estetiška aplinka. Net aštuoniuose Lietuvos miestuose įsikūrusios mūsų klinikos gali pasigirti erdviais kabinetais, tvarkinga, švaria, atitinkančia visus higienos ir ergonomikos reikalavimus aplinka, suteikiančia komfortą gydomiems žmonėms“.

Dantis kokybiškai gydyti galima ne tik didmiestyje

CLINIC|DPC odontologinių klinikų tinklas yra plačiai išplėtotas visoje Lietuvoje, tai yra didelis privalumas emigravusiems tautiečiams. Daugelis užsienyje gyvenančių lietuvių yra kilę iš mažesnių miestų, o grįžtant į gimtąjį kraštą pirmiausia skubama aplankyti artimuosius bei norima kuo daugiau laiko praleisti su jais. Tačiau ką daryti, jei suskaudo dantį, jis nuskilo, o gal ilgą laiką žmogus galvojo investuoti į savo sveiką, gražią šypseną ir atkurti ne vieną iškritusį dantį, o gal net ir visus?

Dažniausiai manoma, jog kokybiškai, greitai ir patikimai gydytis derėtų tik didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Sprendimas – galima kreiptis į įstaigą, kuri yra užsitarnavusi patikimos klinikos vardą. CLINIC|DPC tinklas turi aštuonias klinikas: Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Anykščiuose, Alytuje, Mažeikiuose, Raseiniuose bei Jurbarke ir žada plėstis į kitus Lietuvos miestus. Atvykusiam emigrantui suteikiamos visos galimybės pasirinkti artimiausią kliniką, kurioje suteikiamos visos odontologinės paslaugos.

„Nesvarbu, su kokia problema pacientai atvyksta į CLINIC | DPC klinikas, gydytojai apžiūri dantis, dantenas ir visą burną tam, kad galėtų susidaryti pilną įspūdį ir matytų tikrąsias nusiskundimų priežastis bei gydymo galimybes. Jei pacientui nustatomos dantų problemos, kurios reikalauja skirtingų specialistų gydymo, jis nėra siuntinėjamas į kitas įstaigas, o visas paslaugas gauna mūsų klinikoje, kadangi mes turime visų odontologijos sričių specialistus. Taip pacientas sutaupo laiko, o nuoseklus bei vieningas gydymas vienoje vietoje duoda geresnių rezultatų“ – pasakoja Simonas Bankauskas.

Visos galimybės per trumpą laiką atkurti dantis

Dažnam grįžtančiam atostogauti į Lietuvą ir norinčiam tuo pačiu susitvarkyti dantis kyla klausimas, ar gydymo procesas truks ilgai? Tenka pripažinti, jog paprastai į Lietuvoje esančius odontologus kreipiamasi dėl rimtų problemų, tačiau pasitaiko ir tokių žmonių, kurie net dėl paprasto danties plombavimo kreipiasi į specialistą esantį Lietuvoje.

Dažniausiai Lietuvos emigrantai prašo apžiūrėti dantis, sutvarkyti mažas skylutes, padaryti burnos higieną ir tiesiog reguliariai lankosi profilaktiniams vizitams. Deja, tokių rūpestingų pacientų yra nedaug ir dažniausiai žmonės ilgai laukia, atidėlioja vizitus, kenčia skausmą ir tik tuomet, kai jau nebegali kentėti, kreipiasi į odontologus. Neretai tokiems pacientams tenka pripažinti kad nuosavų dantų išsaugoti nebeįmanoma ir jiems yra reikalingos implantacijos bei protezavimo paslaugos.

Dažnai, besikreipiantis į odontologijos klinikas, vis dar įsivaizduoja, kad prarastus dantis galima atkurti tik išimamomis plokštelėmis, kurios sunkiai laikosi ir nuolat krenta, tačiau pamažu įsigali naujos technologijos, suteikiančios žmonėms komforto galimybes. CLINIC | DPC klinikose žmonėms, kurie atvyksta neturėdami visų dantų, taikomas „visi ant keturių” metodas, kuris leidžia visus vieno žandikaulio dantis atkurti naudojant tik keturis implantus. Kadangi emigrantams ypač svarbus laikas, ši metodika leidžia vieno vizito metu ištraukti sugedusius dantis, į jų vietą įsriegti implantus ir ant jų pritvirtinti naujus, laikinus dantis, kurie maždaug po pusmečio yra pakeičiami nuolatiniais.

Dėl gydymo paprastumo praktiškai neegzistuoja nei amžiaus, nei bendros paciento sveikatos būklės apribojimai. Nenuimami dantys ant dantų implantų visiškai atkuria kramtymo funkciją, netrukdo kalbėti, netrikdo skonio jutimų. Jie atrodo kaip natūralūs ir yra lengvai prižiūrimi. Sudėjus implantus pasikeičia ne tik fizinė žmogaus savijauta, bet ir emocinė būsena.

Be unikalios sistemos – „visi ant keturių“ CLINIC|DPC klinikose taikomas gydymas ilgaisiais skruostikauliniais implantais „Zygoma“, bei siūloma momentinė implantacija. Skruostikaulinių implantų „Zygoma“ pagalba galima atkurti prarastus dantis net ir tais atvejais, kai smarkiai sunykęs viršutinio žandikaulio kaulas. Šiuos implantus vis dažniau atranda žmonės, išgirdę liūdną nuosprendį, kad nėra į ką sriegti implanto ir tokiu atveju siūloma kita išeitis – kaulo priauginimas arba plokštelė. Kaulo priauginimas yra itin sudėtinga, nuolatinės specialios priežiūros bei ilgo gijimo reikalaujanti procedūra.

Naudojant naujausias technologijas ir siekiant maksimaliai sutrumpinti dantų atkūrimo laiką, išvengti nemalonių procedūrų bei galimų komplikacijų buvo sukurti ,,Zygoma“ implantai. Žandikaulio kaulas sunyksta dėl daugelio priežasčių, bet viena dažniausių – ilgai nešiojama nuimama dantų plokštelė. Sudėtingais atvejais, pasitelkdami kompiuterinę tomografiją, nustatome tas žandikaulio vietas, į kurias dar galima sriegti implantą.

Gydymo eiga su įprastais implantais, kurie dedami į žandikaulį bei su ,,Zygoma“ implantais praktiškai visiškai nesiskiria. Jau to paties vizito metu uždedami laikini dantys, vėliau jie pakeičiami nuolatiniais. Norint įdėti įprastą implantą pacientams, kurių viršutiniame žandikaulyje nepakanka kaulo, būtų reikalingos tokios procedūros, kaip kaulo priauginimas, sinuso dugno pakėlimo operacijos, po kurių reikalingas tam tikras gijimo laikotarpis, o vėliau – dar viena operacija – paties implanto įsodinimas.

Dar vienas gydymo metodas, kurį dėl patikimumo bei greitų rezultatų renkasi dažnas pacientas – momentinė dantų implantacija. Šis būdas, leidžiantis atkurti prarastą dantį per itin trumpą laiką. Tai ypatingai aktualu atkuriant dantis estetinėje zonoje, t.y. priekinių dantų srityje. Momentinė implantacija dažniausiai taikoma pacientams, kuriems nulūžta priekinis dantis, danties šaknys ir pats dantis netinkamas tolesniam gydymui. Procedūra netrunka ilgai – pacientas jau tą pačią dieną išeina su nauju tvirtu dantimi. Procedūros metu pašalinamas dantis, o jo vietoje įsriegiamas implantas. Ant jo iškart tvirtinamas laikinas dantis išvaizda nesiskiriantis nuo natūralaus.

Privalumai, į kuriuos verta atkreipti dėmesį renkantis kliniką

Gydytojas Simonas Bankauskas pasakoja, kad jo klinikose yra naudojamos visos modernios technologijos, kurios žmogaus vizitą pas odontologą paverčia komfortabiliu ir netraumuojančiu nei fiziškai, nei psichologiškai. Gydymui naudojami modernūs dentaliniai ir panoraminiai rentgeno aparatai, o centrinėje Kauno klinikoje naudojamas ir modernus 3D skaitmeninis rentgeno aparatas, leidžiantis matyti burnos ir aplinkinių audinių 3D vaizdą.

Tiriant šiuo prietaisu yra užtikrinamos maksimalios diagnostikos galimybės. Tai pati informatyviausia, tiksliausia, neiškraipanti anatominių struktūrų diagnostinė priemonė, naudojama planuojant implantaciją, chirurgines intervencijas, ortodontinį gydymą, nustatant svetimkūnius, dantų bei kaulų lūžius, diagnozuojant seilių liaukų susirgimus bei daugeliui kitų tyrimų.

Kaune, Savanorių pr. 314A įsikūrusioje klinikoje yra dar vienas privalumas – pastato trečiame aukšte yra CLINIC|DPC laboratorija. Kvalifikuoti ir kompetentingi dantų technikai kiekvieną dieną dirba kurdami aukščiausios kokybės gaminius. Tai, kad klinika bei laboratorija įsikūrusios vienoje vietoje, suteikia daugiau galimybių darbus atlikti greičiau bei efektyviau, dėl to atsiranda galimybėms likusį laiką skirti dar geresnei paciento priežiūrai.

Bijantiems ar nerimaujantiems dėl dantų gydymo ar implantavimo siūlome sedaciją arba bendrąją nejautrą. Sedacijos metu pacientas atsipalaiduoja, nurimsta, nebejaučia įtampos ar baimės, apsnūsta ar net užmiega. Kokybiškos medžiagos, pažangios technologijos ir metodikos suteikia daug galimybių tam, kad žmogus nebūtų pasmerktas ilgam ir skausmingam gydymui, o iš klinikos išeitų puikios nuotaikos ir su naujais dantimis.

„Atkūrus dantis žmogaus gyvenimas tampa pilnavertis: jis vėl gali valgyti norimą maistą, drąsiai juoktis, nevengti bendravimo, atgauti pasitikėjimą savimi, todėl žmogus akivaizdžiai išgražėja. Gera žinoti, kad tavo darbas kažkam suteikia naują galimybę šypsotis ”, – džiaugėsi gydytojas Simonas Bankauskas.

CLINIC|DPC odontologinių klinikų informacija

Reklama

Svečiose šalyse gyvenantiems lietuviams dažnai kyla dilema, ar rinktis šalies, kurioje gyvena, specialistus ir patikėti jiems savo dantų gydymą, ar visgi skirti laiko savo sveikatai grįžus atostogų į gimtąjį kraštą.

Dažnas emigrantas, paklaustas, kurios šalies specialistus rinktųsi, vienareikšmiškai atsako, jog Lietuvos. Kodėl? Pirma – dėl galimybės gimtąja kalba užduoti visus rūpimus klausimus ir į juos gauti aiškius atsakymus. Antra – dėl gydymo kokybės.

Žinoma, apsisprendimui įtakos turi ir kaina. Ne paslaptis, jog užsienyje neretai ta pati procedūra, taikant visame medicinos pasaulyje pripažintas medžiagas, gydymo sistemas bei priemones, gerokai lenkia lietuviškas kainas.

Bendravimo be svetimos kalbos barjero metu užsimezgantis ryšys tarp gydytojo bei paciento lemia tarpusavio pasitikėjimo atsiradimą

Dažnas Lietuvos išeivis, planuodamas kelionę į gimtąjį kraštą, susiplanuoja ne tik giminių bei draugų lankymą, bet ir apsilankymą pas įvairius medicinos specialistus. Viena iš lankomiausių emigrantų vietų – odontologo kabinetas. Nors profesionalių gydytojų, be jokios abejonės, yra ir svetur, tačiau Lietuvos specialistai kelia didesnį pasitikėjimą.

Žinoma, tai, kad gydytojas kalba gimtąja kalba, gali suprantamai, aiškiai atsakyti į visus pacientui rūpimus klausimus, yra vienas iš didžiausių privalumų. Bendravimo be svetimos kalbos barjero metu užsimezgantis ryšys tarp gydytojo bei paciento lemia tarpusavio pasitikėjimo atsiradimą, įvairių baimių išsisklaidymą, pacientas gali jaustis ramiau, todėl ir pats gydymo procesas būna sklandesnis.

„Svarbu suprasti, kad odontologas niekada nesistengs suteikti pacientui bereikalingo skausmo, tad tiesioginis bendravimas, išsikalbėjimas gali padėti tiek gydytojui, tiek pacientui tinkamai įvertinti situaciją. Visuomet suteikiame žmones dominančią informaciją, stengiamės viską paaiškinti kuo paprasčiau, pasiūlyti kelias alternatyvas, dėl kurių galutinį sprendimą visuomet priima pats pacientas.

Nors žmogus ir ilgą laiką gyvena užsienyje, tačiau gimtąja kalba duoti atsakymai į su sveikata susijusius klausimus visuomet bus suprantamesni ir pacientas jausis ramiau dėl jam atliekamų procedūrų aiškumo“, – pasakoja didžiausio odontologijos klinikų tinklo Lietuvoje CLINIC|DPC vyriausiasis gydytojas Simonas Bankauskas.

Kokybė, saugumas, greitis ir estetika – pagrindiniai privalumai renkantis patikimą odonotologijos kliniką

Didelę įtaką grįžtantiems lietuvaičiams turi dar keli papildomi aspektai. Pavyzdžiui, galimybė greitai bei kokybiškai susitvarkyti dantis, saugi sveikatai, maloni bei estetiška klinikos aplinka.

„Stebėdami klinikų darbo tendencijas matome, kad kiekvienų metų pabaigoje sulaukiame nemenko emigravusių tautiečių antplūdžio. Šiuo laikotarpiu sulaukiame didelio lietuvių emigrantų susidomėjimo apie mūsų teikiamas paslaugas. Tuo metu išeiviai registruojasi keliems vizitams iš karto, norėdami susitvarkyti visas dantų problemas vienu atvykimu. Paprastai emigrantai vizitus pas gydytojus derina su savo trumpais sugrįžimais į Lietuvą, kuomet atvyksta aplankyti artimųjų.

Daugiausiai tokių pacientų sulaukiame Kalėdiniu laikotarpiu, kuomet lietuviai stengiasi grįžti į Lietuvą didžiosioms metų šventėms. Tai žinodami iš anksto, stengiamės emigrantams sudaryti visas galimybes susitvarkyti dantis per kuo trumpesnį laikotarpį ir vizitus išdėliojame taip, kad žmonėms nereikėtų po kelis kartus skraidyti į Lietuvą“, – teigia implantuojantis gydytojas S. Bankauskas.

Grįžtantys į Lietuvą išeiviai jau būna matę itin aukšto lygio aptarnavimą bei pripratę prie malonios akiai aplinkos. Lietuvoje yra daugiau nei du tūkstančiai odontologijos įstaigų, tačiau tik nedaugelis gali pasigirti visapusiškai išvystyta infrastruktūra – malonia, estetiška aplinka, puikiu aptarnavimu, kokybišku darbu. Iš tiesų yra itin svarbu, kad gydymo įstaigos aplinka būtų sukurta taip, jog tiek gydytojai, tiek pacientai jaustųsi kuo patogiau. Žinoma, pagrindinis dėmesys visada privalo būti kreipiamas į patį gydymą ir jo kokybę.

S. Bankauskas pastebi, kad „vienas svarbiausių aspektų, kurį vertina mūsų pacientai – tai jauki, maloni ir estetiška aplinka. Net aštuoniuose Lietuvos miestuose įsikūrusios mūsų klinikos gali pasigirti erdviais kabinetais, tvarkinga, švaria, atitinkančia visus higienos ir ergonomikos reikalavimus aplinka, suteikiančia komfortą gydomiems žmonėms“.

Dantis kokybiškai gydyti galima ne tik didmiestyje

CLINIC|DPC odontologinių klinikų tinklas yra plačiai išplėtotas visoje Lietuvoje, tai yra didelis privalumas emigravusiems tautiečiams. Daugelis užsienyje gyvenančių lietuvių yra kilę iš mažesnių miestų, o grįžtant į gimtąjį kraštą pirmiausia skubama aplankyti artimuosius bei norima kuo daugiau laiko praleisti su jais. Tačiau ką daryti, jei suskaudo dantį, jis nuskilo, o gal ilgą laiką žmogus galvojo investuoti į savo sveiką, gražią šypseną ir atkurti ne vieną iškritusį dantį, o gal net ir visus?

Dažniausiai manoma, jog kokybiškai, greitai ir patikimai gydytis derėtų tik didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Sprendimas – galima kreiptis į įstaigą, kuri yra užsitarnavusi patikimos klinikos vardą. CLINIC|DPC tinklas turi aštuonias klinikas: Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Anykščiuose, Alytuje, Mažeikiuose, Raseiniuose bei Jurbarke ir žada plėstis į kitus Lietuvos miestus. Atvykusiam emigrantui suteikiamos visos galimybės pasirinkti artimiausią kliniką, kurioje suteikiamos visos odontologinės paslaugos.

„Nesvarbu, su kokia problema pacientai atvyksta į CLINIC | DPC klinikas, gydytojai apžiūri dantis, dantenas ir visą burną tam, kad galėtų susidaryti pilną įspūdį ir matytų tikrąsias nusiskundimų priežastis bei gydymo galimybes. Jei pacientui nustatomos dantų problemos, kurios reikalauja skirtingų specialistų gydymo, jis nėra siuntinėjamas į kitas įstaigas, o visas paslaugas gauna mūsų klinikoje, kadangi mes turime visų odontologijos sričių specialistus. Taip pacientas sutaupo laiko, o nuoseklus bei vieningas gydymas vienoje vietoje duoda geresnių rezultatų“ – pasakoja Simonas Bankauskas.

Visos galimybės per trumpą laiką atkurti dantis

Dažnam grįžtančiam atostogauti į Lietuvą ir norinčiam tuo pačiu susitvarkyti dantis kyla klausimas, ar gydymo procesas truks ilgai? Tenka pripažinti, jog paprastai į Lietuvoje esančius odontologus kreipiamasi dėl rimtų problemų, tačiau pasitaiko ir tokių žmonių, kurie net dėl paprasto danties plombavimo kreipiasi į specialistą esantį Lietuvoje.

Dažniausiai Lietuvos emigrantai prašo apžiūrėti dantis, sutvarkyti mažas skylutes, padaryti burnos higieną ir tiesiog reguliariai lankosi profilaktiniams vizitams. Deja, tokių rūpestingų pacientų yra nedaug ir dažniausiai žmonės ilgai laukia, atidėlioja vizitus, kenčia skausmą ir tik tuomet, kai jau nebegali kentėti, kreipiasi į odontologus. Neretai tokiems pacientams tenka pripažinti kad nuosavų dantų išsaugoti nebeįmanoma ir jiems yra reikalingos implantacijos bei protezavimo paslaugos.

Dažnai, besikreipiantis į odontologijos klinikas, vis dar įsivaizduoja, kad prarastus dantis galima atkurti tik išimamomis plokštelėmis, kurios sunkiai laikosi ir nuolat krenta, tačiau pamažu įsigali naujos technologijos, suteikiančios žmonėms komforto galimybes. CLINIC | DPC klinikose žmonėms, kurie atvyksta neturėdami visų dantų, taikomas „visi ant keturių” metodas, kuris leidžia visus vieno žandikaulio dantis atkurti naudojant tik keturis implantus. Kadangi emigrantams ypač svarbus laikas, ši metodika leidžia vieno vizito metu ištraukti sugedusius dantis, į jų vietą įsriegti implantus ir ant jų pritvirtinti naujus, laikinus dantis, kurie maždaug po pusmečio yra pakeičiami nuolatiniais.

Dėl gydymo paprastumo praktiškai neegzistuoja nei amžiaus, nei bendros paciento sveikatos būklės apribojimai. Nenuimami dantys ant dantų implantų visiškai atkuria kramtymo funkciją, netrukdo kalbėti, netrikdo skonio jutimų. Jie atrodo kaip natūralūs ir yra lengvai prižiūrimi. Sudėjus implantus pasikeičia ne tik fizinė žmogaus savijauta, bet ir emocinė būsena.

Be unikalios sistemos – „visi ant keturių“ CLINIC|DPC klinikose taikomas gydymas ilgaisiais skruostikauliniais implantais „Zygoma“, bei siūloma momentinė implantacija. Skruostikaulinių implantų „Zygoma“ pagalba galima atkurti prarastus dantis net ir tais atvejais, kai smarkiai sunykęs viršutinio žandikaulio kaulas. Šiuos implantus vis dažniau atranda žmonės, išgirdę liūdną nuosprendį, kad nėra į ką sriegti implanto ir tokiu atveju siūloma kita išeitis – kaulo priauginimas arba plokštelė. Kaulo priauginimas yra itin sudėtinga, nuolatinės specialios priežiūros bei ilgo gijimo reikalaujanti procedūra.

Naudojant naujausias technologijas ir siekiant maksimaliai sutrumpinti dantų atkūrimo laiką, išvengti nemalonių procedūrų bei galimų komplikacijų buvo sukurti ,,Zygoma“ implantai. Žandikaulio kaulas sunyksta dėl daugelio priežasčių, bet viena dažniausių – ilgai nešiojama nuimama dantų plokštelė. Sudėtingais atvejais, pasitelkdami kompiuterinę tomografiją, nustatome tas žandikaulio vietas, į kurias dar galima sriegti implantą.

Gydymo eiga su įprastais implantais, kurie dedami į žandikaulį bei su ,,Zygoma“ implantais praktiškai visiškai nesiskiria. Jau to paties vizito metu uždedami laikini dantys, vėliau jie pakeičiami nuolatiniais. Norint įdėti įprastą implantą pacientams, kurių viršutiniame žandikaulyje nepakanka kaulo, būtų reikalingos tokios procedūros, kaip kaulo priauginimas, sinuso dugno pakėlimo operacijos, po kurių reikalingas tam tikras gijimo laikotarpis, o vėliau – dar viena operacija – paties implanto įsodinimas.

Dar vienas gydymo metodas, kurį dėl patikimumo bei greitų rezultatų renkasi dažnas pacientas – momentinė dantų implantacija. Šis būdas, leidžiantis atkurti prarastą dantį per itin trumpą laiką. Tai ypatingai aktualu atkuriant dantis estetinėje zonoje, t.y. priekinių dantų srityje. Momentinė implantacija dažniausiai taikoma pacientams, kuriems nulūžta priekinis dantis, danties šaknys ir pats dantis netinkamas tolesniam gydymui. Procedūra netrunka ilgai – pacientas jau tą pačią dieną išeina su nauju tvirtu dantimi. Procedūros metu pašalinamas dantis, o jo vietoje įsriegiamas implantas. Ant jo iškart tvirtinamas laikinas dantis išvaizda nesiskiriantis nuo natūralaus.

Privalumai, į kuriuos verta atkreipti dėmesį renkantis kliniką

Gydytojas Simonas Bankauskas pasakoja, kad jo klinikose yra naudojamos visos modernios technologijos, kurios žmogaus vizitą pas odontologą paverčia komfortabiliu ir netraumuojančiu nei fiziškai, nei psichologiškai. Gydymui naudojami modernūs dentaliniai ir panoraminiai rentgeno aparatai, o centrinėje Kauno klinikoje naudojamas ir modernus 3D skaitmeninis rentgeno aparatas, leidžiantis matyti burnos ir aplinkinių audinių 3D vaizdą.

Tiriant šiuo prietaisu yra užtikrinamos maksimalios diagnostikos galimybės. Tai pati informatyviausia, tiksliausia, neiškraipanti anatominių struktūrų diagnostinė priemonė, naudojama planuojant implantaciją, chirurgines intervencijas, ortodontinį gydymą, nustatant svetimkūnius, dantų bei kaulų lūžius, diagnozuojant seilių liaukų susirgimus bei daugeliui kitų tyrimų.

Kaune, Savanorių pr. 314A įsikūrusioje klinikoje yra dar vienas privalumas – pastato trečiame aukšte yra CLINIC|DPC laboratorija. Kvalifikuoti ir kompetentingi dantų technikai kiekvieną dieną dirba kurdami aukščiausios kokybės gaminius. Tai, kad klinika bei laboratorija įsikūrusios vienoje vietoje, suteikia daugiau galimybių darbus atlikti greičiau bei efektyviau, dėl to atsiranda galimybėms likusį laiką skirti dar geresnei paciento priežiūrai.

Bijantiems ar nerimaujantiems dėl dantų gydymo ar implantavimo siūlome sedaciją arba bendrąją nejautrą. Sedacijos metu pacientas atsipalaiduoja, nurimsta, nebejaučia įtampos ar baimės, apsnūsta ar net užmiega. Kokybiškos medžiagos, pažangios technologijos ir metodikos suteikia daug galimybių tam, kad žmogus nebūtų pasmerktas ilgam ir skausmingam gydymui, o iš klinikos išeitų puikios nuotaikos ir su naujais dantimis.

„Atkūrus dantis žmogaus gyvenimas tampa pilnavertis: jis vėl gali valgyti norimą maistą, drąsiai juoktis, nevengti bendravimo, atgauti pasitikėjimą savimi, todėl žmogus akivaizdžiai išgražėja. Gera žinoti, kad tavo darbas kažkam suteikia naują galimybę šypsotis ”, – džiaugėsi gydytojas Simonas Bankauskas.

CLINIC|DPC odontologinių klinikų informacija

Reklama

Susiję straipsniai:

Susiję straipsniai: