Rūkytas kumpis ir dešrelės sukelia vėžį 

Perdirbta mėsa, pavyzdžiui, rūkytas kumpis ar dešrelės, sukelia vėžį – teigiama pirmadienį paskelbtose ilgai lauktose Pasaulio sveikatos organizacijos išvadose.
Ekspertų teigimu, greičiausiai onkologinius susirgimus sukelia ir raudona mėsa, pavyzdžiui, jautiena, kiauliena ar ėriena, skelbia nbcnews.com.

Ryšį patvirtina ne vienas tyrimas, teigiama organizacijos „Agency for Research on Cancer“ (IARC) išvadose, kurias pirmadienį paskelbė leidinys „Lancet“.

„Mūsų gauti rezultatai paremia jau seniau galiojančias visuomenės sveikatos rekomendacijas valgyti kuo mažiau mėsos“, – teigiama IARC vadovo Christopherio Wildo pareiškime.

Daugumą pranešimų apie mėsos ir vėžio ryšį sušvelnina abejonės, tačiau IARC teigia tiesiai šviesiai: perdirbta mėsa sukelia vėžį. Frazės „gali sukelti vėžį“ ataskaitoje nėra.  Skaityti toliau...

Anglija.lt

2015-10-26 / 14:29

Perdirbta mėsa, pavyzdžiui, rūkytas kumpis ar dešrelės, sukelia vėžį – teigiama pirmadienį paskelbtose ilgai lauktose Pasaulio sveikatos organizacijos išvadose.
Ekspertų teigimu, greičiausiai onkologinius susirgimus sukelia ir raudona mėsa, pavyzdžiui, jautiena, kiauliena ar ėriena, skelbia nbcnews.com.

Ryšį patvirtina ne vienas tyrimas, teigiama organizacijos „Agency for Research on Cancer“ (IARC) išvadose, kurias pirmadienį paskelbė leidinys „Lancet“.

„Mūsų gauti rezultatai paremia jau seniau galiojančias visuomenės sveikatos rekomendacijas valgyti kuo mažiau mėsos“, – teigiama IARC vadovo Christopherio Wildo pareiškime.

Daugumą pranešimų apie mėsos ir vėžio ryšį sušvelnina abejonės, tačiau IARC teigia tiesiai šviesiai: perdirbta mėsa sukelia vėžį. Frazės „gali sukelti vėžį“ ataskaitoje nėra.  Skaityti toliau...

 (Komentarų: 0)