Seimas nesvarstys galimybės legalizuoti naminę degtinę - Anglija.lt
 

Seimas nesvarstys galimybės legalizuoti naminę degtinę 

Seimas nepradės svarstyti pataisų, kuriomis siūloma nuo kitų metų liepos leisti ūkininkams legaliai gaminti naminę degtinę ir kitus svaigiuosius gėrimus. Parlamentarai nutarė šį klausimą išbraukti iš darbotvarkės.

Naminukės legalizavimą numatančių Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimų iniciatoriai – Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas „tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis ir Biudžeto ir finansų komiteto narys socialdemokratas Andrius Palionis.

Parlamentarai siūlo leisti gaminti alkoholinius gėrimus ūkininkams, kurie užsiima kaimo turizmu ir yra sertifikuoti kaip tradiciniai amatininkai.

Tokiems ūkininkams būtų leidžiama gaminti ne didesnio kaip 65 laipsnių stiprumo gėrimus. Per metus būtų galima pagaminti ne daugiau kaip 1 tūkst. litrų gėrimų, kurie būtų vartojami ir parduodami tik ūkininko sodyboje.

Parlamentarai mano, kad naminės degtinės gamybos legalizavimas turėtų teigiamos įtakos kaimo turizmo plėtrai, paskatintų atskirus gėrimus įtraukti į kulinarinio paveldo sąrašą, skatintų saikingą jų vartojimą.

Dabar Lietuvoje draudžiama gaminti namų gamybos alkoholinius gėrimus, išskyrus natūralios fermentacijos silpnuosius alkoholinius gėrimus, skirtus asmeniniam naudojimui, o ne pardavimui.

Anksčiau pataisas dėl naminės degtinės legalizavimo Seimas kelis kartus yra atmetęs.

Seimas nepradės svarstyti pataisų, kuriomis siūloma nuo kitų metų liepos leisti ūkininkams legaliai gaminti naminę degtinę ir kitus svaigiuosius gėrimus. Parlamentarai nutarė šį klausimą išbraukti iš darbotvarkės.

Naminukės legalizavimą numatančių Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimų iniciatoriai – Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas „tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis ir Biudžeto ir finansų komiteto narys socialdemokratas Andrius Palionis.

Parlamentarai siūlo leisti gaminti alkoholinius gėrimus ūkininkams, kurie užsiima kaimo turizmu ir yra sertifikuoti kaip tradiciniai amatininkai.

Tokiems ūkininkams būtų leidžiama gaminti ne didesnio kaip 65 laipsnių stiprumo gėrimus. Per metus būtų galima pagaminti ne daugiau kaip 1 tūkst. litrų gėrimų, kurie būtų vartojami ir parduodami tik ūkininko sodyboje.

Parlamentarai mano, kad naminės degtinės gamybos legalizavimas turėtų teigiamos įtakos kaimo turizmo plėtrai, paskatintų atskirus gėrimus įtraukti į kulinarinio paveldo sąrašą, skatintų saikingą jų vartojimą.

Dabar Lietuvoje draudžiama gaminti namų gamybos alkoholinius gėrimus, išskyrus natūralios fermentacijos silpnuosius alkoholinius gėrimus, skirtus asmeniniam naudojimui, o ne pardavimui.

Anksčiau pataisas dėl naminės degtinės legalizavimo Seimas kelis kartus yra atmetęs.

 (Komentarų: 1)

Susiję straipsniai:

Susiję straipsniai: