Sukūrė neišvarvančius pomidorus - Anglija.lt
 

Sukūrė neišvarvančius pomidorus 

Pirmieji pasaulyje pomidorai, kurie pjaustomi nevarvės, ketvirtadienį bus pradėti pardavinėti Didžiojoje Britanijoje.
„Kaip visi žinome, pomidorus pjaustyti sunku, o jų syvų čiurkšlė gali lengvai aptaškyti sienas ar drabužius“, – prekybos tinklui „Tesco“ pomidorus parenkančią Emmą Pettitt cituoja australų interneto žiniasklaida.

„Nevarvanti rūšis išspręs šią problemą, bet pomidorai nepraras nė trupučio skonio“, – aiškina ji.

Anot E. Pettitt, „nevarvančio pomidoro pasirodymas mėgėjų gali būti paskelbtas geriausiu dalyku sumuštinių pasaulyje po pjaustytos duonos“.

„[Pomidoro] sultingumas kartais reiškia, kad iki pietų meto mūsų puikus sumuštinis tampa panašus į gabalėlį šlapio kartono. Nuo šiol tokie dalykai liks praeityje“, – tvirtina ji.

Naujos rūšies pomidorai buvo išauginti Olandijoje ir yra dalis ilgalaikės šių daržovių sėklų auginimo programos, prasidėjusios 1986 metais, dalis.

Po bandymų, kuriuose naudota daugiau nei 100 sėklų rūšių, proveržis įvyko praėjusiais metais ir, teigiama, pasiektas natūraliais metodais. Sukurtasis pomidoras išlaiko savo formą supjaustytas riekelėmis ar kubeliais bei iškeptas.

Bandymai taip pat parodė, kad gaminant sumuštinį su įprastu pomidoru, pjaustant prarandama apie 8 proc. jo svorio, o vėliau dar 12 proc. susigeria į duoną per artimiausią valandą.

Tuo metu naujos rūšies pomidorai per pjaustymą šitaip praranda 1 proc. svorio, o į pagrindą per 12 valandų susigeria dar 3 proc.

Pirmieji pasaulyje pomidorai, kurie pjaustomi nevarvės, ketvirtadienį bus pradėti pardavinėti Didžiojoje Britanijoje.
„Kaip visi žinome, pomidorus pjaustyti sunku, o jų syvų čiurkšlė gali lengvai aptaškyti sienas ar drabužius“, – prekybos tinklui „Tesco“ pomidorus parenkančią Emmą Pettitt cituoja australų interneto žiniasklaida.

„Nevarvanti rūšis išspręs šią problemą, bet pomidorai nepraras nė trupučio skonio“, – aiškina ji.

Anot E. Pettitt, „nevarvančio pomidoro pasirodymas mėgėjų gali būti paskelbtas geriausiu dalyku sumuštinių pasaulyje po pjaustytos duonos“.

„[Pomidoro] sultingumas kartais reiškia, kad iki pietų meto mūsų puikus sumuštinis tampa panašus į gabalėlį šlapio kartono. Nuo šiol tokie dalykai liks praeityje“, – tvirtina ji.

Naujos rūšies pomidorai buvo išauginti Olandijoje ir yra dalis ilgalaikės šių daržovių sėklų auginimo programos, prasidėjusios 1986 metais, dalis.

Po bandymų, kuriuose naudota daugiau nei 100 sėklų rūšių, proveržis įvyko praėjusiais metais ir, teigiama, pasiektas natūraliais metodais. Sukurtasis pomidoras išlaiko savo formą supjaustytas riekelėmis ar kubeliais bei iškeptas.

Bandymai taip pat parodė, kad gaminant sumuštinį su įprastu pomidoru, pjaustant prarandama apie 8 proc. jo svorio, o vėliau dar 12 proc. susigeria į duoną per artimiausią valandą.

Tuo metu naujos rūšies pomidorai per pjaustymą šitaip praranda 1 proc. svorio, o į pagrindą per 12 valandų susigeria dar 3 proc.

 (Komentarų: 1)

Susiję straipsniai:

Susiję straipsniai: