Trys JK prekybos tinklai skelbs informaciją apie antibiotikus mėsoje - Anglija.lt
 

Trys JK prekybos tinklai skelbs informaciją apie antibiotikus mėsoje 

„Marks & Spencer“, „Waitrose“ ir „Asda“ tapo pirmaisiais Didžiojoje Britanijoje mažmeninės prekybos tinklais, kurie skelbs informaciją apie antibiotikų kiekį jų tiekėjų tiekiamoje jautienoje, kiaulienoje ir vištienoje.

Piktnaudžiavimas antibiotikais kelia grėsmę žmonių sveikatai, nes bakterijos tampa atsparios šiems vaistams ir taip formuojasi „superbakterijos“. Tačiau antibiotikai gausiai naudojami paukštininkystės ir gyvulininkės ūkiuose, o su mėsa jų nemažai suvalgo ir žmonės. Vis daugiau jų miršta nuo vaistams atsparių infekcijų.

Dabar kiti prekybos tinklai raginami pasekti „Marks & Spencer“, „Waitrose“ ir „Asda“ pavyzdžiu. Duomenys buvo paskelbti kompanijų interneto puslapiuose. Jie rodo, kad šių tinklų gaunamoje mėsos produkcijoje antibiotikų kiekis yra mažesnis už pramonės vidurkį.

„Mes sveikiname „Marks & Spencer“, „Waitrose“ ir „Asda“ sprendimą paskelbti duomenis apie jų tiekėjų antibiotikų naudojimą, – sakė „The Alliance to Save Our Antibiotics“ mokslinis patarėjas Coilinas Nunanas. – Norime, kad visi prekybos tinklai didintų skaidrumą vartotojams ir skelbtų panašius duomenis.“

www.anglija.lt

Anglija.lt naujienas ar jų dalį publikuoti ir/ar kitaip naudoti be raštiško "Anglija.lt Ltd." sutikimo draudžiama.

„Marks & Spencer“, „Waitrose“ ir „Asda“ tapo pirmaisiais Didžiojoje Britanijoje mažmeninės prekybos tinklais, kurie skelbs informaciją apie antibiotikų kiekį jų tiekėjų tiekiamoje jautienoje, kiaulienoje ir vištienoje.

Piktnaudžiavimas antibiotikais kelia grėsmę žmonių sveikatai, nes bakterijos tampa atsparios šiems vaistams ir taip formuojasi „superbakterijos“. Tačiau antibiotikai gausiai naudojami paukštininkystės ir gyvulininkės ūkiuose, o su mėsa jų nemažai suvalgo ir žmonės. Vis daugiau jų miršta nuo vaistams atsparių infekcijų.

Dabar kiti prekybos tinklai raginami pasekti „Marks & Spencer“, „Waitrose“ ir „Asda“ pavyzdžiu. Duomenys buvo paskelbti kompanijų interneto puslapiuose. Jie rodo, kad šių tinklų gaunamoje mėsos produkcijoje antibiotikų kiekis yra mažesnis už pramonės vidurkį.

„Mes sveikiname „Marks & Spencer“, „Waitrose“ ir „Asda“ sprendimą paskelbti duomenis apie jų tiekėjų antibiotikų naudojimą, – sakė „The Alliance to Save Our Antibiotics“ mokslinis patarėjas Coilinas Nunanas. – Norime, kad visi prekybos tinklai didintų skaidrumą vartotojams ir skelbtų panašius duomenis.“

 (Komentarų: 0)

Susiję straipsniai:

Susiję straipsniai: