JK restoranas neatsigina kinų turistų, teko versti meniu į kinų kalbą - Anglija.lt
 

JK restoranas neatsigina kinų turistų, teko versti meniu į kinų kalbą 

Vienam žuvies ir bulvyčių restoranui Didžiosios Britanijos North Yorkshire grafystėje teko išversti savo valgiaraštį į kinų kalbą, kad susidorotų su kinų turistų antplūdžiu.

„Scotts Fish and Chips“ prie Yorko kinų turistai atvažiuoja pilnais autobusais, kad galėtų paragauti tradicinio patiekalo. Manoma, kad didelės įtakos tokiam susidomėjimui turėjo tai, kad 2015 metais Didžiojoje Britanijoje lankantis Kinijos prezidentui Xi Jinpingui tuometinis britų premjeras Davidas Cameronas nusivedė jį paskanauti žuvies su bulvytėmis.

„Scotts Fish and Chips“ vadovė Roxy Vasai sako, kad kiekvieną savaitę restorane apsilanko daugiau nei šimtas kinų turistų. Darbuotojai pasakojo, kad svečiams pavalgymas šiame restorane yra tikras potyris: jie daug fotografuojasi su darbuotojais restorano viduje ir lauke.

„Kai jau pamatome autobusą, imame šaukti „jie čia, jie čia“. Jų būna 20, 30 ar 40. Jie mums daro labai didelį įspūdį. Jie yra labai draugiški, visuomet šypsosi, yra patenkinti“, – sakė ji.

Restoranas ne tik išvertė savo valgiaraštį š kinų kalbą, bet ir sukūrė savo tinklalapį ir susirašinėjimo žinutę vienoje populiariausių Kinijoje socialinių platformų, kad dar labiau išreklamuotų savo verslą.

Skelbiama, kad daugelis kinų kelionių organizatorių yra įtraukę „žuvies ir bulvyčių ekskursiją“ į savo kelionių maršrutus. Yorkas yra itin populiarus tarp turistų iš Rytų Azijos.

Vienam žuvies ir bulvyčių restoranui Didžiosios Britanijos North Yorkshire grafystėje teko išversti savo valgiaraštį į kinų kalbą, kad susidorotų su kinų turistų antplūdžiu.

„Scotts Fish and Chips“ prie Yorko kinų turistai atvažiuoja pilnais autobusais, kad galėtų paragauti tradicinio patiekalo. Manoma, kad didelės įtakos tokiam susidomėjimui turėjo tai, kad 2015 metais Didžiojoje Britanijoje lankantis Kinijos prezidentui Xi Jinpingui tuometinis britų premjeras Davidas Cameronas nusivedė jį paskanauti žuvies su bulvytėmis.

„Scotts Fish and Chips“ vadovė Roxy Vasai sako, kad kiekvieną savaitę restorane apsilanko daugiau nei šimtas kinų turistų. Darbuotojai pasakojo, kad svečiams pavalgymas šiame restorane yra tikras potyris: jie daug fotografuojasi su darbuotojais restorano viduje ir lauke.

„Kai jau pamatome autobusą, imame šaukti „jie čia, jie čia“. Jų būna 20, 30 ar 40. Jie mums daro labai didelį įspūdį. Jie yra labai draugiški, visuomet šypsosi, yra patenkinti“, – sakė ji.

Restoranas ne tik išvertė savo valgiaraštį š kinų kalbą, bet ir sukūrė savo tinklalapį ir susirašinėjimo žinutę vienoje populiariausių Kinijoje socialinių platformų, kad dar labiau išreklamuotų savo verslą.

Skelbiama, kad daugelis kinų kelionių organizatorių yra įtraukę „žuvies ir bulvyčių ekskursiją“ į savo kelionių maršrutus. Yorkas yra itin populiarus tarp turistų iš Rytų Azijos.

 (Komentarų: 0)

Susiję straipsniai:

Susiję straipsniai: