Vandos vakarienę puošė ir mėnulis /foto/video/ - Anglija.lt
 

Vandos vakarienę puošė ir mėnulis /foto/video/ 

Praėjusį savaitgalį II-jo „Kviečiu jus vakarienei“ turo dalyviai apsilankė pas Vandą Perivale rajone, Vakarų Londone. Kiek paklaidžioję, bet geros nuotaikos dalyviai susirinko Vandos „backjarde“ prie rytietišku stiliumi padengto stalo. Po kelių bandymų visi įsitaisė ant pagalvėlių, kiekvienas savaip „sukryžiavęs“ kojas, ir vakarienė prasidėjo. Ir tik tada kažkas pastebėjo, jog virš galvų dangumi ritinėjasi priešpilnis mėnulis, kuris, manau, suteikė vakarienei tam tikro mistiškumo.

Daugiau nuotraukų iš Vandos vakarienės galite peržiūrėti Anglija.lt Nuotraukų galerijoje paspaudę čia...

Vaizdo įrašą su vakarienės akimirkomis rasite svetainėje "Youtube".

Toliau skaitykite redakcijos atstovo įspūdžius.

Vandos meniu:
Užkandis – graikiškos salotos.
Pagrindinis patiekalas – keptas sluoksniuotis (įv. daržovės, vištiena, sūris).
Desertas – želė „poršė“.
Gėrimas – baltasis vynas.

Prieš aptariant Vandos vakarienę ir visą vakarėlį, reikėtų pasakyti, jog Virginija liko ištikima savo stiliui ir Vandai lauktuvių atnešė lietuviškų rūkytų lašinių bryzą. Vanda prisipažino, kad valgys juos pasislėpusi nuo visų, nes tokio delikateso yra pasiilgusi.
Andrius atvyko kiek suplukęs, nes buvo užstrigęs kamštyje, bet buvo gerai nusiteikęs ir kaip mat liuoktelėjo ant Vandos dviračio prasilėkti. Vanda tuo metu sakėsi mėgstanti tą dviratį ir net kai kurias jo detales yra pati „patiuningavusi“.
Tad po trumpos mankštos, kaip jau minėjau, visi pasirengė paskanauti Vandos startinio patiekalo.

Ant ryškių servetėlių išdėjusi pačios pagamintų graikiškų salotų lėkšteles, Vanda pripildė vyno taures ir pasiūlė tostą už naujas pažintis bei už patį realybės šou.
Praskleidus kininio kopūsto lapą, kuriame ir buvo įdėtos salotos, dalyviai aptiko alyvuogių, pomidorų griežinėlių, ožkos sūrio... ir dar kažko pikantiško. Aš asmeniškai suvalgiau net ir tą kopūsto lapą. Tarsi palaikydamas mano idėją (dėl lapo), Andrius prasitarė, jog dievina žalumynus ir valgo juos kupetom.
Tada Vanda išsidavė nemėgstanti alyvuogių, o Virginija – kiaušinių, nors, kaip patiekalo sudedamoji dalis, kiaušinis jai problemų nesukelia.
Bevalgant taip pat išaiškėjo, jog Vanda vakarėlį pradžioje ketino surengti ant plokščio virtuvės stogo, bet persigalvojo. Mat nepatiko jai danga, turėklų nėra ir svečiams būtų nesaugu.

Po trumpos kulinarinio atvirumo porcijos Vanda nuskubėjo virtuvėn išdėti į lėkštes pagrindinio patiekalo. Pasinaudojęs proga, viską fiksavau ir kamantinėjau, kas, kaip, su kuo? Pasirodo, jos iškeptas sluoksniuotis yra pačios išradingai patobulintas močiutės kaimiškas „kugelis“.
Pagrindinės jo sudedamosios dalys: stambiai tarkuotos bulvės, grybais „virtę“ (kepant) baklažanai, regis, morkos ir tarkuotas sūris. Kad viskas atrodytų įspūdingai, reikia tamsios spalvos lėkščių ir kelių paprastos grietinės potepių. Jei reikia, galima individualiai pasigardinti druska ar pipirais.
Simboliška, bet patiekalo pavadinimas – sluoksniuotis – greičiausiai ir paskatino dalyvius pasakoti vis naujas istorijas apie savo keliones, jų nuotykius ir potyrius. Per visą vakarą šios istorijos sluoksniavosi tarytum kąsniai mūsų viduje.

Vakaro šeimininkė sakė, jog Londone apsistojo prieš 7 mėnesius, vos tik baigusi mokyklą. Dabartinį darbą automobilių salone surado visai netyčia. Kartą ėjo gatve pro tą saloną ir, smalsumo (!) vedina, užsuko pasižvalgyti į mašinas. Salono savininkas pasiteiravo, ar ji turinti darbą, ir pasiūlė kitą dieną išnešioti įmonės reklamines skrajutes. Vanda jas mikliai išnešiojo per dieną, o kito darbo ponas nepasiūlė. Tik po savaitės, vėl eidama pro automobilių saloną, buvo pakviesta dirbti vadybininke. Pasirodo, savininkui patiko, kad ir jis pats, ir keli jo bičiuliai namuose rado įmonės skrajutes, o Vanda įgijo jo pasitikėjimą.

Kai atėjo laikas vakaro atrakcijai, Vanda išdalijo kiekvienam po 2 popieriaus lapus ir paprašė nupiešti linksmą ir liūdną istoriją. Paskui visi iš piešinių bandė įspėti kits kito pasakojimus, o neatspėjus, reikėjo papasakoti. Jau vakarėjant ir mėnuliui ryškėjant priartėjo vakaro deserto eilė.

Deserto pavadinimą Vandai padiktavo jos darbo pobūdis. Ji neslepia, kad automobiliai jai patinka. Ypač geri automobiliai. Todėl desertas želė „poršė“ tikrai pagal jos skonį, juolab viduje esančios įvairios uogos buvo pusdienį mirkytos alkoholyje.
Po tokio recepto ir gamybos atpasakojimo svečiai skubiai ėmė ragauti patiekalą. Jis išties atrodė lyg tviskantis vyšnių spalvos 2009 metų „Porsche“. Desertas buvo likviduotas „įjungus 5–6 pavaras“, kalbant technine kalba, bet skonį spėjo pajusti visi svečiai.
Taip, kaip visada netikėtai, atėjo ta valanda, minutė ir pabaiga. Svečiai nuoširdžiai dėkojo Vandai, o Vanda ir kiti tie patys svečiai linkėjo sėkmės Virginijai. Po savaitės jos eilė pakviesti vakarienei.

Anatolijus Jakimovas

Praėjusį savaitgalį II-jo „Kviečiu jus vakarienei“ turo dalyviai apsilankė pas Vandą Perivale rajone, Vakarų Londone. Kiek paklaidžioję, bet geros nuotaikos dalyviai susirinko Vandos „backjarde“ prie rytietišku stiliumi padengto stalo. Po kelių bandymų visi įsitaisė ant pagalvėlių, kiekvienas savaip „sukryžiavęs“ kojas, ir vakarienė prasidėjo. Ir tik tada kažkas pastebėjo, jog virš galvų dangumi ritinėjasi priešpilnis mėnulis, kuris, manau, suteikė vakarienei tam tikro mistiškumo.

Daugiau nuotraukų iš Vandos vakarienės galite peržiūrėti Anglija.lt Nuotraukų galerijoje paspaudę čia...

Vaizdo įrašą su vakarienės akimirkomis rasite svetainėje "Youtube".

Toliau skaitykite redakcijos atstovo įspūdžius.

Vandos meniu:
Užkandis – graikiškos salotos.
Pagrindinis patiekalas – keptas sluoksniuotis (įv. daržovės, vištiena, sūris).
Desertas – želė „poršė“.
Gėrimas – baltasis vynas.

Prieš aptariant Vandos vakarienę ir visą vakarėlį, reikėtų pasakyti, jog Virginija liko ištikima savo stiliui ir Vandai lauktuvių atnešė lietuviškų rūkytų lašinių bryzą. Vanda prisipažino, kad valgys juos pasislėpusi nuo visų, nes tokio delikateso yra pasiilgusi.
Andrius atvyko kiek suplukęs, nes buvo užstrigęs kamštyje, bet buvo gerai nusiteikęs ir kaip mat liuoktelėjo ant Vandos dviračio prasilėkti. Vanda tuo metu sakėsi mėgstanti tą dviratį ir net kai kurias jo detales yra pati „patiuningavusi“.
Tad po trumpos mankštos, kaip jau minėjau, visi pasirengė paskanauti Vandos startinio patiekalo.

Ant ryškių servetėlių išdėjusi pačios pagamintų graikiškų salotų lėkšteles, Vanda pripildė vyno taures ir pasiūlė tostą už naujas pažintis bei už patį realybės šou.
Praskleidus kininio kopūsto lapą, kuriame ir buvo įdėtos salotos, dalyviai aptiko alyvuogių, pomidorų griežinėlių, ožkos sūrio... ir dar kažko pikantiško. Aš asmeniškai suvalgiau net ir tą kopūsto lapą. Tarsi palaikydamas mano idėją (dėl lapo), Andrius prasitarė, jog dievina žalumynus ir valgo juos kupetom.
Tada Vanda išsidavė nemėgstanti alyvuogių, o Virginija – kiaušinių, nors, kaip patiekalo sudedamoji dalis, kiaušinis jai problemų nesukelia.
Bevalgant taip pat išaiškėjo, jog Vanda vakarėlį pradžioje ketino surengti ant plokščio virtuvės stogo, bet persigalvojo. Mat nepatiko jai danga, turėklų nėra ir svečiams būtų nesaugu.

Po trumpos kulinarinio atvirumo porcijos Vanda nuskubėjo virtuvėn išdėti į lėkštes pagrindinio patiekalo. Pasinaudojęs proga, viską fiksavau ir kamantinėjau, kas, kaip, su kuo? Pasirodo, jos iškeptas sluoksniuotis yra pačios išradingai patobulintas močiutės kaimiškas „kugelis“.
Pagrindinės jo sudedamosios dalys: stambiai tarkuotos bulvės, grybais „virtę“ (kepant) baklažanai, regis, morkos ir tarkuotas sūris. Kad viskas atrodytų įspūdingai, reikia tamsios spalvos lėkščių ir kelių paprastos grietinės potepių. Jei reikia, galima individualiai pasigardinti druska ar pipirais.
Simboliška, bet patiekalo pavadinimas – sluoksniuotis – greičiausiai ir paskatino dalyvius pasakoti vis naujas istorijas apie savo keliones, jų nuotykius ir potyrius. Per visą vakarą šios istorijos sluoksniavosi tarytum kąsniai mūsų viduje.

Vakaro šeimininkė sakė, jog Londone apsistojo prieš 7 mėnesius, vos tik baigusi mokyklą. Dabartinį darbą automobilių salone surado visai netyčia. Kartą ėjo gatve pro tą saloną ir, smalsumo (!) vedina, užsuko pasižvalgyti į mašinas. Salono savininkas pasiteiravo, ar ji turinti darbą, ir pasiūlė kitą dieną išnešioti įmonės reklamines skrajutes. Vanda jas mikliai išnešiojo per dieną, o kito darbo ponas nepasiūlė. Tik po savaitės, vėl eidama pro automobilių saloną, buvo pakviesta dirbti vadybininke. Pasirodo, savininkui patiko, kad ir jis pats, ir keli jo bičiuliai namuose rado įmonės skrajutes, o Vanda įgijo jo pasitikėjimą.

Kai atėjo laikas vakaro atrakcijai, Vanda išdalijo kiekvienam po 2 popieriaus lapus ir paprašė nupiešti linksmą ir liūdną istoriją. Paskui visi iš piešinių bandė įspėti kits kito pasakojimus, o neatspėjus, reikėjo papasakoti. Jau vakarėjant ir mėnuliui ryškėjant priartėjo vakaro deserto eilė.

Deserto pavadinimą Vandai padiktavo jos darbo pobūdis. Ji neslepia, kad automobiliai jai patinka. Ypač geri automobiliai. Todėl desertas želė „poršė“ tikrai pagal jos skonį, juolab viduje esančios įvairios uogos buvo pusdienį mirkytos alkoholyje.
Po tokio recepto ir gamybos atpasakojimo svečiai skubiai ėmė ragauti patiekalą. Jis išties atrodė lyg tviskantis vyšnių spalvos 2009 metų „Porsche“. Desertas buvo likviduotas „įjungus 5–6 pavaras“, kalbant technine kalba, bet skonį spėjo pajusti visi svečiai.
Taip, kaip visada netikėtai, atėjo ta valanda, minutė ir pabaiga. Svečiai nuoširdžiai dėkojo Vandai, o Vanda ir kiti tie patys svečiai linkėjo sėkmės Virginijai. Po savaitės jos eilė pakviesti vakarienei.

Anatolijus Jakimovas

 (Komentarų: 27)

Susiję straipsniai:

Susiję straipsniai: