Vis daugiau britų tampa ... pusiau vegetarais - Anglija.lt
 

Vis daugiau britų tampa ... pusiau vegetarais 

Norite valgyti mažiau mėsos, tačiau nenorite visiškai jos atsisakyti? Tokių, kaip jūs, žmonių pasaulyje yra vis daugiau, ypač Didžiojoje Britanijoje.

Tokiai mitybai net buvo sugalvotas naujas terminas – fleksitarizmas, arba pusiau vegetarizmas. Tokios mitybos principų besilaikanti Annabelle sako, kad tendencija gimė todėl, jog vis daugiau žmonių nerimauja dėl aplinkos.

„Prieš maždaug šešerius metus ėmiau domėtis, kaip mėsos gamyba veikia aplinką. Pasibaisėjau sužinojusi, kaip mano mityba veikia ne tik gamtą, bet ir gyvūnus. Tuomet nusprendžiau valgyti mažiau mėsos: ne kiekvieną, o kartą ar kelis per savaitę“, – pasakojo mergina.

Per pastaruosius kelerius metus Didžiojoje Britanijoje mažiau mėsos vartojančių žmonių skaičius išaugo 2,2 mln. ir dabar sudaro beveik pusę šalies gyventojų. Kulinarinius britų įpročius analizuojanti organizacija skelbia, kad daugiau nei trečdalis pietums skirtų patiekalų yra gaminami be mėsos.

Į tokią rinkos tendenciją skuba reaguoti ir prekybininkai. Pavyzdžiui, „Marks and Spencer“ per šias šventes pateikė pirkėjams didžiausią vegetariškų patiekalų asortimentą. „Labai daug žmonių mano, kad vegetariški patiekalai yra labai skanūs. Vis daugiau žmonių valgo mažiau mėsos, nors ir nenori jos visiškai atsisakyti“, – sakė šio tinklo atstovė.

Norite valgyti mažiau mėsos, tačiau nenorite visiškai jos atsisakyti? Tokių, kaip jūs, žmonių pasaulyje yra vis daugiau, ypač Didžiojoje Britanijoje.

Tokiai mitybai net buvo sugalvotas naujas terminas – fleksitarizmas, arba pusiau vegetarizmas. Tokios mitybos principų besilaikanti Annabelle sako, kad tendencija gimė todėl, jog vis daugiau žmonių nerimauja dėl aplinkos.

„Prieš maždaug šešerius metus ėmiau domėtis, kaip mėsos gamyba veikia aplinką. Pasibaisėjau sužinojusi, kaip mano mityba veikia ne tik gamtą, bet ir gyvūnus. Tuomet nusprendžiau valgyti mažiau mėsos: ne kiekvieną, o kartą ar kelis per savaitę“, – pasakojo mergina.

Per pastaruosius kelerius metus Didžiojoje Britanijoje mažiau mėsos vartojančių žmonių skaičius išaugo 2,2 mln. ir dabar sudaro beveik pusę šalies gyventojų. Kulinarinius britų įpročius analizuojanti organizacija skelbia, kad daugiau nei trečdalis pietums skirtų patiekalų yra gaminami be mėsos.

Į tokią rinkos tendenciją skuba reaguoti ir prekybininkai. Pavyzdžiui, „Marks and Spencer“ per šias šventes pateikė pirkėjams didžiausią vegetariškų patiekalų asortimentą. „Labai daug žmonių mano, kad vegetariški patiekalai yra labai skanūs. Vis daugiau žmonių valgo mažiau mėsos, nors ir nenori jos visiškai atsisakyti“, – sakė šio tinklo atstovė.

 (Komentarų: 0)

Susiję straipsniai:

Susiję straipsniai: