Vis daugiau JK gyventojų Kalėdas sutinka ... vegetariškai 

Kalakutas yra populiariausias Jungtinėje Karalystėje kalėdinio stalo pagrindinis patiekalas nuo 19-ojo amžiaus pradžios, ir daugiau nei 40 proc. šeimų šalyje Kalėdas sutiks skanaudami tradicinio kalakuto.

Tačiau mažiausiai 10 proc. šalies gyventojų šventes sutiks vien tik prie vegetariškais patiekalais nukrauto stalo. Ir tokių žmonių skaičius auga.

„Whole Foods Market“ atlikta apklausa parodė, kad šalies gyventojai ne tik nori per Kalėdas daugiau eksperimentuoti virtuvėje, bet vis labiau yra sunerimę dėl aplinkos (23 proc.), sveikatos (22 proc.) ir gyvūnų gerovės (19 proc.), dėl ko vis daugiau žmonių keičia savo mitybos įpročius.

Taip pat ant kalėdinių JK gyventojų stalų atsiranda vis daugiau vegetariškų, veganiškų patiekalų bei patiekalų be glitimo.

Visgi populiariausiu kalėdiniu patiekalu yra keptas kalakutas. Ir nors jo populiarumas mažėja, šiuo šventiniu laikotarpiu JK bus suvalgyta 10 mln. kalakutų.

Kalbant apie alkoholio vartojimą, taip pat vis daugiau JK gyventojų vartoja mažiau alkoholio per šventes. Beveik pusė (49 proc.) apklaustų žmonių pripažino, kad stengsis suvartoti mažiau alkoholio, o 23 proc. ketina visai nevartoti alkoholio.

Keičiasi ir kiti šventiniai aspektai. Daugiau nei trečdalis apklaustų žmonių aktyviai stengiasi sumažinti savo sukuriamų atliekų kiekį.

Tačiau sveikesnio gyvenimo ir didesnio rūpinimosi planeta tendencija, rodos, aplenkia vyresnius nei 55 metų žmones, kurių 82 proc. atsakė, kad laikysis tradicinio kalėdinio meniu.

Kalakutas yra populiariausias Jungtinėje Karalystėje kalėdinio stalo pagrindinis patiekalas nuo 19-ojo amžiaus pradžios, ir daugiau nei 40 proc. šeimų šalyje Kalėdas sutiks skanaudami tradicinio kalakuto.

Tačiau mažiausiai 10 proc. šalies gyventojų šventes sutiks vien tik prie vegetariškais patiekalais nukrauto stalo. Ir tokių žmonių skaičius auga.

„Whole Foods Market“ atlikta apklausa parodė, kad šalies gyventojai ne tik nori per Kalėdas daugiau eksperimentuoti virtuvėje, bet vis labiau yra sunerimę dėl aplinkos (23 proc.), sveikatos (22 proc.) ir gyvūnų gerovės (19 proc.), dėl ko vis daugiau žmonių keičia savo mitybos įpročius.

Taip pat ant kalėdinių JK gyventojų stalų atsiranda vis daugiau vegetariškų, veganiškų patiekalų bei patiekalų be glitimo.

Visgi populiariausiu kalėdiniu patiekalu yra keptas kalakutas. Ir nors jo populiarumas mažėja, šiuo šventiniu laikotarpiu JK bus suvalgyta 10 mln. kalakutų.

Kalbant apie alkoholio vartojimą, taip pat vis daugiau JK gyventojų vartoja mažiau alkoholio per šventes. Beveik pusė (49 proc.) apklaustų žmonių pripažino, kad stengsis suvartoti mažiau alkoholio, o 23 proc. ketina visai nevartoti alkoholio.

Keičiasi ir kiti šventiniai aspektai. Daugiau nei trečdalis apklaustų žmonių aktyviai stengiasi sumažinti savo sukuriamų atliekų kiekį.

Tačiau sveikesnio gyvenimo ir didesnio rūpinimosi planeta tendencija, rodos, aplenkia vyresnius nei 55 metų žmones, kurių 82 proc. atsakė, kad laikysis tradicinio kalėdinio meniu.

 (Komentarų: 0)

Susiję straipsniai:

Susiję straipsniai: