Kiek pavėlavęs, pagaliau prasidėjo antrasis Britanijos lietuvių realybės šou „Kviečiu jus vakarienei“ etapas. Šiame etape savo kulinarinę išmonę demonstruos 3 Londone gyvenantys dalyviai. Naujiena yra tai, kad tautiečių mėgiamame šou dalyvauja jaunas vyrukas, nepabūgęs mesti virėjo pirštinę dviems merginoms.
Bare dirbantis Andrius vakar pakvietė vakarienės savo „konkurentes“ - automobilių pardavimų vadybininkę Vandą ir lituanistę Virginiją. Ir aš ten buvau...
Daugiau nuotraukų iš Andriaus vakarienės galite peržiūrėti Anglija.lt Nuotraukų galerijoje paspaudę čia...
Vaizdo įrašą su vakarienės akimirkomis rasite svetainėje "Youtube" paspaudę čia.
Toliau skaitykite redakcijos atstovo įspūdžius.
Andriaus meniu:
Užkandis – Lašišos karpačio
Pagrindinis patiekalas – Rūkytos lašišos suktinukas su menkės ir špinatų įdaru, ir su savojos kopūstų garnyru
Desertas – Lipnusis irisų pudingas
Gėrimas – Chardonnay 2008 /baltas
Kaip sakė antrąjį šou turą pradėjęs Andrius, nors ir labai jaudinosi, bet vakarienės paruošimui sugaišo kiek daugiau nei dvi valandas. „Peiliai ir puodai iš rankų nekrito, bet jauduliuką jaučiau visą dieną“, - sakė atvirumui nusiteikęs vaikinas. Be to, indus ir stalo įrankius Andriui padėjo išblizginti dvi žavios jo kaimynės, šiuo metu dar tik stebinčios jaunuolį. O toliau, kas žino...
Andrius visus tris vakaro svečius pakvietė į asketiška aplinka dvelkiančią svetainę prie ne mažiau asketiškai, bet pakankamai subtiliai serviruoto stalo. Jis prisipažino, kad dėl to teko pasukti galvą, bet sprendimą padiktavo jo neišlepęs gyvenimo būdas. Vienintelė geltona tulpė ant stalo švietė tarytum tikra žvakė.
Kai vakarienės atėjo Virginija, arčiau gyvenanti mergina Vanda jau betarpiškai bendravo su Andriumi lauko terasoje. Virginija šeimininkui padovanojo pilnas pipirinę ir druskinę, pasakodama sakmes apie princesę, kuri tėvą mylėjo, kaip druską ir pipirus, kurie seniau atstodavo auksinus.
Startinis smalsumas
Švytintis Andrius trumpai pristatė vakarienės meniu ir patiekė užkandį – lašišos karpačio. Net pačiam virėjui buvo smalsu kuo skubiau paragauti ir išgirsti svečių pritarimą arba ne.
Sprendžiant iš to, kaip greitai startinis patiekalas buvo „likviduotas“, galiu spėti, jog buvo du variantai: arba alkani, arba labai skanu. Vienintelė Virginija kiek ilgiau mėgavosi spalvingu patiekalu.
Pakvietęs paragauti pagrindinio patiekalo – rūkytos lašišos suktinuko – Andrius taip pat pasiūlė gurkštelėti baltojo Chardonnay 2008-jų metų derliaus. Visai pamiršęs pradinį jaudulį, virėjas pasakojo, jog ši vakarienė daugiau prancūziškos pakraipos, nes jis pats labai mėgsta žuvies patiekalus, tik desertas yra angliškas.
Po švelnaus karpačio suktinukas skleidė lengvą rūkytos lašišos aromatą ir kiek pikantiškesnį įdaro skonį.
Svečiai patiekalą valgė su pauzėmis, per kurias lauko terasoje buvo gurkšnojamas vynas ir pasakojamos įvairios istorijos bei dalyvių nuotykiai. Andrius pasakojo, kad jis kilęs nuo Ukmergės, o į Britaniją atvyko per „įdarbinimo“ (vėliau išaiškėjo) agentūrą. Kaip ir nemažai kitų tautiečių, suprato esąs „išdurtas“ vos tik atsiradęs pagal adresą kažkur Šiaurės Anglijoje.
Pirmąją naktį miegojo lauke, galvą padėjęs ant savo lagamino prie kažkokio barako. Dieną dvi valandas tepadirbo, o kitą rytą skubiai išrūko į geležinkelio stotį. Kišenėje turėjo 20 svarų, o bilietui į Londoną reikėjo dar tiek. Pusę dienos bergždžiai bandė stoties taksistams parduoti už 20 svarų „Marlboro“ cigarečių bloką, kurį pagaliau nupirko atsitiktinis rūkalius.
Vakare atvykęs į Londoną už likusius kelis svarus paskambino savo pusbroliui, kuris Andrių priglaudė. Kitą rytą surašė jo CV, pasodino prie kompiuterio ir liepė siuntinėti savo CV. Po kelių dienų jis jau turėjo darbą.
Praėjus pusantrų metų, šią istoriją jis prisimena su šypsena, nors tada buvo strioko. Dabar Andrius dirba bare „Youngs Pub“ virėju (second shef) Londono šiaurės vakaruose.
Pasilinksminę svečiai sėdo skanauti deserto – lipniojo irisų pudingo. Tai grynai anglikas receptas. Šeimininkas pasakojo, jog kartą draugams buvo prikepęs to pudingo tiek, kad bičiuliai nesuvalgė jo per dvi dienas. Bevalgant desertą, svečiams Andrius pasiūlė pažaisti žaidimą „klausimas – atsakymas“, kai vienas žaidėjas popieriuje parašo klausimą ir užlenkia kraštelį, kitas rašo atsakymą, užlenkia ir t.t. Po nuotaikingos žaidimo kulminacijos atsirado pasiūlymų žaisti kortomis arba dar kitokius žaidimus.
Tačiau laikas nenumaldomai artėjo prie ribos, kai svečiai ėmė žvilgčioti į laikrodžius, nors iš vyravusios visų nuotaikos buvo matyti, kad „ech, galėtumėm dar pasėdėti!“
Komentarai
koks jis jums virejas jis paprasciausias bulviu skutijas arba indu plovejas kokiame macdonalde:)))))
pagrindinis patiekalas labiau primena barscius su lasisa ne suktinuka su sav.kopustu,ne shefui butu atleistina,taigi vien tiktai noro dalyvauti neuztenka,pastangu neidejai,vyruk,nei maisto pateikime nei jo ruosime.Linkiu sekmes kitiems dalyviams.
kausai baik jukus :)) tegu vyras gamina ,leisk jam pakilti auksciau uz keptas bulves:)) aha bet tikrai kodel tu kausu pasivadinai:)) galejai pvz; virejas x-failas.x-menas:))))))
anglijoje visi virejai nes visi gyvena be savo antru pusiu o ju antros puses lietuvoje ir virejai.o uk tie virejai ir kepa bulves:DDDDDDDD NU BET DAUGUMA TOKIU.ir tai jus patys gerai zinoti kokie cia virejai ir kiek ju daug anglijoje:DDDDDDDDD
koks skirtumas ka zmogus veikia, svarbu, kad turi noro dalyvauti. saunuolis jis. idomu kuo pats, komentatoriu -komentatorius, kausas uzsiima gyvenime - itariu, kad dirba sekretore:))
negi jus galvojate kadtas vyrejas yra profesionalus?nebejuokinkit:DDDDDDDDD JIS TIKRIAISIA VIREJO DARBA GAVO BES KITO NERADO O LIETUVOJE JO NIEKAS KAIP VIREJO NEPRIIMTU tegul paraso tada ka jis baiges yra ir kur anksciau yra dirbes paziuresim kas per virejas:DDDDD eilinis zmogus kuris isidarbino vireju o gal indu ploveju o gal tik bulviu skuteju o cia giriasi kad virejas.juk visi kas dirba juodus darbus uk giriasi kad sedi ofisuose ir tik dirba su poperiais:ddddddDDDDDDD
virejas gali sugaisti daugiau nei dvi valandas gamindamas lasisa 4 zmonems?Lekstes perkrautos,uzkandis ir pagr.patiekalas kartojasi.Tokiu stalo serviravimu parodyta nepagarba sveciams,taip serviruoti galima uzsukus netiketam sveciui.Lieka tik pasidziaugti,kad''dalyvauja jaunas vyrukas,nepabuges mesti virejo pirstine''
redakcija mano momentarus salina:DDDDDDDD nu idijotai:)))))))))
mes manom, kad cia sou, bet tau su tavo kiekiu smegenu - tikrai neaisku kas prisisapnavo:)
virejas negali negerai daryt valgyt. kitu atveju jis butu virejes be darbo :)
negali ir virejas dalyvaut,juk ju visokiu buna ir prastai daranciu valgi ir labai gerai..
pritariu yra nesazininga is jo puses juk jis tai virejas!!!
Siulau nekreipti demesio i kaskokio Kauso komentarus, nes jis taip ir pasiraso, kad yra kausas... Juk ant ligoniu nepykstama, jiems reikia duoti kelia, kaip ir tiems...d... suprantat gi. Lai jis taskosi savo nenulaikomom seilem, reik tik ji uzjaust, paguost ir ciulptuka iduot i burnyte pries miega... O sou dalyviams linkiu sekmes!
nu ka runkeliai patinka runkelis sou cirkinis?
tai gi jo toks darbas, valgyt gamint :)
Mano nuomone Andrius galėjo dar ne tokį kulinariį šedevrą pagaminti, nors ir šitas patiekalas buvo, tikrai neperdaug paprastas. Kadangi jį pats pažįstu, tai galiu pridurti, kad jei nei drąsos, nei išmonės netrūksta tikrai :D
niekada neuzsisakyciau salmono starteriui ir pagrindiniam patiekalui.
virejas? maniau megejai varzosi
tik del tulpes nepritariu, nuotraukoje gali atrodyti geltoni lapai, o is tikruje ne. bet viena tulpe skurdoka, reiktu tada dar kazkokio akcento. desertas tiko prie tulpes :)
Idijotiski komentarai
Andrius - virejas? Tada jis ne tokiame konkurse turetu dalyvauti...Jam deretu varzytis tarp VIREJU. Antra, manau, kad meniu per daug lasisos (sviestas sviestuotas), trecia, tulpes net ziedas geltonas, bet ir lapai pagelte :(
Keista skaityti, kad ji jau skelbiate nugaletoju...As dar palauksiu, ka parodys kiti dalyviai...Tai, kad jis vyrukas (nors ir saunus), man nera nugaletojo kriterijus ;)
matai ka daro tavo smegeninei tos keptos bulves,ten jau nebesmegenys,o bulviu piure....
o kodel jus visi mano komentarus komentuojate????????:DDDDDD TIKRIAUSIAI TEISYBE SAKAU
tu tikras kvailelis, garbes zodis, sitas tavo komentaras visai i lankas....Galetum bent plokstele pasikeisti retkarciais, zinai.. kad bent savo siokia tokia erudicija parodytum, jei jos liko nuo statybu ;)
ko man pavideti kad jis esti gamina?man jei reikia pavalgyti as restoranuose pavalgau turiu rimtesniu uzsieminmu nei edalo gaminimas ir sukiuojimasis virtuveje.
Visi dalyviai saunuoliai. Juk reikia moket (bent jau siek tiek) virti, kepti, reikia drasos, noro, laiko. Zaviuosi, kad visi dalyviai ta turi, o svarbiausia- nora. Visiems sekmes. Manau, kad jie visi nugaletojai.
is andriuko reikia pasimokinti,tikras saunuolis.
tik nesakyk,kad nepavydi,kad sitaip vyrukas sugeba-o jis saunuolis,turbut apie tave to nepasakysi,tik bulves kept temoki..pfe,kaip graudu
sveikinu Andriau saunuolis,tikrai su geru pavydu sakau , kas dabar labai reta siais laikais kazkur dalyvauti ,nes daug kas sedi tik ,,pabe'' ir nieko nenori ,o tam kad dalyvauti reikia tureti drasos, pasitikejimo savim ir savotiskai metei sau isuki ,as tau linkiu sekmes ir netgi noriu kad tu laimetum:)) linkiu tau parodyti savo unikaluma ,iveikti kliutis ir LAIMETI:)))
nu ka runkeliai bulves nuskustos keptuve ant vyrikles degtine jau atsaldyta pradedame!!!!!!!!!
tikrai berniukas parode kaip reikia virti. saunuolis.
sveikintina!Galejo ir mano brolis dalyvaut,visokio velnio susigalvoja jisai,kaip mus nustebint savo kulinarija.sako.ka as ten vienas tarp bobeliu,o cia prasau-vyrukas yra...ech,nu gal dar bus kada,stumte stumsim ji dalyvaut..o siaip tai ,sekmes dalyviams!
Na va, berniukas parodys, kaip reikia virti ir t.t.