Karštuose gėrimuose JK aptiko šokiruojantį kiekį cukraus - Anglija.lt
 

Karštuose gėrimuose JK aptiko šokiruojantį kiekį cukraus 

Didžiosios Britanijos kavinėse parduodamų karštų gėrimų sudėtyje esantis cukraus kiekis yra šokiruojantis, atskleidė už mažesnį cukraus suvartojimą kovojanti grupė.

„Action on Sugar“ išanalizavo 131 karšto gėrimo sudėtį ir nustatė, kad trečdalyje gėrimų cukraus yra tiek pat, kiek ir „Coca Cola“ ar „Pepsi“ skardinėje, kurioje būna 9 arbatiniai šaukšteliai cukraus.

Tyrimo metu taip pat buvo nustatyta, kad kai kuriais blogiausiais atvejais gėrimuose buvo 20 ar net daugiau arbatinių šaukštelių cukraus.

Kavinių tinklai „Starbucks“ ir „Costa“ teigia esantys įsipareigoję sumažinti cukraus kiekį savo parduodamuose gėrimuose.

Tyrimo metu daugiausia buvo analizuojama įvairių vadinamųjų skoninių kavų, karštų vaisinių gėrimų ir karšto šokolado sudėtis. Buvo nustatyta, kad 98-iuose proc. gėrimų cukraus kiekis yra per didelis.

„Tokie karšti paskaninti gėrimai turėtų būti vartojami labai retai, o ne kasdien, – sakė „Action on Sugar“ atstovė Kawther Hashem. – Juose yra neįtikėtinas kiekis cukraus ir kalorijų. Ir dar labai dažnai kartu su jais valgomas koks nors saldėsis.“

Didžiosios Britanijos kavinėse parduodamų karštų gėrimų sudėtyje esantis cukraus kiekis yra šokiruojantis, atskleidė už mažesnį cukraus suvartojimą kovojanti grupė.

„Action on Sugar“ išanalizavo 131 karšto gėrimo sudėtį ir nustatė, kad trečdalyje gėrimų cukraus yra tiek pat, kiek ir „Coca Cola“ ar „Pepsi“ skardinėje, kurioje būna 9 arbatiniai šaukšteliai cukraus.

Tyrimo metu taip pat buvo nustatyta, kad kai kuriais blogiausiais atvejais gėrimuose buvo 20 ar net daugiau arbatinių šaukštelių cukraus.

Kavinių tinklai „Starbucks“ ir „Costa“ teigia esantys įsipareigoję sumažinti cukraus kiekį savo parduodamuose gėrimuose.

Tyrimo metu daugiausia buvo analizuojama įvairių vadinamųjų skoninių kavų, karštų vaisinių gėrimų ir karšto šokolado sudėtis. Buvo nustatyta, kad 98-iuose proc. gėrimų cukraus kiekis yra per didelis.

„Tokie karšti paskaninti gėrimai turėtų būti vartojami labai retai, o ne kasdien, – sakė „Action on Sugar“ atstovė Kawther Hashem. – Juose yra neįtikėtinas kiekis cukraus ir kalorijų. Ir dar labai dažnai kartu su jais valgomas koks nors saldėsis.“

 (Komentarų: 0)

Susiję straipsniai:

Susiję straipsniai: