Jungtinėje Karalystėje kuriama sveikesnė balta duona - Anglija.lt
 

Jungtinėje Karalystėje kuriama sveikesnė balta duona 

Jungtinės Karalystės mokslininkai bando sukurti naują duonos rūšį, kuri būtų tokia pat sveika, kaip ir rupių miltų, bet atrodytų ir pasižymėtų tokiu pat skoniu, kaip balta duona.

Projektą, skirtą baltos duonos mėgėjams, finansavo vyriausybė, siekiant pagerinti JK maisto naudą sveikatai. Tyrėjai planuoja į duonos mišinį pridėti nedidelį kiekį žirnių, pupelių ir javų, taip pat sėlenų ir kviečių gemalų, kurie paprastai pašalinami iš baltųjų miltų.

Duonos gamintojai anksčiau stengėsi, kad baltų miltų kepiniai būtų sveikesni, į miltus įmaišydavo sėlenų, tačiau jų klientams nepatiko skonis ir tekstūra. Tyrimo projektas vis dar yra pradiniame etape.

Dr. Catherine Howarth iš Aberystwyth universiteto, kuri yra viena iš bandymo lyderių, sakė, kad mokslininkai pradėjo analizuoti baltų miltų cheminę sudėtį. Ji teigė, kad maistinės vertės padidinimas iki pilno grūdo duonos lygio išlaikant baltos duonos skonį ir pojūtį yra subtilus.

Jungtinės Karalystės mokslininkai bando sukurti naują duonos rūšį, kuri būtų tokia pat sveika, kaip ir rupių miltų, bet atrodytų ir pasižymėtų tokiu pat skoniu, kaip balta duona.

Projektą, skirtą baltos duonos mėgėjams, finansavo vyriausybė, siekiant pagerinti JK maisto naudą sveikatai. Tyrėjai planuoja į duonos mišinį pridėti nedidelį kiekį žirnių, pupelių ir javų, taip pat sėlenų ir kviečių gemalų, kurie paprastai pašalinami iš baltųjų miltų.

Duonos gamintojai anksčiau stengėsi, kad baltų miltų kepiniai būtų sveikesni, į miltus įmaišydavo sėlenų, tačiau jų klientams nepatiko skonis ir tekstūra. Tyrimo projektas vis dar yra pradiniame etape.

Dr. Catherine Howarth iš Aberystwyth universiteto, kuri yra viena iš bandymo lyderių, sakė, kad mokslininkai pradėjo analizuoti baltų miltų cheminę sudėtį. Ji teigė, kad maistinės vertės padidinimas iki pilno grūdo duonos lygio išlaikant baltos duonos skonį ir pojūtį yra subtilus.

 (Komentarų: 0)

Susiję straipsniai:

Susiję straipsniai: