Krizė privertė britus valgyti saldžiau ir riebiau - Anglija.lt
 

Krizė privertė britus valgyti saldžiau ir riebiau 

Krizė privertė Jungtinės Karalystės gyventojus rinktis pigesnį, riebesnį ir saldesnį maistą, teigia ekonomistai. Augančios kainos ir mažėjančios pajamos privertė žmones valgyti mažiau šviežių vaisių ir daržovių bei rinktis maistą, kuriame yra daugiau prisotintų riebalų ir cukraus, teigia Finansinių tyrimų instituto specialistai.

Jų teigimu, augančios kainos labiausiai smogė šeimoms su mažais vaikais ir pensininkams. Statistika rodo, kad 2005-2007 metais vidutinį statistinė šeima maistui vienam suaugusiam žmogui per mėnesį išleido 102 svarus sterlingų. Tačiau prasidėjus krizei ši suma sumažėjo keturiais svarais (3,9 proc.), o 2010-2012 metais – 8,70 svaro sterlingų (8,5 proc.). Per šį laikotarpį suvartojamo maisto kokybė sumažėjo.

„Per krizę žmonės į augančias maisto produktų kainas sureagavo imdami vartoti prastesnės kokybės maistą. Imta mažiau valgyti vaisių ir daržovių ir pradėta daugiau valgyti perdirbto maisto, kuriame yra daug prisotintų riebalų ir cukraus“, – sakė Finansinių tyrimų instituto ekonomistė Kate Smith.

Krizė privertė Jungtinės Karalystės gyventojus rinktis pigesnį, riebesnį ir saldesnį maistą, teigia ekonomistai. Augančios kainos ir mažėjančios pajamos privertė žmones valgyti mažiau šviežių vaisių ir daržovių bei rinktis maistą, kuriame yra daugiau prisotintų riebalų ir cukraus, teigia Finansinių tyrimų instituto specialistai.

Jų teigimu, augančios kainos labiausiai smogė šeimoms su mažais vaikais ir pensininkams. Statistika rodo, kad 2005-2007 metais vidutinį statistinė šeima maistui vienam suaugusiam žmogui per mėnesį išleido 102 svarus sterlingų. Tačiau prasidėjus krizei ši suma sumažėjo keturiais svarais (3,9 proc.), o 2010-2012 metais – 8,70 svaro sterlingų (8,5 proc.). Per šį laikotarpį suvartojamo maisto kokybė sumažėjo.

„Per krizę žmonės į augančias maisto produktų kainas sureagavo imdami vartoti prastesnės kokybės maistą. Imta mažiau valgyti vaisių ir daržovių ir pradėta daugiau valgyti perdirbto maisto, kuriame yra daug prisotintų riebalų ir cukraus“, – sakė Finansinių tyrimų instituto ekonomistė Kate Smith.

 (Komentarų: 3)

Susiję straipsniai:

Susiję straipsniai: