Kavinėse smarkiai ima trūkti profesionalių darbuotojų, kurie išvyksta uždarbiauti į užsienį, o juos pakeičia patirties neturinti pamaina.
Be to, lietuviai verslininkai nuo seno negaili pinigų kavinės interjerui ar naujiems baldams, tačiau linkę taupyti geresnės virtuvės įrangos, didesnių algų geriems specialistams ar kokybiško maisto sąskaita.
Todėl atėjęs į iš pirmo žvilgsnio į prabangiai įrengtą kavinę nebūtinai gausite skanaus ir kokybiško maisto.
Pasenę, jau gendantys maisto produktai, kartu laikomi žali ir pagaminti patiekalai, netvarka ir nešvara, higienos nesilaikymas gaminant patiekalus - dėl tokių ir kitų priežasčių vien per birželį maisto inspektoriai sustabdė net keturių uostamiesčio maitinimo įstaigų veiklą, kol nebus pašalinti trūkumai.
Birželį į maisto inspektorių akiratį pateko viena miesto kepykla-parduotuvė, kurioje aptikta aibė pažeidimų. Maisto tvarkymo patalpos, įrengimai ir inventorius buvo nešvarūs, patalpose rasta daug pašalinių daiktų. Plautuvės buvo užsikimšusios, jose kaupėsi vanduo.
Dar vieno skundo maisto inspektoriai sulaukė iš vienoje lauko užkandinėje kebabų suvalgiusios šeimynos. Žmonės skundėsi, jog suvalgę kebabų su vištiena po kelių valandų pasijuto blogai: pradėjo vemti ir viduriuoti, pakilo temperatūra. Kreipėsi į šeimos gydytoją, kuri paskyrė gydymą.
Pasak Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko Antano Baužos, vienoje iš patikrintų kavinių miesto centre virtuvės darbuotojai nebuvo paruošti darbui pagal geros higienos praktikos taisykles, neturėjo specialių darbo rūbų, nepateikė higienos žinių ir medicininės apžiūros pažymėjimų.
Pasak A. Baužos, kavinėje valgydami žmonės turėtų nebijoti klausti, kokia patiekalo sudėtis, kas produktų tiekėjai. Jei darbuotojai aiškiai atsakys į šiuos klausimus, galima tikėtis ir geros kokybės maisto patiekalų.
Prastėjančią padėtį uostamiesčio viešojo maitinimo įstaigose rodo ir tas faktas, jog šiemet per pirmąjį pusmetį gauta daugiau vartotojų skundų negu pernai tuo pačiu metu.
Komentarai
Oj, tai visi, esantys Lietuvoje, uzdirba minimuma? Tikrai-tikrai?:) Kazkodel mano statistika kitokia... Na, gal del to, kad mano visi draugai gyvena ir dirba didesniuose Lietuvos miestuose. Bet kas gyvena Vilniuje, Klaipedoje, Kaune tikrai nereikia verkt del mazu algu. Jeigu esi normalus darbuotojas, situose miestuose tikrai galima uzsidirbt normaliai.
Mes visi kazka MOKAM, bet faktas tas, kad Lt darbdaviams i tai nusispjaut, jie nori sutaupyti ir jie puikiai zino, kad jei ne vienas, tai kitas eis dirbti uz minimuma, nes Lt su darbais s..das, o valgyt norisi! O kas nenori dirbti uz minimuma, tas jau seniai isvaziavo...
Pirmus 6 men gavau minimuma pasibaigiau po 2 metu GCSE aukstais balais tj db algele 550 svaru savaitei
pvz JK daug atvykusiu zmoniu turinciu aukstojo diplomus irgi gauna minimuma,taip kad nera ko stebetis del Lietuvos.Bet tokiems laukinio kapitalizmo atstovams kaip vilniaus prekyba,tai nedirbciau net uz neminimuma.Juk svarbu ir kokia atmosfera darbe,oten kosmaras kaip isnaudojami zmones....
O kur 2ame komentare raso apie mokslus??? As tai suprantu ta "kas mokesi" - kas mokesi kazka daryt, t.y. dabar kazka MOKA. O tie kas kazka moka - nesvarbu ka: ar programuot, ar muryt, ar manikiura daryt:) - tikrai ne minimuma uzdirba.
Prajuokinai su savo "mokslais". Kazkodel tokiu "mokslininku" pilna darbo birza, kuri siulo jiems darba uz minimuma, ir tampa "mokslininkai" juodadarbiais. O esme, tamsta, ne moksluose
"beveik visur" juodadarbiams. O kas mokesi, tas normaliau gauna, jau tikrai ne minimuma.
Nesamoningas straipsnis...Lietuvoje beveik visur minumuma moka, ne tik tai kavinese..