Nuo šiol Morrisons pieno galiojimo datą pakeis į „uostymo testą” - Anglija.lt
 

Nuo šiol Morrisons pieno galiojimo datą pakeis į „uostymo testą” 

Mokslininkai teigia, kad dauguma prekybos centrų prideda didelę „naudojimo iki“ datų maržą, nes baiminasi, kad klientai, retai apsinuodiję maistu, bus paduoti į teismą.

Ianas Goode'as, vyresnysis „Morrisons“ pieno pirkėjas, sakė: „Pieno švaistymas reiškia, kad mūsų ūkininkų pastangos yra švaistomos ir į atmosferą išmetama nereikalinga anglis.

„Geros kokybės, gerai laikomas pienas po įprasto tinkamumo vartoti termino galioja kelias dienas – ir manome, kad jį reikia suvartoti, o ne pilti į kriauklę.

„Taigi, šiandien žengiame drąsų žingsnį ir prašome klientų nuspręsti, ar jų pienas vis dar tinkamas gerti.

„Kartos iki mūsų visada naudojo uostymo testą – ir aš tikiu, kad mes taip pat galime“.

Specialistai įspėja vartotojus negerti pieno su akivaizdžiai nemalonu kvapu.

Tais atvejais, kai sunku nustatyti pagal kvapą, pienas gali būti tiriamas, ar nėra gumulėlių ar šiek tiek pageltęs.

Per didelį rūgštingumą taip pat galima aptikti kaitinant stiklinę mikrobangų krosnyje 30–60 laipsnių arba įpilant purslų į karštą vandenį, tada jį sukant ir tikrinant, ar jis nėra gumbuotas ar lipnus.

Užpylus kelis lašus ant arbatinio šaukštelio šviežios kepimo sodos, taip pat gali reikšti rūgštingumą, jei ji burbuliuoja. Kepimo soda paprastai nereaguoja į šviežią pieną.

Marcusas Goveris iš Wrap sakė: „Džiaugiuosi, kad Morrisons yra pirmasis JK prekybos centras, žengęs šį svarbų žingsnį, kad padėtų sumažinti buitinių maisto švaistymą – tai rodo tikrą lyderystę ir tikimės, kad daugiau mažmenininkų peržiūrės datos etiketes ant savo gaminių ir imsis veiksmas.'

Maisto standartų agentūros atstovas sakė, kad etiketės „geriausias iki“ pakanka pienui, tačiau ne visiems maisto produktams ar gėrimams.

Mokslininkai teigia, kad dauguma prekybos centrų prideda didelę „naudojimo iki“ datų maržą, nes baiminasi, kad klientai, retai apsinuodiję maistu, bus paduoti į teismą.

Ianas Goode'as, vyresnysis „Morrisons“ pieno pirkėjas, sakė: „Pieno švaistymas reiškia, kad mūsų ūkininkų pastangos yra švaistomos ir į atmosferą išmetama nereikalinga anglis.

„Geros kokybės, gerai laikomas pienas po įprasto tinkamumo vartoti termino galioja kelias dienas – ir manome, kad jį reikia suvartoti, o ne pilti į kriauklę.

„Taigi, šiandien žengiame drąsų žingsnį ir prašome klientų nuspręsti, ar jų pienas vis dar tinkamas gerti.

„Kartos iki mūsų visada naudojo uostymo testą – ir aš tikiu, kad mes taip pat galime“.

Specialistai įspėja vartotojus negerti pieno su akivaizdžiai nemalonu kvapu.

Tais atvejais, kai sunku nustatyti pagal kvapą, pienas gali būti tiriamas, ar nėra gumulėlių ar šiek tiek pageltęs.

Per didelį rūgštingumą taip pat galima aptikti kaitinant stiklinę mikrobangų krosnyje 30–60 laipsnių arba įpilant purslų į karštą vandenį, tada jį sukant ir tikrinant, ar jis nėra gumbuotas ar lipnus.

Užpylus kelis lašus ant arbatinio šaukštelio šviežios kepimo sodos, taip pat gali reikšti rūgštingumą, jei ji burbuliuoja. Kepimo soda paprastai nereaguoja į šviežią pieną.

Marcusas Goveris iš Wrap sakė: „Džiaugiuosi, kad Morrisons yra pirmasis JK prekybos centras, žengęs šį svarbų žingsnį, kad padėtų sumažinti buitinių maisto švaistymą – tai rodo tikrą lyderystę ir tikimės, kad daugiau mažmenininkų peržiūrės datos etiketes ant savo gaminių ir imsis veiksmas.'

Maisto standartų agentūros atstovas sakė, kad etiketės „geriausias iki“ pakanka pienui, tačiau ne visiems maisto produktams ar gėrimams.

 (Komentarų: 0)

Susiję straipsniai:

Susiję straipsniai: