JK „amžinųjų chemikalų“ aptikta daugiau nei pusėje maisto ir gėrimų - Anglija.lt
 

JK „amžinųjų chemikalų“ aptikta daugiau nei pusėje maisto ir gėrimų 

PRiF ataskaitoje teigiama, kad 56,4 proc. tirtų mėginių buvo rasta tiriamų pesticidų likučių, tačiau jie neviršijo teisės aktais nustatytos didžiausios leistinos likučių koncentracijos (DLK) maisto produktuose.

Tuo tarpu 1,8 proc. mėginių pesticidų likučiai viršijo šį teisės aktais nustatytą lygį.

„Pan UK“, kuri analizavo tyrimų rezultatus, nustatė, kad 61 proc. iš 109 vynuogių mėginių buvo rasta PFAS, 56 proc. iš 121 vyšnių mėginio, 42 proc. iš 96 špinatų mėginių ir 38 proc. iš 96 pomidorų mėginių.

„Pan UK“ atstovas Nickas Mole'as teigė, kad PFAS pesticidai yra „visiškai nereikalingi auginant maistą“, ir paragino vyriausybę uždrausti 25 šiuo metu naudojamus pesticidus.

„Atsižvelgiant į vis daugiau įrodymų, kad PFAS sukelia rimtas ligas, tokias kaip vėžys, labai neramu, kad Jungtinės Karalystės vartotojams nepaliekama kito pasirinkimo, kaip tik vartoti šias chemines medžiagas, kurių dalis gali likti jų organizme dar ilgai ateityje, – sakė jis. – Turime skubiai geriau suprasti, kokią riziką sveikatai kelia šių „amžinųjų chemikalų“ vartojimas, ir padaryti viską, ką galime, kad jos nepatektų į maisto grandinę.“

PRiF ataskaitoje teigiama, kad 56,4 proc. tirtų mėginių buvo rasta tiriamų pesticidų likučių, tačiau jie neviršijo teisės aktais nustatytos didžiausios leistinos likučių koncentracijos (DLK) maisto produktuose.

Tuo tarpu 1,8 proc. mėginių pesticidų likučiai viršijo šį teisės aktais nustatytą lygį.

„Pan UK“, kuri analizavo tyrimų rezultatus, nustatė, kad 61 proc. iš 109 vynuogių mėginių buvo rasta PFAS, 56 proc. iš 121 vyšnių mėginio, 42 proc. iš 96 špinatų mėginių ir 38 proc. iš 96 pomidorų mėginių.

„Pan UK“ atstovas Nickas Mole'as teigė, kad PFAS pesticidai yra „visiškai nereikalingi auginant maistą“, ir paragino vyriausybę uždrausti 25 šiuo metu naudojamus pesticidus.

„Atsižvelgiant į vis daugiau įrodymų, kad PFAS sukelia rimtas ligas, tokias kaip vėžys, labai neramu, kad Jungtinės Karalystės vartotojams nepaliekama kito pasirinkimo, kaip tik vartoti šias chemines medžiagas, kurių dalis gali likti jų organizme dar ilgai ateityje, – sakė jis. – Turime skubiai geriau suprasti, kokią riziką sveikatai kelia šių „amžinųjų chemikalų“ vartojimas, ir padaryti viską, ką galime, kad jos nepatektų į maisto grandinę.“

 (Komentarų: 0)

Susiję straipsniai:

Susiję straipsniai: