Pasidomėjo, kuo JK gyventojai iš tiesų gardina maistą - Anglija.lt
 

Pasidomėjo, kuo JK gyventojai iš tiesų gardina maistą 

Jungtinės Karalystės vartotojų teisių gynėjai susidomėjo šalyje parduodamais prieskoniais, kurių prekybą vadina dar vienu „su maistu susijusiu sukčiavimo atveju“.

Šiuo atveju vartotojų teises ginančios organizacijos „Which?“ užsakymu atliktas tyrimas parodė, kad iš 78 džiovinto raudonėlio mėginių, devyniolikoje buvo rasta alyvmedžio ar mirtos lapų. Kai kuriais atvejais raudonėlis sudarė mažiau nei trečdalį prieskonių. Kituose raudonėlio buvo 30-70 proc.

„Būtina geresnė kontrolė. Akivaizdu, kad atskleidėme rimtą problemą ir tokių problemų gali būti ir su kitais prieskoniais, kurie atgabenami į Britaniją“, – sakė Pasaulinio maisto saugos instituto profesorius Chrisas Elliotas, kuris vadovavo minėtam tyrimui, kurio metu buvo tirti JK ir Airijoje parduotuvėse ir internetu parduodamas džiovintas raudonėlis.

Panašūs atvejai Britanijoje fiksuojami ne pirmą karą. 2013 metais šalyje buvo kilęs vadinamasis arklienos skandalas, kuomet buvo išsiaiškinta, kad šalyje buvo prekiauta mėsos produktais, kuriuose buvo rasta arklienos.

O praėjusiais metais „Which?“ taip pat atliko tyrimą, kuris parodė, kad 40-yje procentų „ėrienos“ patiekalų, gaminamų greitojo maitinimo įstaigose išsinešti, iš tiesų buvo kitokia mėsa. O kas šeštoje „fish and chips“ porcijoje iš tiesų buvo kita žuvis nei buvo oficialiai teigiama.

Jungtinės Karalystės vartotojų teisių gynėjai susidomėjo šalyje parduodamais prieskoniais, kurių prekybą vadina dar vienu „su maistu susijusiu sukčiavimo atveju“.

Šiuo atveju vartotojų teises ginančios organizacijos „Which?“ užsakymu atliktas tyrimas parodė, kad iš 78 džiovinto raudonėlio mėginių, devyniolikoje buvo rasta alyvmedžio ar mirtos lapų. Kai kuriais atvejais raudonėlis sudarė mažiau nei trečdalį prieskonių. Kituose raudonėlio buvo 30-70 proc.

„Būtina geresnė kontrolė. Akivaizdu, kad atskleidėme rimtą problemą ir tokių problemų gali būti ir su kitais prieskoniais, kurie atgabenami į Britaniją“, – sakė Pasaulinio maisto saugos instituto profesorius Chrisas Elliotas, kuris vadovavo minėtam tyrimui, kurio metu buvo tirti JK ir Airijoje parduotuvėse ir internetu parduodamas džiovintas raudonėlis.

Panašūs atvejai Britanijoje fiksuojami ne pirmą karą. 2013 metais šalyje buvo kilęs vadinamasis arklienos skandalas, kuomet buvo išsiaiškinta, kad šalyje buvo prekiauta mėsos produktais, kuriuose buvo rasta arklienos.

O praėjusiais metais „Which?“ taip pat atliko tyrimą, kuris parodė, kad 40-yje procentų „ėrienos“ patiekalų, gaminamų greitojo maitinimo įstaigose išsinešti, iš tiesų buvo kitokia mėsa. O kas šeštoje „fish and chips“ porcijoje iš tiesų buvo kita žuvis nei buvo oficialiai teigiama.

 (Komentarų: 2)

Susiję straipsniai:

Susiję straipsniai: