Škotijoje į miltus ketinama papildomai dėti folio rūgšties - Anglija.lt
 

Škotijoje į miltus ketinama papildomai dėti folio rūgšties 

Škotijoje svarstoma miltus praturtinti folio rūgštimi nerimaujant dėl galimo apsigimimų skaičiaus augimo. Tačiau Londono valdžia sprendimą dėl šio klausimo vilkina.

Visgi manoma, kad Škotijai priėmus sprendimą į miltus ir jų gaminius dėti folio rūgšties, toks sprendimas būtų priimtas ir Jungtinės Karalystės mastu, nes tai būtų paprasčiausias sprendimas kepykloms.

Folio rūgštis yra labai svarbi užkertant kelia įvairiems nervinio vamzdelio defektams, kaip, pavyzdžiui, spina bifida (įskilasis stuburas) – įgimtiems stuburo slankstelių lankų defektams. Tačiau 85-ių proc. moterų organizme folio rūgšties trūksta.

Britų vyriausybės patarėjai rekomenduoja papildomai dėti folio rūgšties į miltus ateinančių 16 metų, tačiau JK sveikatos departamentas „vis dar svarsto šį klausimą“.

O tuo tarpu kai kurie maisto gamintojai prie numatomą grūdų praturtinimą folio rūgštimi sumažino jos kiekį kituose maisto produktuose, kaip pavyzdžiui, dribsniuose.

Škotijos vyriausybė norėtų, kad sprendimas dėl folio rūgšties būtų priimtas JK mastu, tačiau yra vis labiau nepatenkinta pažangos stoka šiuo klausimu. Škotų valdžia ypač nerimauja dėl nepakankamo suvartojamo folio rūgties kiekio vargingesnėse bendruomenėse, kur neplanuotų nėštumų įvyksta daugiau.

Tiesa, kai kurie ekspertai baiminasi, kad praturtinus miltus folio rūgtimi kai kurie žmonės jos gaus per daug, nes gamintojai savanoriškai papildomai deda jos į kai kuriuose produktus, įskaitant užtepėles ir sausus pusryčius.

Škotijoje svarstoma miltus praturtinti folio rūgštimi nerimaujant dėl galimo apsigimimų skaičiaus augimo. Tačiau Londono valdžia sprendimą dėl šio klausimo vilkina.

Visgi manoma, kad Škotijai priėmus sprendimą į miltus ir jų gaminius dėti folio rūgšties, toks sprendimas būtų priimtas ir Jungtinės Karalystės mastu, nes tai būtų paprasčiausias sprendimas kepykloms.

Folio rūgštis yra labai svarbi užkertant kelia įvairiems nervinio vamzdelio defektams, kaip, pavyzdžiui, spina bifida (įskilasis stuburas) – įgimtiems stuburo slankstelių lankų defektams. Tačiau 85-ių proc. moterų organizme folio rūgšties trūksta.

Britų vyriausybės patarėjai rekomenduoja papildomai dėti folio rūgšties į miltus ateinančių 16 metų, tačiau JK sveikatos departamentas „vis dar svarsto šį klausimą“.

O tuo tarpu kai kurie maisto gamintojai prie numatomą grūdų praturtinimą folio rūgštimi sumažino jos kiekį kituose maisto produktuose, kaip pavyzdžiui, dribsniuose.

Škotijos vyriausybė norėtų, kad sprendimas dėl folio rūgšties būtų priimtas JK mastu, tačiau yra vis labiau nepatenkinta pažangos stoka šiuo klausimu. Škotų valdžia ypač nerimauja dėl nepakankamo suvartojamo folio rūgties kiekio vargingesnėse bendruomenėse, kur neplanuotų nėštumų įvyksta daugiau.

Tiesa, kai kurie ekspertai baiminasi, kad praturtinus miltus folio rūgtimi kai kurie žmonės jos gaus per daug, nes gamintojai savanoriškai papildomai deda jos į kai kuriuose produktus, įskaitant užtepėles ir sausus pusryčius.

 (Komentarų: 2)

Susiję straipsniai:

Susiję straipsniai: