Blyninę Kaune atidaręs reemigrantas M.Bauševičius: įgyvendinau svajonę - Anglija.lt
 

Blyninę Kaune atidaręs reemigrantas M.Bauševičius: įgyvendinau svajonę 

Kavinės „Blynčius“ įkūrėjas Martynas Bauševičius dar visai neseniai gyveno Anglijoje. Į Lietuvą sugrįžau dėl svajonės įkurti blyninę, sakė vyras. Prieš mėnesį Kaune, Laisvės alėjoje, atidarytoje blyninėje prekiaujama daugiau nei 20 rūšių blynais ir sriubomis.

Viduryje darbo dienos blyninė sausakimša. Žmonių tiek, kad suktis virtuvėje ir prie staliukų, paduodant užsakymus bei nunešant nešvarius indus, tenka ne tik keturiems darbuotojams, bet ir pačiam M.Bauševičiui.

„Per pietus visada taip“, – šypteli pagavęs klausiamą žvilgsnį. Vis dėlto kavinę jis dar vadina svylančiu blynu: „Stebime savo klientus, žiūrime, kas jiems patinka, o kas ne. Pagal tai keičiame meniu. Svarbiausias tikslas – surinkti pakankamai žmonių ne per pietus, bet iš ryto ir vakarais. Alkoholiu neprekiaujame, todėl tai padaryti sudėtinga. Tačiau mes žinome, ką darome“, – tikino dėl blyninės įkūrimo į Lietuvą sugrįžęs vyras.

„Mes“ – tai M.Bauševičius ir „slaptasis“ partneris. Jis – žmogus, versle turintis kur kas daugiau patirties nei M.Bauševičius. Tačiau nenori viešintis.

„Jei ne draugas, nežinau, kaip būčiau atidaręs blyninę. Daug biurokratizmo“, – neslėpė pašnekovas.

Vis dėlto sunkiausia buvo įveikti ne biurokratus, bet įtikinti patalpų, kuriose dabar veikia „Blynčius“, savininką jas išnuomoti. Derybos užtruko beveik pusmetį.

Blynai – ne tik pusryčiams

Daugumai mūsų blynai siejasi su pusryčiais, ypač – namuose. Tačiau blyninės „Blynčius“ įkūrėjas norėtų sugriauti šį stereotipą. Blynai – maistas ne tik pusryčiams, sakė M.Bauševičius. Tai – sotus patiekalas, ypač, jei pasirenkamas kaloringesnis įdaras.

Meniu, kurį kavinei sudarė restorano „Pompėja“ šefas Dalius Dzenkauskas, yra pasiūlymų visiems skoniams: norite saldžių – užsisakykite čirvinių blynų su uogiene, šokoladu ar „Nutella“ kremu, sūrių – paragaukite lietinių su mėsa ir sūriu. Ieškote pikantiško skonio – yra blynų su kriaušėmis, pelėsiniu sūriu bruknių padaže.

„Populiariausias blynas, kurio baigiantis dienai jau nebeturime, yra vadinamasis „žalias blynas“ su špinatais, lašiša ir varške. Sunku pasakyti, kodėl, tačiau jį mėgsta visi – studentai, vaikai ir vyresni pirkėjai“, – sakė M.Bauševičiaus.

Iš blyninės meniu jau išimti ir keletas nepasiteisinusių varaintų. Pavyzdžiui, kauniečių nemėgtas blynas su kiaušiniu, kuris buvo vienas skaniausių pačiam kavinės įkūrėjui.

Pirmasis greitojo maisto blynų restoranas Lietuvoje

Idėją atidaryti blyninę jos savininkai atsivežė iš svetur – gyvendami užsienyje abu tyrinėjo rinką ir ieškojo, ką galėtų pasiūlyti Lietuvai.

Taip vieną dieną kilo mintis įkurti greito maisto blyninę. Jos koncepcija panaši į kitų greito maisto restoranų – pasiūlyti pirkėjui maisto paketus už patrauklią kainą ir greit. Pavalgyti kavinėje „Blynčius“ iš tiesų galima greitai – porciją blynų ir sriubą bei gėrimą (toks dienos pasiūlymas) galima gauti ir suvalgyti per 15 minučių.

Šią vietą pamėgo studentai – tarp jų populiariausias blynas su pieniška dešrele. Papietauti čia užsuka ir Laisvės alėjoje ir aplink ją esančių biurų darbuotojai.

Pastariesiems blyninės įkūrėjas žada pasiūlyti patogią paslaugą – į biurus atneš dar šiltų blynų ir sriubos.

„Kol kas neturime transporto. Vasarą greičiausiai maistą nešiotume pėsčiomis arba išvežiotume dviračiu. Aišku, tokiu atveju aptarnaujamas atstumas nebūtų didelis. Tačiau, neabejoju, kad aplink dirbantiems žmonėms patiktų“, – sakė M.Bauševičius.

Blyninės patiekalus pirkėjai gali valgyti ne tik kavinėje, bet ir neštis kitur. Tačiau tai turi padaryti patys.

Tiki Laisvės alėjos renesansu

Nesu verslininkas, – tikina pašnekovas, paklaustas apie verslo pradžią. Blyninė – jo svajonė, į kurią nėrė neturėdamas jokios patirties versle. Todėl netikėtumų netrūko. Nuostabą kėlė net produktų kainos.

„Produktai žiauriai brangūs. Kol nebuvau susidūręs, negalėjau patikėti. Mūsų blynų kainos – labai mažos. Mažinti jų nebėra kur. Tačiau tikiu, kad pakankamas klientų srautas leis jų nedidinti, nes blyninės koncepcija – skanu, greita ir pigu“, – sakė M.Bauševičius.

Vyras neslėpė, kad į blyninę investavo daug. „Jei turi 30 tūkst. eurų, gali galvoti apie kavinę“, – į detales apie pinigus nenorėjo leistis pašnekovas.

Laisvės alėjoje kavinės ir barai keičiasi taip greit, kad net nespėji įsiminti jų pavadinimų. Tačiau „Blynčiaus“ savininkas neabejoja, jog ši Kauno vieta turi ateitį.

„Pažiūrėkite, viena Laisvės alėjos pusė jau atsigauna, atsigaus ir ši. Tik reikia dirbti, stebėti, analizuoti ir stengtis, kad žmonės čia norėtų ateiti“, – kalbėjo kaunietis.

Būtent dėl to jis galvoja ne tik apie blynus, kurių meniu žada atnaujinti kas mėnesį, bet ir apie renginius.

Kavinės „Blynčius“ įkūrėjas Martynas Bauševičius dar visai neseniai gyveno Anglijoje. Į Lietuvą sugrįžau dėl svajonės įkurti blyninę, sakė vyras. Prieš mėnesį Kaune, Laisvės alėjoje, atidarytoje blyninėje prekiaujama daugiau nei 20 rūšių blynais ir sriubomis.

Viduryje darbo dienos blyninė sausakimša. Žmonių tiek, kad suktis virtuvėje ir prie staliukų, paduodant užsakymus bei nunešant nešvarius indus, tenka ne tik keturiems darbuotojams, bet ir pačiam M.Bauševičiui.

„Per pietus visada taip“, – šypteli pagavęs klausiamą žvilgsnį. Vis dėlto kavinę jis dar vadina svylančiu blynu: „Stebime savo klientus, žiūrime, kas jiems patinka, o kas ne. Pagal tai keičiame meniu. Svarbiausias tikslas – surinkti pakankamai žmonių ne per pietus, bet iš ryto ir vakarais. Alkoholiu neprekiaujame, todėl tai padaryti sudėtinga. Tačiau mes žinome, ką darome“, – tikino dėl blyninės įkūrimo į Lietuvą sugrįžęs vyras.

„Mes“ – tai M.Bauševičius ir „slaptasis“ partneris. Jis – žmogus, versle turintis kur kas daugiau patirties nei M.Bauševičius. Tačiau nenori viešintis.

„Jei ne draugas, nežinau, kaip būčiau atidaręs blyninę. Daug biurokratizmo“, – neslėpė pašnekovas.

Vis dėlto sunkiausia buvo įveikti ne biurokratus, bet įtikinti patalpų, kuriose dabar veikia „Blynčius“, savininką jas išnuomoti. Derybos užtruko beveik pusmetį.

Blynai – ne tik pusryčiams

Daugumai mūsų blynai siejasi su pusryčiais, ypač – namuose. Tačiau blyninės „Blynčius“ įkūrėjas norėtų sugriauti šį stereotipą. Blynai – maistas ne tik pusryčiams, sakė M.Bauševičius. Tai – sotus patiekalas, ypač, jei pasirenkamas kaloringesnis įdaras.

Meniu, kurį kavinei sudarė restorano „Pompėja“ šefas Dalius Dzenkauskas, yra pasiūlymų visiems skoniams: norite saldžių – užsisakykite čirvinių blynų su uogiene, šokoladu ar „Nutella“ kremu, sūrių – paragaukite lietinių su mėsa ir sūriu. Ieškote pikantiško skonio – yra blynų su kriaušėmis, pelėsiniu sūriu bruknių padaže.

„Populiariausias blynas, kurio baigiantis dienai jau nebeturime, yra vadinamasis „žalias blynas“ su špinatais, lašiša ir varške. Sunku pasakyti, kodėl, tačiau jį mėgsta visi – studentai, vaikai ir vyresni pirkėjai“, – sakė M.Bauševičiaus.

Iš blyninės meniu jau išimti ir keletas nepasiteisinusių varaintų. Pavyzdžiui, kauniečių nemėgtas blynas su kiaušiniu, kuris buvo vienas skaniausių pačiam kavinės įkūrėjui.

Pirmasis greitojo maisto blynų restoranas Lietuvoje

Idėją atidaryti blyninę jos savininkai atsivežė iš svetur – gyvendami užsienyje abu tyrinėjo rinką ir ieškojo, ką galėtų pasiūlyti Lietuvai.

Taip vieną dieną kilo mintis įkurti greito maisto blyninę. Jos koncepcija panaši į kitų greito maisto restoranų – pasiūlyti pirkėjui maisto paketus už patrauklią kainą ir greit. Pavalgyti kavinėje „Blynčius“ iš tiesų galima greitai – porciją blynų ir sriubą bei gėrimą (toks dienos pasiūlymas) galima gauti ir suvalgyti per 15 minučių.

Šią vietą pamėgo studentai – tarp jų populiariausias blynas su pieniška dešrele. Papietauti čia užsuka ir Laisvės alėjoje ir aplink ją esančių biurų darbuotojai.

Pastariesiems blyninės įkūrėjas žada pasiūlyti patogią paslaugą – į biurus atneš dar šiltų blynų ir sriubos.

„Kol kas neturime transporto. Vasarą greičiausiai maistą nešiotume pėsčiomis arba išvežiotume dviračiu. Aišku, tokiu atveju aptarnaujamas atstumas nebūtų didelis. Tačiau, neabejoju, kad aplink dirbantiems žmonėms patiktų“, – sakė M.Bauševičius.

Blyninės patiekalus pirkėjai gali valgyti ne tik kavinėje, bet ir neštis kitur. Tačiau tai turi padaryti patys.

Tiki Laisvės alėjos renesansu

Nesu verslininkas, – tikina pašnekovas, paklaustas apie verslo pradžią. Blyninė – jo svajonė, į kurią nėrė neturėdamas jokios patirties versle. Todėl netikėtumų netrūko. Nuostabą kėlė net produktų kainos.

„Produktai žiauriai brangūs. Kol nebuvau susidūręs, negalėjau patikėti. Mūsų blynų kainos – labai mažos. Mažinti jų nebėra kur. Tačiau tikiu, kad pakankamas klientų srautas leis jų nedidinti, nes blyninės koncepcija – skanu, greita ir pigu“, – sakė M.Bauševičius.

Vyras neslėpė, kad į blyninę investavo daug. „Jei turi 30 tūkst. eurų, gali galvoti apie kavinę“, – į detales apie pinigus nenorėjo leistis pašnekovas.

Laisvės alėjoje kavinės ir barai keičiasi taip greit, kad net nespėji įsiminti jų pavadinimų. Tačiau „Blynčiaus“ savininkas neabejoja, jog ši Kauno vieta turi ateitį.

„Pažiūrėkite, viena Laisvės alėjos pusė jau atsigauna, atsigaus ir ši. Tik reikia dirbti, stebėti, analizuoti ir stengtis, kad žmonės čia norėtų ateiti“, – kalbėjo kaunietis.

Būtent dėl to jis galvoja ne tik apie blynus, kurių meniu žada atnaujinti kas mėnesį, bet ir apie renginius.

 (Komentarų: 11)

Susiję straipsniai:

Susiję straipsniai: