Arbūzai, 20 kartų mažesni už įprastuosius - Anglija.lt
 

Arbūzai, 20 kartų mažesni už įprastuosius 

Europoje jau galima nusipirkti ir paskanauti „mikroarbūzų“, 20 kartų mažesnių už įprastuosius. Be to, jie išsiskiria ir savo skoniu.
Reti „Pepquino“ arbūzai yra maždaug 3 cm dydžio, tačiau jų išvaizda ir forma nesiskiria nuo tradicinių arbūzų.

Paprastai arbūzai būna maždaug 40-50 cm ilgio, 18 cm skersmens. Vidutinis jų svoris – nuo 10 iki 15 kilogramų.

Mažuosius arbūzus olandų maisto gamintojai atrado Pietų Amerikoje, o atsigabenę į savo šalį juos ėmė auginti šiltnamiuose.

Nors jie ir panašūs į savo didžiuosius giminaičius, tačiau jų gaivus skonis labiau primena svogūną ar žalią mėsą, rašo telegraph.co.uk.

Juos galima valgyti kaip užkandį vietoj alyvuogių, taip pat dėti į salotas, kepinti ar gaminti šerbetą.

Didžiojoje Britanijoje dėžutę, kurioje yra apie 50 mažųjų arbūzų, galima nusipirkti už maždaug 10 svarų.

Anot šiais arbūzais prekiaujančios parduotuvės vadybininkės Anekės Cuppen, jie turėtų tapti nauja Londono restoranų mada.

„Šiuo produktu esame sužavėti. Jis universalus ir gali būti naudojamas labai įvairiai. Tikimės per savaitę parduoti 50-100 dėžučių“, – teigė ji.

Europoje jau galima nusipirkti ir paskanauti „mikroarbūzų“, 20 kartų mažesnių už įprastuosius. Be to, jie išsiskiria ir savo skoniu.
Reti „Pepquino“ arbūzai yra maždaug 3 cm dydžio, tačiau jų išvaizda ir forma nesiskiria nuo tradicinių arbūzų.

Paprastai arbūzai būna maždaug 40-50 cm ilgio, 18 cm skersmens. Vidutinis jų svoris – nuo 10 iki 15 kilogramų.

Mažuosius arbūzus olandų maisto gamintojai atrado Pietų Amerikoje, o atsigabenę į savo šalį juos ėmė auginti šiltnamiuose.

Nors jie ir panašūs į savo didžiuosius giminaičius, tačiau jų gaivus skonis labiau primena svogūną ar žalią mėsą, rašo telegraph.co.uk.

Juos galima valgyti kaip užkandį vietoj alyvuogių, taip pat dėti į salotas, kepinti ar gaminti šerbetą.

Didžiojoje Britanijoje dėžutę, kurioje yra apie 50 mažųjų arbūzų, galima nusipirkti už maždaug 10 svarų.

Anot šiais arbūzais prekiaujančios parduotuvės vadybininkės Anekės Cuppen, jie turėtų tapti nauja Londono restoranų mada.

„Šiuo produktu esame sužavėti. Jis universalus ir gali būti naudojamas labai įvairiai. Tikimės per savaitę parduoti 50-100 dėžučių“, – teigė ji.

 (Komentarų: 0)

Susiję straipsniai:

Susiję straipsniai: