Top 10: Amerikos keisčiausių skonių ledai - Anglija.lt
 

Top 10: Amerikos keisčiausių skonių ledai 

Pirmą kartą apsilankę amerikietiškoje ledainėje žmonės dažniausiai apstulbsta: sausainių tešlos, avokadų, sūrio pyrago, mėtinio šokolado, avižinių sausainių skonio ledai ir daugybė kitų variantų.
Tačiau toks pasirinkimas yra niekis, palyginus su įdomybėmis, kurių galima rasti mažose kavinėse ir kaimo festivaliuose, išbarstytuose po visas Jungtines Amerikos Valstijas. Better Homes & Gardens pristato pačių keisčiausių ledų Top dešimtuką.

Česnakiniai

Koks česnakų derliaus festivalis be česnakinių ledų? Kasmetinės Gilroy česnakų šventės dalyviai žino: nekoks. Šiame pietų Kalifornijos miestelio renginyje daržovės garbei buvo gaminami įvairiausi ir netikėčiausi česnakiniai patiekalai, tačiau nuo pat šventės įkūrimo 1978 metais kulinariniame repertuare trūkdavo kažko gaivaus. Išradingas entuziastas ilgai nelaukęs atrado puikų sprendimą...

Saldžiųjų kukurūzų

Šių ledų pavadinime bent jau yra žodis „saldu“, tad galime tikėtis, jog jie yra potencialiai valgomi. Kukurūzų ledai yra vienas iš maisto tiekėjų „Palapa Azul“ šedevrų ― įmonė prekiauja šaldytais, meksikiečių virtuvės įkvėptais skanėstais. Savo klientus jie taip pat gali palepinti kinrožių šerbetu ir agurkų bei čili pipirų ledinukais.

Keptų bulvių

Ne veltui bulvių košė atrodo panaši į aptirpusius ledus. Šį panašumą pastebėjo Aidaho valstijos Bulvių komisijos narys ir kaipmat sukūrė pojūčius kutenantį ir abejingus antakius keliantį keptų bulvių desertą. Receptą galite susirasti Bulvių komisijos internetinėje svetainėje www.idahopotato.com.

Raugintų kopūstų

Dar vienas receptas gimė patiekalo garbei rengiamame festivalyje. Oregono valstijos „Scappoose Sauerkraut“ šventėje lankytojai galėjo mėgautis net 87-iais litrais raugintų kopūstų ledų, kuriuos pagamino kruopščios miestelio namų šeimininkės.

Šoninės

Šoninės skonio traškučiai, šoninės skonio bandelės, šoninės skonio... ledai? Esame įpratę matyti įvairius bekonu pagardintus patiekalus, tačiau sunku patikėti, kad rūkytos mėsos kvapas bei skonis galėtų persmelkti net gaiviausią vasarinį desertą. Tokios įmantrybės galite paragauti Delavere esančioje „The Ice Cream Store“ parduotuvėje. Taip pat galite ją pasigaminti patys, apsilankę www.foodista.com.

„Barbecue“

Neaišku, kodėl delaveriečiams taip patinka mėsos skonis, tačiau už kelių šimtų metrų nuo „The Ice Cream Store“ parduotuvės stovi lygiavertes nesąmones pardavinėjanti „Udder Delight Ice Cream House“ kavinė. Jų sėkmės šerdis ― „Memphis Barbecue“ ledai. Padažas šašlykams su vanile... mmmmm.

Alaus ledinukai

Alus nepakankamai šaltas? Pasivaišinkite „Rustico“ restorano (Virdžinijos valstijoje) siūlomais alaus ledinukais. Lengvai alkoholizuoti ledai gaminami karštuoju metų laiku iš lengvo vaisių skonio belgiško alaus.

Agurko, meliono ir kajeno pipirų

Lengvi pietūs ledų kibirėlyje ― „Jeni‘s Ice Cream Shop“ kūrinys. Tačiau tai ne radikaliausias jos pasiūlymas. „Jeni‘s“ kavinėse taip pat galite pasimėgauti apkepintų vyšnių ir ožkos sūrio ledais.

Kalmaro

Meino valstijoje esantis „Ben & Bill‘s Chocolate Emporium“ su pasididžiavimu pristato vieną iš kelių šio dešimtuko įrašų, kurių iš tiesų norėtųsi paragauti: smulkūs saldaus kalmaro gabalėliai, įmaišyti į sotų sviesto skonio plombyrą.

Ruonių, žuvų ir bulvių košės

Teoriškai tai net nėra tikri ledai, tačiau eskimų gaminamas desertas yra kone keisčiausias Aliaskos virtuvės pavyzdys. „Akutaq“ skonis labai panašus į tradicinių vaisinių ledų, tačiau pažvelgus į ingredientus tuo beveik neįmanoma patikėti: ruonių riebalai, uogos, cukrus, bulvių košė, žuvis, pienas, kiaušiniai, vanduo ir sniegas. Belieka įsivaizduoti, kaip toks patiekalas apskritai buvo išrastas.

Pirmą kartą apsilankę amerikietiškoje ledainėje žmonės dažniausiai apstulbsta: sausainių tešlos, avokadų, sūrio pyrago, mėtinio šokolado, avižinių sausainių skonio ledai ir daugybė kitų variantų.
Tačiau toks pasirinkimas yra niekis, palyginus su įdomybėmis, kurių galima rasti mažose kavinėse ir kaimo festivaliuose, išbarstytuose po visas Jungtines Amerikos Valstijas. Better Homes & Gardens pristato pačių keisčiausių ledų Top dešimtuką.

Česnakiniai

Koks česnakų derliaus festivalis be česnakinių ledų? Kasmetinės Gilroy česnakų šventės dalyviai žino: nekoks. Šiame pietų Kalifornijos miestelio renginyje daržovės garbei buvo gaminami įvairiausi ir netikėčiausi česnakiniai patiekalai, tačiau nuo pat šventės įkūrimo 1978 metais kulinariniame repertuare trūkdavo kažko gaivaus. Išradingas entuziastas ilgai nelaukęs atrado puikų sprendimą...

Saldžiųjų kukurūzų

Šių ledų pavadinime bent jau yra žodis „saldu“, tad galime tikėtis, jog jie yra potencialiai valgomi. Kukurūzų ledai yra vienas iš maisto tiekėjų „Palapa Azul“ šedevrų ― įmonė prekiauja šaldytais, meksikiečių virtuvės įkvėptais skanėstais. Savo klientus jie taip pat gali palepinti kinrožių šerbetu ir agurkų bei čili pipirų ledinukais.

Keptų bulvių

Ne veltui bulvių košė atrodo panaši į aptirpusius ledus. Šį panašumą pastebėjo Aidaho valstijos Bulvių komisijos narys ir kaipmat sukūrė pojūčius kutenantį ir abejingus antakius keliantį keptų bulvių desertą. Receptą galite susirasti Bulvių komisijos internetinėje svetainėje www.idahopotato.com.

Raugintų kopūstų

Dar vienas receptas gimė patiekalo garbei rengiamame festivalyje. Oregono valstijos „Scappoose Sauerkraut“ šventėje lankytojai galėjo mėgautis net 87-iais litrais raugintų kopūstų ledų, kuriuos pagamino kruopščios miestelio namų šeimininkės.

Šoninės

Šoninės skonio traškučiai, šoninės skonio bandelės, šoninės skonio... ledai? Esame įpratę matyti įvairius bekonu pagardintus patiekalus, tačiau sunku patikėti, kad rūkytos mėsos kvapas bei skonis galėtų persmelkti net gaiviausią vasarinį desertą. Tokios įmantrybės galite paragauti Delavere esančioje „The Ice Cream Store“ parduotuvėje. Taip pat galite ją pasigaminti patys, apsilankę www.foodista.com.

„Barbecue“

Neaišku, kodėl delaveriečiams taip patinka mėsos skonis, tačiau už kelių šimtų metrų nuo „The Ice Cream Store“ parduotuvės stovi lygiavertes nesąmones pardavinėjanti „Udder Delight Ice Cream House“ kavinė. Jų sėkmės šerdis ― „Memphis Barbecue“ ledai. Padažas šašlykams su vanile... mmmmm.

Alaus ledinukai

Alus nepakankamai šaltas? Pasivaišinkite „Rustico“ restorano (Virdžinijos valstijoje) siūlomais alaus ledinukais. Lengvai alkoholizuoti ledai gaminami karštuoju metų laiku iš lengvo vaisių skonio belgiško alaus.

Agurko, meliono ir kajeno pipirų

Lengvi pietūs ledų kibirėlyje ― „Jeni‘s Ice Cream Shop“ kūrinys. Tačiau tai ne radikaliausias jos pasiūlymas. „Jeni‘s“ kavinėse taip pat galite pasimėgauti apkepintų vyšnių ir ožkos sūrio ledais.

Kalmaro

Meino valstijoje esantis „Ben & Bill‘s Chocolate Emporium“ su pasididžiavimu pristato vieną iš kelių šio dešimtuko įrašų, kurių iš tiesų norėtųsi paragauti: smulkūs saldaus kalmaro gabalėliai, įmaišyti į sotų sviesto skonio plombyrą.

Ruonių, žuvų ir bulvių košės

Teoriškai tai net nėra tikri ledai, tačiau eskimų gaminamas desertas yra kone keisčiausias Aliaskos virtuvės pavyzdys. „Akutaq“ skonis labai panašus į tradicinių vaisinių ledų, tačiau pažvelgus į ingredientus tuo beveik neįmanoma patikėti: ruonių riebalai, uogos, cukrus, bulvių košė, žuvis, pienas, kiaušiniai, vanduo ir sniegas. Belieka įsivaizduoti, kaip toks patiekalas apskritai buvo išrastas.

 (Komentarų: 0)

Susiję straipsniai:

Susiję straipsniai: