Viduržemio jūros dieta padeda išvengti daugelio ligų, teigia mokslininkai - Anglija.lt
 

Viduržemio jūros dieta padeda išvengti daugelio ligų, teigia mokslininkai 

Viduržemio jūros dieta, į kurią įeina daug vaisių, daržovių, žuvies ir naudingų riebalų, padeda sumažinti galimybes susirgti vėžiu, širdies ir kraujagyslių ligomis ir daugeliu kitų lėtinių ligų, praneša Italijos tyrėjai.

Tyrimas rodo, kad tie, kurie laikosi tokios dietos, 9 proc. rečiau miršta nuo infarktų ir kitų širdies ligų.

Be to, tarp jų 13 proc. mažiau žmonių, sergančių Parkinsono ir Alzheimerio (Alcheimerio)ligomis ir 6 proc.mažiau turi galimybių susirgti vėžiu, palyginti su tais, kurie ne taip tvirtai laikosi Viduržemio jūros "mitybos režimo".

"Šie rezultatai svarbūs klinikiniu požiūriu visuomenės sveikatai, jie patvirtina, kad Viduržemio jūros dieta gali būti puiki daugelio rimtų lėtinių ligų profilaktika", - mano Francesco Sofi (Frančeskas Sofis), tyrėjas iš Florencijos universiteto.

F.Sofi ir jo kolegos išnagrinėjo 12-os tarptautinių tyrimų, kuriuose dalyvavo daugiau kaip 1,5 mln. žmonių, rezultatus. Šių žmonių mitybos įpročius mokslininkai stebėjo nuo 3 iki 18 metų.

Viduržemio jūros dieta, į kurią įeina daug vaisių, daržovių, žuvies ir naudingų riebalų, padeda sumažinti galimybes susirgti vėžiu, širdies ir kraujagyslių ligomis ir daugeliu kitų lėtinių ligų, praneša Italijos tyrėjai.

Tyrimas rodo, kad tie, kurie laikosi tokios dietos, 9 proc. rečiau miršta nuo infarktų ir kitų širdies ligų.

Be to, tarp jų 13 proc. mažiau žmonių, sergančių Parkinsono ir Alzheimerio (Alcheimerio)ligomis ir 6 proc.mažiau turi galimybių susirgti vėžiu, palyginti su tais, kurie ne taip tvirtai laikosi Viduržemio jūros "mitybos režimo".

"Šie rezultatai svarbūs klinikiniu požiūriu visuomenės sveikatai, jie patvirtina, kad Viduržemio jūros dieta gali būti puiki daugelio rimtų lėtinių ligų profilaktika", - mano Francesco Sofi (Frančeskas Sofis), tyrėjas iš Florencijos universiteto.

F.Sofi ir jo kolegos išnagrinėjo 12-os tarptautinių tyrimų, kuriuose dalyvavo daugiau kaip 1,5 mln. žmonių, rezultatus. Šių žmonių mitybos įpročius mokslininkai stebėjo nuo 3 iki 18 metų.

 (Komentarų: 0)

Susiję straipsniai:

Susiję straipsniai: